Preferujete na svadbe tvrdý alkohol, alebo len víno?

Profilova fotka
Ahojte dievcata, na nasej svadbe by sme s priatelom nechceli mat ziaden tvrdy alkohol, len kvalitne vino. Ked sme to oznamili rodicom, stretli sme sa s velmi zlymi reakciami. Chcu nas silou mocou donutit, aby sme tam mali aj tvrdy alkohol. Vraj sa to patri. My sme ale zasadne proti a nemienime ustupit. Co myslite, kvoli rodicom, aby sa neurazili, mame ustupit? (svadbu si financujeme s priatelom sami) Dakujem za kazdy vas nazor.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj. Tak nie koli rodicom ustupit, ale koli hostom urcite treba na svadbe aj alkohol. Vies vela ludí víno nepije, aj ked je neviem ako kvalitné. Takze z vlastnej skusenosti alkohol na svadbu patrí, urcite kupte par flias.
Odpovedať
Ahoj, tiez si myslim, ze tvrdy alkohol treba, vela ludi nepije vino a takyto by nakoniec sedeli len nad nealkom..Nejde o to, ustupit rodicom, aby sa neurazili, ale mysliet aj na hosti, aby sa oni citili dobre..Niektori sa pred tancom potrebuju povzbudit a nieco si vypit a ak nebudu mat co, moze sa stat, ze ani tancovat nepojdu..Ano, mozes si povedat, ze taki ti potom za to nestoja, ale podla mna ten tvrdy alkohol na svadbu patri..Zaujimal by ma vas dovod, preco ten tvrdy alkohol tak rezolutne odmietate..My sme mali aj vino aj tvrdy alkohol, tvrdy alkohol bol ratany na flase a to, co sa nedopilo, nam zabalili domov.. A pozeram, ze mas svadbu v SNV a podla mojich skusenosti, vela ludi z vychodu preferuje tvrdy alkohol a da si ho radsej ako vino..
Odpovedať
Bola som na svadbe, kde sa podavalo iba vino (vyborne) a pivo- to malo byt nealkoholicke ale neviem ci nakoniec bolo, kedze ho nepijem. Bola samozrejme aj kopa nealka. Nemyslim si, ze alkohol niekomu chybal; aj ked pred svadbou nevesta mala na toto rozhodnutie negativne ohlasy z rodiny (typu co o nas budu hovorit- cize nepodstatne). Zabava neviazla a tancovalo sa do rana. Bola som aj na 'nealkoholickej' svadbe- zenich aj nevesta vobec nepiju, a my sme to vsetci respektovali, nie su to velmi blizki znami takze reakcie ich rodiny nepoznam. Tiez sme sa skvele zabavili. Podla mna je rohodnutie na zenichovi a neveste. Rodicia to predychaju.
Odpovedať
Profilova fotka
My budeme mat na svadbe aj tvrdy alkohol. Nebude to kvoli tomu ze sa to patri, ale viem o par clenoch z nasej rodiny ze piju len tvrdy alkohol a vino nemaju radi. Kedze chceme aby sa zabavili nasi hostia, tak budeme mat aj vino aj nealko, nech si kazdy da to co mu chuti.
Odpovedať
Profilova fotka
My chystame svadbu v januari a tiez budeme mat len kvalitne vino bez tvrdeho alkoholu. Obaja s partnerom alkohol vobec nepijeme a preto sme tak rozhodli. Spolu sme sa zhodli, ze zabavit sa da aj bez tvrdeho alkoholu a nebudeme na tom nic menit. Ako tu aj boli niektore reakcie, ze to treba kvoli hostom...som presvedcena ze ide o vas dvoch a o prijemnu atmosferu a nie o alkohol. Ja mam rodinu na Orave a videla som vela negativnych skusenosti, ked sa podaval tvrdy alkohol (obcas to niekto od samej radosti neodhadol :-D). Takze teda len pre zhrnutie, aj my budeme mat len kvalitne vino a nebudeme na tom nic menit :-)
Odpovedať
ahoj, hlavne si prever či všetci hostia pijú víno, ak áno tak si spravte po svojom, rodičia to predýchajú.. ak nie mala by si hosťom výjsť v ústrety (možno stačí aby si ten jeden pohárik mohli objednať na mieste konania svadby, ale pozor aby ste si to nepredražili potom). Jasné že hostia sa môžu baviť aj bez alkoholu, ale čo si budeme nahovárať, tej zábave to pomáha :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj.my sidce proti tvrdemu alkoholu vyhrady nemame :-) ,ale ani na nasej svadbe nebude.tiez len vino a pivo a tiez sa to mnohym nepaci,ale je to nasa svadba :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj,urcite treba aj par flias tvrdeho niekto nema rad vino,niekto pivo kazdemu cloveku chuti nieco ine a treba mat z kazdeho a aj to kvalitne vino nemusi vsetkym chutit!!
