Nevesticky poradte prosim nejake jednoduche, no moderne zimne menu. Nechceme ziadnu klasiku ako tri druhy masa ryza/hranolky a podobne. Nieco jednoduche, sezonne, na decembrovu svadbu. Vopred dakujem za kazdy tip ci radu :-)
ako predjedlo napr. pečená cvikla s kozím syrom, ja by som šla určite do krémových polievok , hlavný chod buď rybky, pečená kačica resp. kačacie prsia napr. s medovou omáčkou alebo divina..... keby máme svadbu v zime tak menu by som si poskladala cca takto :) a potom samozrejme teplý, studený bufet, prípadne aj gril :)veľa možností je :) hlavne ozaj treba ísť do sezónnych vecí :)
S kremovymi polievkami len suhlasim, dala by som napriklad sparglovy alebo tekvicovy krem, predjedlo nejaku pastetu s brusnicami (divinovu, husaciu, kacaciu), a hlavne co sa mi tak hodi do chladneho pocasia a co som jedla vyborne boli napriklad jelenie medailonky na sipkovej omacke a gratinovanymi zemiakmi alebo trebars ako spominala @ria236 pecena kacica na nejaky sposob alebo este vynikajuce, co som jedla na sluzobke tiez koncom novembra a sa mi to hodilo do zimy bola panenka v bylinkovej kruste a k tomu bola grilovana zelenina, ale nie taka standardna, co sa vacsinou griluje, ze cuketa, baklanzan... ale grilovana mrkva, petrzlen, cesnak a sladke zemiaky, bolo to vonave, uzasne, syte a jednoducho skvele :-)
@ria236 Dakujem pekne, neznie to veru zle :-). Mozno na ten kozi syr, ten nemame radi obaja, ale to je detail :-). Ta kačka by naozaj mohla byť, aj keď mysleli sme ju skor na teply bufet, no take kačacie prsia s nejakym ovedzme jablkovym chutney a k tomu zemiaky... Dobry napad! :-)
@mimca77 Dakujem pekne za rady :-). S predjedlom si sa presne trafila, nieco podobne sme mysleli aj my :-). Chceme dat sefovi restauracie nejake napady, aby nam to skusili uvarit, ochutname a rozhodneme sa. Specializuju sa na trosku inu kuchynu no ochotnejsie vedenie a personal sme asi nikdy nestretli :-). A panenka v bylinkovej kruste je moj favorit, jedla som ju na veceri chvilu po tom ako ma snubenec poziadal o ruku tak to mapre mna este taky iny vyznam :-)
Ja by som urcite zvolila kremovu polievku - idelane tekvicovy krem, navrchu zopar kvapiek tekvicoveho oleja a oprazene semiacka - myslim, ze to mohla byt topka. Ako druhy chod by som si vedela predstavit aj panenku na dubakoch s gratinovymi zemiakmi, ak mate radi hribiky :)
@dadada8388 Kremove milujeme, snubenec uplne zboznuje tekvicovu, no neviem ci naberieme odvahu vynechat klasicku slepaciu... :-N Ci uz je to bezne na svadbach? Nemam vobec prehlad...
@levandullka Uprimne, ja som sa na svadbach vzdy stretla len s vyvarom, ale ak by mi niekto naserviroval nieco ine, potesilo by ma to omnoho viac. Podla mna uz treba tieto tadicie modernizovat. Ak by som mala svadbu v zime, urcite by som nevahala a dala kremovu polievku. Ale na mojej svadbe bolo 32°C, takze to bol problem aj s vyvarom :D A najviac sa mi paci, ze ani ty nechces klasiku - dva druhy masa a kopcek ryze a kopcek zemiakov..ja uz mam cistu koprivku z tychto jedal :D
@levandullka čo som bola na svadbách tak bol vývar... fakt, je to zauživaná klasika, ale to neznamená, že to musí byť, takže za mňa určite áno, práveže je to super mať aj nové veci, ..... k tomu zimnému meníčku mi takáto krémová polievočka ozaj pasuje viac ako vývar. .... a či pochopia, nie je čo nechápať...buď chutí alebo nie :) a tekvicová je podľa mňa dosť obľúbená :)
@betusaaa@natasha8 Dakujem dievcata! :-) Porozmyslame, aj ked teraz, ked uz som naozaj zacala rozmyslat nad tymi kremovymi, polovicka prisla s tym, ze v takej zime padne vyvar naozaj dobre. V com ma teda pravdu... :-) Ktovie ako to nakoniec dopadne :-N