Problém s menu. Svokor sa odmieta prispôsobiť

Babenky, ja už nevládzem . Poraďte prosím, čo robiť. Svokor je od začiatku proti švédskym stolom, so svokrou som sa však dohodla, že dáme do švédskych stolov aj teplý bufet, s čím ona napokon súhlasila...menu sme objednali, podpísali zmluvu a keď ženích ukazoval doma zmluvu, svokor týždeň pred svadbou povedal, že s tým razantne nesúhlasí! Lenže dospelo to do takého štádia, že on jediný je proti a nevie sa prispôsobiť jeden piatim, z čoho vznikla napätá atmosféra medzi mnou a drahým, mojimi rodičmi a včera to už mamina nezvládla a plakala. Poraďte nejaký múdry krok alebo slová, čo robiť.
Odpovedať
ahoj a sadi set si vsetc siesti k stolu a poradili sa spolocne? snad tak by sa dal presvedcit. lebo ked mu protireci len syn a manzelka....ich mozno neberie ako autority. ak by sa vsak k tomu pridali tvoji rdiacia, snad by pochopil...hm?
Odpovedať
Profilova fotka
platí hostinu svokor keď tak vyskakuje?
Odpovedať
No už na to nie je veľmi čas, lebo svadba je o týždeň a do zajtra to treba preobjednať :-(.
Odpovedať
Svokor platí svoju polovicu, teda tretinu...lebo nás je 50 a ich 25...svoju stranu si platíme my.
Odpovedať
Profilova fotka
No ste vo vacsine ;-) :-D Lebo ked ste uz piati proti jednemu a navyse z jeho strany je o polovicu menej ludi ako z vasej, tak predsa mate pravo rozhodnut :-) :-N
Odpovedať
Profilova fotka
v prvom rade je to predsa Vasa svadba...a svokor sa bude musiet prisposobit ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak...si vo vacsine...a nechapem, co ma proti svedskym stolom...mu povedz, ze vela neviest ti to odporuca, ze je to ovela vhodnejsie, ako davat pred ludi dalsi tanier plny jedla a ze laskavo jedz!! :-) ked bude host hladny, pride k stolu, vezme si, co ma rad a kolko len chce a bude to...je to jednoducho ovela lepsie riesenie... skus proste argumentovat a s usmevom, nepokazte si to kvoli takejto veci, ako je jedlo... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ach jaj, je ťažké tvrdohlavého presvedčiť, že väčšina má iní názor. držím palce, aby ste to vyriešili čo najpokojnejšie. skúste argumentovať, že je to vaša svadba a že vy chcete sami rozhodnúť, aké menu chcete mať. povedzte mu, že vy všetko zariadite a on nech sa nechá prekvapiť, že mu bude určite chutiť.
Odpovedať
Profilova fotka
...myslim ze svedske stoly vyjdu lacnejsie ako dalsie jedlo pre 75 ludi, aspon u nas to platilo.Skuste to preratat, mozno to ho presvedci. ;-) A vela ludi fakt nezvladne dalsie jedlo a zbytocne sa to vyhodi a to co sa zvysilo zo svedskzch stolov nam normalne zabalili domov :-) pevne nervy ;-)
Odpovedať
čo sa svokor bojí že ho nebude mať kto obsluhovať? :-S som inak prekvapená, lebo to skôr svokra jbýva proti niečomu takému. na vašom mieste by som rovno zahlásila, že keď ukáže prstom komu treba jedlo naservírovať v určitú hodinu a rovno pod nos, tak zabezbečíte takú službu u obsluhy. Alebo si svokor myslí že ho taK jedlo vyjde lacnejšie? Lebo čo ja viem, tak ani nie. V dohodnutej cene sa vedia urobiť aj švédske stoly a ako hovorí wmataw vyjdu aj lacnejšie, nakoľko vám zvyšok v pohode zabalia domov a nemusí sa vyhadzovať.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali švédske stoly a sme spokojní, lebo váčšina bola prejedená ešte z večere a málokto potom ešte jedol. tak sme sa z toho ešte všetci v pohode naraňajkovali aj navečerali na druhý deň a ostalo nám aj na ďalšie raňajky.