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj aj ja som povodne chcela bez tvrdeho alkoholu na svadbe, no moja mamina potom kupila zopar flasiek tvrdeho, nieco ako fernet, slivovica, hruskovica, myslim ze tam bola aj jedna alebo dve flasky nejakeho sladkeho likeru a mali sme aj vynikajuce vino a kupili sme aj dva male sudky piva a popilo sa takmer vsetko, z toho tvrdeho vela ostalo ale mamina bola v obchode s pani predavackou dohodnuta tak, ze co sa neotvori to moze vratit naspat a platila len za to co sa skutocne otvorilo a popilo. Takze to bolo velmi fajn
Odpovedať
Profilova fotka
rodicia to preziju, skor by som ten tvrdy alkohol ponukla kvoli hostom, a co potom ti, co vino nepiju?my sme mali oboje, a kazdy si vybral, co ma rad a bol spokojny....... pre mna je to host a rada si ho uctim, aby bol spokojny, a tvrdenie, ze svadbu robime kvoli sebe a ide o vas dvoch, nuz neviem, keby to tak bolo, tak naco pozyvat hosti, stacia 2 svedkovia a je.... ;-)
Odpovedať
Tiez suhlasim s tvrdym alkoholom. Ja osobne nepijem a voci alkoholu mam svoju apatiu, ale svadba bez alkoholu mi pride ako vtip. Mame v rodine ludi, ktori piju radsej tvrde alebo takych co vobec nepiju vino. A na druhej strane, po vsetkej tej "zranici" dat si frťanka bude len zdraviu prospesne. Nemusis objednavat flasu na kazdeho,ale urcite by som alkohol uplne nevyradila z ponuky. Par flasiek bieleho, par farebneho a nech si kazdy da co mu viac pasuje. Je to vasa svadba ale hosti si pozyvas z urciteho dovodu, tak si ich treba aj uctit. Ak vo vseobecnosti piju tvrdy alkohol, myslim, ze riskujes "trapnu chvilku" ak tam ziadny nebude. Ako sa hovori, sto ludi sto chuti. To iste aj s vegetarianmi. Ak mas par vegetarianov, tak vsetkym naservisujes vegetarianske?? To iste nie. Takze jednoznacne davam zelenu tvrdemu alkoholu.
Odpovedať
my sme tvrdy alkohol na svadbe nemali, len kvalitne vinko a vsetci nasi hostia boli spokojni, nikto sa nestazoval, ze by mu tvrde chybalo :-) ... len my sme mali malu svadbu 25 ludi a z toho polovica boli soferi, tak aj preto sme sa rozhodli iba pre vinko, a to hostom teda dobre chutilo 8-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
tak my by sme s vinkom neobstali :-D, ja som sice zahoracka na vinku odchovana, ale priatel je z vychodu a tam vino prilis nejde :-D. Kedze na svadbe mame iba najblizsiu rodinu, ktoru si velmi vazime a chceme si ich pohostit ako sa na svadbu patri, tak urcite budeme mat tvrdy alkohol. Ak nechces tvrdy alkohol kvoli tomu, ze to moze niekto prehnat, tak to by som neriesila, vsetko to su dospeli ludia a ked nevedia kde je miera je to ich hanba, nie Vasa. Skutocne to zalezi od toho akych mate hosti a ked su tam taki co piju alkohol, tak sa mi to zda od Vas trosku neohladuplne nepodavat alkohol, lebo ste sa Vy tak rozhodli, lebo to je Vasa svadba. Rovnako nepoznam pravy dovod, preco to chcete takto riesit, ale ja sa priklanam na stranu alkoholu :-).
Odpovedať
Profilova fotka
Určite by som si do toho nedala kecať od rodičov! A hlavne keď ani nefinancujú svadbu. Je to vaše rozhodnutie. Bola som na svadbe, kde sa podávalo iba víno a vôbec tam nič iné nechýbalo. Svadba bola úžasná aj bez tvrdého alkoholu. Sú aj dôležitejšie veci,ktoré treba na svadbe riešiť - všetko je o správnej organizácii.
Odpovedať
musim suhlasit s vasimi rodicmi ze aj tvrdy alkohol patri na svadbu starsina si rada vypije hlavne ked sa oslavuje svadba kde sa spajaju rodiny.... my sme ho na nasej svadbe mali dostatok a kazdy si vypil okrem tych co museli cestovat na druhy den domov :-) niekto vino nepije tak si rad da len ten tvrdy alkohol
Odpovedať
tak toto by som hosťom neurobila.
Odpovedať
ja asi myslim, ze zalezi aj od toho, akych hosti budete mat. My sme mali polku z oravy a bez tvrdeho alkoholu by to pre nich ani nebola svadba. Ale mozete to spravit aj tak, ze kupite par flias tvrdeho (k spokojnosti rodicom) ale ich nevylozite ako ponuku, iba ak si pride niekto vyziadat, ze by rad, tak mu poskytnete. A tak moze byt aj ovca cela aj vlk syty :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ja nebudem mat tiez tvrdy alkohol, len svadobne vino (aj to len preto, aby sa nepovedalo) a moj ocino nepije mineralky a ani vino, tak si objedna u casnikov pivo a bude..ostatni pozvani tiez nepiju a keby predsalen nieco chceli, objednaju si jeden poharik.... Ja s mojim buducim manzelom nepijeme, dokonca ani to vino a myslim si, ze zabavit sa da aj bez alkoholu....netreba sa na kazdej svadbe sťať (lebo keby to uz bolo na stole, lakalo by to viac, ako keby to tam nebolo).
