Švédske stoly. Čo poradíte?

Máme cateringovú službu a práve sa rozhodujeme, či si máme dať ako druhý chod švédske stoly, alebo klasický chod jedla...Sú švédske stoly výhodou, alebo je to len vyššia rada svadby a je to vlastne zbytočne navyšovanie finančných výdavkov na svadobnú hostinu a úplne stačí stará klasika?
Odpovedať
@dzuli26 podla mna su svedske stoly najvyhodnejsie, pretoze kazdy si naberie na to na co ma chut, kedy je hladny a ako velmi je hladny (raz chce len zobnut, inokedy sa poriadne najst). my sme tiez mali, nasim sa to na zaciatku velmi nepacilo, ze ake to bude, ale nakoniec oco povedal, ze to bolo vynikajuce... mali sme tam klasicke chody (rezne, pecene stehna, rebra a potom kapustnicu) a nikto sa nestazoval (mozno iba ja, ze som nestihla zjest ani jeden rezen, lebo tie sa minuli hned :-) )
Odpovedať
Profilova fotka
tiež súhlasím, my sme mali po hlavnom obede švédske stoly a každý si to veľmi pochvaľoval. Najedli sa vtedy keď mali chuť a zobrali si to čo sami chceli. Mali sme rezne, tatarský biftek s topinkami, guláš, šunku, syry, 10 kg bravčové stehno, čokoládovú fontánu s ovocím... To záleží na tebe čo si vyberieš. Nemyslím, že by to bolo drahšie oproti klasickým porciám.
Odpovedať
na našej svadbe sme mali hlavný chod a potom večer už len švédske stoly a na nich len studené misy. zažila som aj svadbu, kde mali hlavný chod, o ôsmej večer ďalší a potom neviem o koľkej ešte švédske stoly, ale také riadne, aj s teplým jedlom. ale to už bola šalenota. to nebolo možné skonzumovať, aj ked nás tam, bolo 100
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my budeme mať najprv hlavne jedlo a okolo pol deviatej svedske stoly, aj teple aj studene...mnohí ma odhovaraju, a ani nasi nie su nadsení, ale povedala som si, ze si to presadim, lebo si myslim, ze je to lepsie, ako potom vyhadzovat 50 porcii nedojedeneho jedla...a je to aj take pestrejsie, kazdy si vezme co chce a a kedy chce. A cenovo to mna osobne bude stat o dve eura na osobu viac, ako keby som si dala klasicky tri jedla, tak si myslim, ze to stoji za to...
Odpovedať
my tiež plánujeme podávať hlavný chod (polievka a hlavné jedlo) a neskôr cca 22:30 švédske stoly - teplé a studené. Je to výhoda, že si každý môže vybrať, čo mu chutí a kedy mu to chutí. Ale tiež musíš rátať s tým, že cenovo je to trochu drahšie ako by si podávala ďalší chod.
Odpovedať
Profilova fotka
my to tiež chceme takto. Najprv sme o tom vôbec neuvažovali, ale navrhol nám to majiteľ reštaurácie, pretože dosť často sa s tým stretávajú. A tiež si myslím, že je to lepšie, lebo si každý naberie to, na čo má chuť a hlavne kedy chce.
Odpovedať
Ďakujem kočky za názory :-)
Odpovedať
Aj my ideme mat svedske stoly a pecene prasiatko. A volime teple bufetove stoly. Myslim,ze to je lepsie. Hostia maju vacsi vyber a jedlo co ostane je ciste. Myslim ze bude aj menej odpadu. No uvidime.
Odpovedať
@lienkaam No ten slovenčina dostáva na frak, "aj my ideme mať švédske stoly" to je aký slovný zvrat :-D
Odpovedať
Pod pojmom švédske stoly som myslela teplý bufet... a že to budeme mať na svadbe aj my. Neviem aký slovny zvrat :)
Odpovedať
@lienkaam Spisovne je "aj my budeme mať švédske stoly". Veta "aj my ideme mať švédske stoly" vyznieva trochu divne , ako keby to písal nejaký cudzinec čo nevie dobre po slovensky.Ale kašlať na spisovnú slovenčinu podstatné je , aby si sa dobre vydala. ;-)
Odpovedať
Svedske stoly su podla mna omnoho lepsie...ked ludom naservirujes klasicku veceru, netrafis sa do casu, kedy bude kazdy hladny, kopec ludi nezje a mozno neskor ostane hladnych....my sme mali po klasickom obede (ci skor veceri) okolo 9 vecer teply a studeny bufet a o polnoci este kapustnica a ludia si chodili priebezne nakladat pomaly az do rana...kazdy kedy a kolko mal chut...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Z mnohych skusenosti mozem iba potvrdit,ze svedske stoly su praktickejsie,efektivnejsie-ako pise yukiki - kto a kedy pociti hlad,naberie si...a v neposlednom rade i ekonomickejsie ;-) ...ak sa aj nieco zvysi,zbalis si to a mas na druhy den postarane o nejaky ten obed pre dalej svadbujucich svadobcanov 8-) ...
Odpovedať
@dzuli26 myslim, ze nazor, ze svedske stoly su nieco extra a navyse drahe je uz davno prekonany....je to v kazdom smere lepsia alternativa ku slovenskej klasike (3 chody a kapustnica)....modernejsia, lacnejsia, u hosti oblubenejsia...v poslednych 7 rokoch som nebola na svadbe, kde by neboli svadske stoly....samozrejme bohate, teply aj studeny bufet
Odpovedať
ešte raz ďakujem za rady :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme mat aj obed rieseny takou formou ze kazdy si naberie z mis na ich stole co chce a kolko chce...a potom budu uz len svedske stoly.. :) 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my budeme mat svedcke stoly ako druhe jedlo.Budu tam teple pulty takze kazdy bude mat teple jedlo a hlavne kedy chce a co len chce.
Odpovedať
Profilova fotka
@dzuli26 švédske stoly, ako občerstvenie medzi hlavným jedlom a polnočným môžem len odporučiť. :-) naši hostia si to veľmi chválili a chválili si aj výber jedla. my sme mali grilované kuracie krídla a stehná, ryžu, opekané zemiaky, cestovinový šalát, zeleninový šalát a klasické kuracie a bravčové rezne (niektoré aj v sezame). čo sa nezjedlo večer, to sme všetci dojedali na druhý deň. ;-)
Odpovedať
Ďakujem všetkým za názory a skúsenosti....
Odpovedať
Podla mna idealne, nechapem trosku, ze sa este niekto drzi druhej vecere :-) My sme mali teply a studeny bufet a este polnocnu kapustnicu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?