Odpovedať
a kolko xodov ste mali a co bolo na svedskyx stolox? ja sa neviem rozhodnut....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my sme mali jednu firmu, ktorá dodala aj jedlo aj švédske stoly. bolo predjedlo, hlavné jedlo a dezert ako večera. ale k dezertu sme sa ani nedostali, lebo toho bolo dosť. švédske stoly tvorili hlavne šunka, saláma, syry, šalát, proste taká klasika. plus k tomu také klobásky, čo sa dali ohriať v mikrovlnke, keby niekto chcel niečo teplé a k tomu bola kapusta. objednali sme jedla pre 25 ľudí, ale najedli by sa päťdesiati. :-) ešte sme mali nejaké mäso, ale to sme objavili po dvoch dňoch, tak sme ho museli vyhodiť. proste kvantá jedla.
Odpovedať
No my máme pôvodne v švédskych stoloch aj teplý aj studený bufet, takže každý by si prišiel na svoje.
Odpovedať
medovinka, tak to mas fakt blbe, ze vam robi svokor take prieky, ja fakt nepochopim, ze niektori ludia sa spravaju tak, akoby svadba bola len koli nim a pre nich :-| moji svokrovci mali jedinu reakciu na menu: je im to jedno :-D
Odpovedať
teda v zmysle, suhlasia so vsetkym
Odpovedať
luko: Tiež nechápem :-(...on je asi šťastný, keď všetci okolo neho plačú...pretože už to dávno nie je o jedle :-(, ale mne to pripadá, kto z koho. Pritom nás je o polovicu viac ako ich.
Odpovedať
viem, ze to nie je lahke, ale asi by som neustupila, nie preto, ze kto z koho, ale preto, ze ked clovek ukaze, ze s nim druhy moze neopravnene vykyvat, tak to bude robit stale. ale tazko radit, clovek na jednej strane chce mat v rodine klud, na druhej strane si tiez tu svadbu chce urobit podlla svojich predstav....
Odpovedať
ako asi blba otazka ale vydavas sa ty alebo svokor??? ako dobre ze cast zaplati ale je to TVOJA svadba takze by to malo by podla TVOJICH predstav (teda aj tvojej polovicky :-) )
Odpovedať
ja by som ti odporucala ignoraciu..nech si frfle kolko chce,aj tak si spravte po svojom..je to vasa svadba..a ja by som na tvojom mieste bola drza a povedala mu,ze ak chce,nech si nad niecom takym rozhoduje na vlastnej svadbe..tota je vasa svadba..a mala by byt podla vas.. my nemat svedske stoly,tak sa asi 70% druheho chodu vyhodi..ved staci,ze si to clovek vezme k sebe a nedotkne sa a uz to vyhadzuju..a na tych svedskych stoloch nam pekne zbalili a mali sme na dalsi den..takze to neboli vyhodene peniaze
Odpovedať
Profilova fotka
Moj nazor je ze teraz je velmi dolezite aby tvoj nastavajuci mal rovnaky nazor ako ty a aby ste si na tom trvali. Jednoznacne bez akychkolvek pochyb. Proste mu dat diplomaticky najavo ze inak to nebude. Aj mne stale sestra pred svadbou hovorila ze nevesta musi byt velmi rozhodna a trvat na svojom co chce. Neskor som pochopila preco mi to hovorila. ( nieco podobne som riesila aj ja.)
Odpovedať
Mne pride celkom absurdne, aby sa svokor staral do takychto veci. Ok, svoj nazor si moze povedat, ale aby takmer rozhneval rodinu, tak to je silne kafe... Treba ho nejako schladit. Co na to svokra? Neriesi to alebo on je taka tvrda palica, ze si neda povedat a neuvedomuje si, ze vyraba zbytocne problemy???
