Vhodné predjedlo pre všetkých

Viete mi poradiť dobré predjedlo ktoré zje takmer každý? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Keď sme boli teraz cez víkend na svadbe, tak bol kopeček zemiakového šalátu na šunkovo-syrovom tanieri so zeleninou a takým petržlenovým prelivom :-) Mala som pocit, že to fakt zjedli všetci ;-) Nemáte na výber z menu ale môžete si vybrať, čo len chcete? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Vhodné predjedlo pre všetkých je veľmi ťažké nájsť, keď chceš okrem chutí zohľadňovať aj vegetariánov, vegánov, prípadne ľudí s rôznymi inými obmedzeniami a potravinovými alergiami, tak sa v tom veľmi zamotáš a asi nenájdeš nič :) Ale skús pozrieť, či tu nejaké nápady nenájdeš: http://www.mojasvadba.sk/svadobne-men... :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak to myslis chutovo tak zvol nejaku klasiku nejaku sunkovu rolku alebo take nieco. To zje podla mna kazdy aj ked to mozno nema najradsej. Ak si to myslela, ze chces predjedlo nieco co mozu masozravci, vegetariani, vegani, alergici a neviem este kto tak take jedlo podla mna neexistuje :-D A ak by si aj na nieco take prisla tak sa isto najde niekto komu to nebude chutit :-D :-D Neda sa vyhoviet kazdemu :-) ;-)
Odpovedať
Na 99% svadbach kde som bola bolo predjedlo salat s mozzarelou a prosutom.Na 1 bola sunkovo syrova rolada to bola pecka.My sme mali kacaciu pastetu s jablkovotymianovym ragu a pre deti sunkovu rolku.Ta pasteta ked k nej daju bezlepkove pecivo je vhodna aj pre alergikov lebo v nej nieje ani muka ani kravska bielkovina.Ale to mas tak,ze to predjedlo sa zje skoro vzdy,kedze ludia uz od hladu nevidia napriklad po takej vyzivnej vyse hodinu trvajucej omsi svadobnej 😂😂😂.
Odpovedať
My sme nemali predjedlo namiesto toho sme radsej dali drahsie hlavne jedlo
Odpovedať
Profilova fotka
Ani my sme nemali predjedlo, mali sme hostí takých, ktorý na také tie novodobejšie predjedlá niesú moc zvyknutý, tak sme ho rovno zrusili. Nakolko sme bopli na svadbe u svagrových a videli sme, ze to nemalo velký úspech ( prosuto a melón ) nikomu to nechutilo, tak sme to zhodnotili, ze su to zbytocne vyhodené peniaze....
Odpovedať
radšej žiadne ako mozzarelu na X spôsobov, prípadne šunkovú rolku :-D my sme mali teplé predjedlo po polievke - husaciu pečeň s pečivom a kyslým (uhorky, baranie rohy, alma)
Odpovedať
zalezi aj na obdobi kedy je svadba. na letnej melon s prosciuttom je super. na jesennej napr kacacia pasteta ci loksa. na jarnej napr jarna zeleninka. nikdy nevyhovies kazdemu... ja som rada ked to nie je sunkova rolka ale zjem vsetko ked je ti dobre urobene z dobrych surovin.
Odpovedať
ja milujem caprese s pestom a pecivom na kazdej svadbe takze to nesmelo chybat ani na nasej ;-) kazdemu nevyhovies, kedze kazdy ma rad nieco ine, ja som vyberala cele menu podla toho co chuti hlavne nam dvom :-)
Odpovedať
@natalia993 mozzarelu s rajcinami a bagetkou. nepoznam cloveka, ktory by tuto specialitku nelubim :-) ;-)
Odpovedať
@zdenilka86 presne tak, mozno je to uz gycove ale nech, aj my sme to davali na nasej svadbe mozzarela rajciny salatik a k tomu bagetky, myslim ze je to taka jednoduche predjedlo co by malo chutit kazdemu :)
Odpovedať
@miss_tins tak napríklad ja zrovna to moc nemusím :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@natalia993 tak ptm uz len vybrat nieco ine z ponuky kde budete mat svadbu :) ci si mate vymysliet sami co chcete?my sme este rozmyslali nad: tanier tenučko nakrájaných delikátnych suchých a korenených druhov talianskej šunky a salám podávaných s grilovanou zeleninkou - ale to je zas len pre masozravcov :D alebo sme mali v ponuke este nasledovne, mozno sa inspirujes: 1. rôzne druhy šunky a syrov, prekladané s nakladanou zeleninou, 2. mäkký plesnivý syr podávaný s tenkými plátkami sezónnej zeleninky, 3. lahodná pečeňová paštéta ktorej chuť je zvýraznená brusnicovou omáčkou, 4. stredne prepečené tenké plátky bravčového karé , preliate tuniakovým dressingom, podávané s rukolovým šalátom a cherry paradajkami, 5. dva druhy mäsa obalené v slaninke s pistáciami a sušeným ovocím, 6. Kuracia balotína nastudeno plnená anglickou zeleninkou, sezónny šalátik, francúzsky dressing, banketové pečivo, 7. Trilógia - koláčik s kačacími prsiami s pomarančovým balsamicom, uhorka s kôprovým créme fraiche a údeným lososom, roládka z prosciutta a rukoly, banketové pečivo, 8. Kúsky údeného lososa podávaného s cviklou v chlebovej strúhanke preliate jemným dipom zo smotany, brandy a dijónskej horčice, banketové pečivo .... :D tak hovorim my sme chceli nieco jednoduche aby to ludi nenasytilo hned zo zaciatku :)
Odpovedať
tak napríklad plno z našich hostí nemá rado paradajky, takže za mňa caprese určite nie :D podľa mňa žiadne jedlo nebude chutiť úplne všetkým, takže si vyberte niečo čo bude chutiť vám a prípadne sa poraďte aj s rodičmi :)
Odpovedať
Take jedlo asi ani neexistuje :-D :-D :-D Pokial nebudete na svadbe len vy dvaja tak nie je realna sanca, ze by to co vyberiete chutilo kazdemu jednemu. Kazdy ma proste rad nieco ine. Budu ludia, ktorym bude chutit, budu ludia, ktori zjedia ale nadseny z toho nebudu a budu aj taki co nezjedia, tomu sa neda vyhnut
Odpovedať
Nase predjedlo zjedli vsetci (teda aspon co sme si vsimli....) a aj si ho pochvalovali :-D kazdy si tam nasiel to svoje, rukolovy salatik s hruskou (v cervenom vine), udene kacacie prsia boli na tanieri trosku "bokom", takze vegetariani to mohli lahko vynechat... a k tomu chlebovy chips... pre deti bola hruska upravena bez vina, takze aj tie zjedli vsetko :) Hlavne si vyberte to, co chuti vam - je to o vas... :-)
Odpovedať
@miss_tins Veru mozarella s paradajkou to je také neutrálne takže by to mali zjesť i vegetariani... :D
Odpovedať
Tiež si myslím, že také predjedlo neexistuje... My sme mali kačaciu paštétu, ale bolo nás zopár a vedeli sme že to zjedia.. :D Ono nedá sa každému vyhovieť...
Odpovedať
Nemali sme a nemal s tým nikto problém. Aspoň človek nie je po večeri prejedeny, ze sa mu ani hýbať nechce :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@pralinka86 presne ani my sme nemali a bolo to úplne v pohodičke :-) Nikto to nepotreboval, bohate stačila polievka a hlavné jedlo, keďže toho hlavného bolo dosť veľa. Ja som to nezvládla všetko ani zjesť :-D :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?