Odpovedať
Profilova fotka
no kedze si uz svadbu mala ako bolo s ci bez?a ako sa ludia zabavali?keby bolo podla mojho takby alkohol nebolziaden pretoze nechcem aby sa tam niekto stal ale priatel o tom nechce ani pocut ale nakoniec budeme mat len vino a pivo pretoze planujeme svadbu pre 22 hosti a to je iba rodina a to vieme ze vino piju vsetci :)
Odpovedať
Ja preferujem jednoznacne bez tvrdeho alkoholu, nemam ho rada, a my ani nepijeme (ja malo a priatel takmer vobec), navyse v blizkej rodine mame zlu skusenost s alkoholom. A aj preto sa mi nepaci, ked ho niekto nanucuje... takze tak. Podla mna sa sice treba trochu riadit tym, co sa patri, ale aj to ma svoje medze a svadba je predovsetkym pre novomanzelov. Ak sa niekto urazi, ze sa nemohol napit tvrdeho, tak mi to pripada dost malicherne. No ale vzdy zalezi ako sa dokazu ludia dohodnut, prip. prist k nejakemu kompromisu atd. Predpokladam, ze my budeme mat max. vino a aperitiv alebo tak nieco.
Odpovedať
Ako si to urobíte, tak to budete mať ;-) Každopádne si myslím, že je dobré ponúknuť hosťom na výber viac alternatív. Ja mám síce kvalitné víno veľmi rada a tvrdé pijem len občas a maximálne ako súčasť koktejlov, ale mám rodinu aj priateľov, ktorí víno z rôznych dôvodov nepijú. Nejde o to, aby sa niekto opil na svadbe do nemoty, ale skôr o to, že ako digestív mnohí ľudia preferujú tvrdý alkohol - víno - hlavne červené je dosť ťažké na žalúdok. My osobne budeme na svadbe mať okrem vína aj kvalitnú whisky (prípadne koňak) aj ruskú vodku. Ako hosť som už tiež zažila, že nebolo v ponuke dobré víno prípadne víno ako také, len tvrdé a to som tiež nebola nadšená. Je super, keď si človek môže vybrať... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme mat vinko biele a cervene a vypalili sme domacu slivovicu..:)
Odpovedať
Profilova fotka
fuu, tazka debatka, ja osobne tvrdy alkohol absolutne nepijem,som cisty vinar,zato moja polovicka je pravy opak a on mi z vina zaspava, takze si da readsej poharik, dva :-D z nasej strany by sa vino aj pilo,ale z priatelovej by sme neobstali, su zvyknuti na tvrdy alkohol,takze vino by som im urcite nevnucovala, a zasa prist na svadbu a nedat si ani kvapku alkoholu, nestretla som sa s takym ;-) cize my sme sa dohodli, ze kupime biele a ruzove vino a potom jeden alebo maximalne dva druhy tvrdeho-vodku a slivovicu,tympadom nikto nebude miesat a snad sa nic zle neprihodi a kazdy bude vediet kedy dost, samozrejme ze sme mysleli aj na pivarov a asi bude aj sud pivka...tiez som ten alkohol nechcela,ale akosi mi to prislo blbe, ze kazdy sa ide zabavit a zrazu im ponuknem iba vino, tak by asi polka hned utiekla do obchodu na nejake flasocky :-D ale nakolko si hosti vazime, budeme sa im snazit vyjst v ustrety aspon ciastocne, mna by tiez potesilo, kebyze niekam pridem a vidim, ze na nas mysleli, my tak potesime uja, ktory pije s manzelkou len whisky, takze pre nich bude flasa whisky extra ;-)
Odpovedať
napisem svoj nazor............. kazdy chlap pred tancovanim si potrebuje nieco vypit, lebo na parket ho nik nedostane........... ak by som mala ist na svadbu kde sa pije len vino ani by som nesla, ak by som o tom vedela prinajlepsom by som si doniesla vlastnu flasu, alebo by som odisla skor, lebo vinko je dobre po jedle jeden poharik nie na svadbu celu noc! Ak pripravujes svadbu mala by si vediet, co radi piju hostia (my sme sa niektorych pytali) najlesie jeden druh vodky nie Nicolaus ( to je zbrnda) a cervene a biele vino. Ak chces mat popitych ludi pre mna za mna kup aj 5 druhy paleneho ale tie nasledky su katastrofalne aj do penazi to ide, nemusis sa trafit do poctu kolko hrusky, vodky, borovicky bude na svadbe chybat, jedna basnicka otazka co budu ludia pit ak nemaju radi vino? nic.......................
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Pripajam sa...... vinko, capovane pivo a veeeeeela limonady pre mna :-D najstastnejsia by som bola keby som mala milkshake party vsehodruhu :-D :-N
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?