Odpovedať
odporucam svokrovi povedat, ze mas toho plne zuby a ze teda ziadne svedske stoly, ktorymi sa aj financie usetria, nebudu, ze date jedlo len formou normalneho menu, a nech ten rozdiel o ktory sa cena hostina zvysi, zafinancuje on :-p svokor asi fakt nema co robit, to ze sa do tychto veci kafru svokry sa stava, ale svokor? pripada mi to az smiesne :-)
Odpovedať
myslim, ze ak niekto robi take prieky pri takej prkotine, treba sa asi pripravit na horsie... z vlastnej skusenosti viem, ze svedske stoly po hlav. chode su vyhodnejsie a ekonomickejsie :-) skuste este argumentovat, ak to nepojde, proste sa na to vykaslat a hlavne vyriesit si vy dvaja, ako to bude dalej s ovplyvnovanim zo strany svokra :-| vela stastia ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Jani, moja zlata, tak Ty mas take problemy! Aj my sme mali na svadbe svedeske stoly a bolo to super, vsetci si to velmi pochvalovali! A ja si tiez myslim, ze sa nevydava svokor, ale Ty, takze vobec si z toho nerob tazku hlavu. Sadnite si vsetci pokope, nech Vam vlastne vsetkym vysvetli, preco tie svadske stoly nechce. A uvidis, mozno bude tolko protiargumentov, ze bude s tym suhlasit. A ked nie, neboj sa...na svadbu Vam pride a neostane mu nic ine, ako prisposobit sa! Je to Tvoj den, tak si ho nenechaj pokaziot a zariad sa podla svojho a manzelovho uvazenia! Vela stastia moja! =-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
svedske stoly su super vec. my sme to sice na svadbe nemali,ale teraz sme na jednej boli a fakt si isiel brat len ten,kto bol hladny,cize tak neskoro v noci, uz polmaly nikto,alebo len velmi malo. ja som sa sice isla ponuknut,ale este aj tak tam toho kopec pozostavalo. svokor je stara skola, mal sa starat,ked sa zenil on a nie teraz vam robit napriek... podla mna to je vrchol! ]-( urcite si nedaj do toho kecat. svadbu mas v sobotu,tak sa nezatazuj takymi vecami. alebo mu zaklamte,ze bude ako on chce a az na svadbe zisti,ze tak nie je. potom sa uz snad nebude hadat... :-D :-p
Odpovedať
To je divné, svokor je nejaká poriadna varecha.... =-) , no ale aj takí chlapi sú... ja by somneustúpila určite. Je to tvoja a tvojho manžela svadba.... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
medovinka a preco mu teda nepoviete, ze si to zatiahnete vy? Teda tvoj nastavajuci. On asi ma pocit, ze ma vysostne pravo len preto, lebo to plati. My sme si vsetko platili z vlastneho prave preto, aby sa nikto do toho nemontoval, to ze tu uplne nezafungovalo a boli snahy miesat sa do toho je vec druha. Ale nikto si nemohol dovolit davat ultimatum, ze toto nie a tamto nie...lebo nieco... Mne osobne by to bolo aj hlupe, ze by som si vsetko naplanovala a povedala rodicom, zaplatte :-S Niektori rodicia k tomu pristupuju rozumne a nechaju na mladych, nech si povyberaju a vnimaju to ako ich velky den...ale je druha skupina ludi tzv. "stara skola" a s tym je potom problem... Ja by som sa mu kludne aj povyhrazala, ze teda nebude ziadna svadba :-N mozno by si to hned rozmyslel... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
medovina moja mamka zo zaciatku tiez nebola svedskymi stolmi nadsena, vraj sa ludia budu hanbit ist si vziat, ale keby dostali jedlo na tanieri, tak ho zjedia. Mali sme dost kratku hostinu, takze odstup medzi jedlami bol iba nejake tri hodinky. A ver, ze nakoniec bola maminka velmi rada, ze boli svedske, pretoze ta kopa jedla, co ostala neputovala do kosa ako zbytky nedojedene z tanierov, ale mali sme jedlo na dalsie tri dni. A ak uz by bolo tvojmu svokrovi jedno, ze tie peniaze vyhodi do smetiaka, tak potom fakt nerozumiem. Kazdopadne ak ste zajedno ty a tvoj mily, tvoji rodicia aj svokra, urcite uz menu nemente. A napokon mozno svokor uzna, ze ste mali pravdu. Dal aj nejaky padny argument preco nie? Ja by som od neho ziadala argumenty, ved ste dospeli ludia tak debata by mala mat vecne pozadie. A okrem toho, moji svokrovci a rodicia na nasej svadbe zaujali stanovisko, ze podstatne je ako si to zelame my. Rypali len do veci, ktore boli vyslovene neprakticke. Kazdopadne prajem vela sil a nenechajte sa zlomit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?