Platenie alkoholu

Ahojte, chcela by som sa s vami poradit, takze budem velmi rada za vase napady a dakujem vopred. Nasa svadobna hostina bude v restauracii, kde budeme mat vlastne vino, ktore si zabezpecime, ale ostatny alkohol + nealko sa uz budu ponukat z baru. Kedze sa ale ceny napojov po novom roku budu zvysovat, rozmyslame nad tym, ze by sme sa dohodli s prevadzkarom na nejakom limite napr ze sa otvori 1000 eurovy ucet len na nealko a alko a ak sa prekroci, tak si svadobny hostia budu platit napoje sami. Co sa tyka restiky, urcite ju nechceme menit. Co sa tyka poctu ludi, tak budeme ma 60 hosti + 20 pride po 10tej, takze snad 1000 eur je dostatocny limit. Co si myslite o tomto napade?Takze nechcem aby to vyzeralo a vnimalo sa to negativne.
Odpovedať
@peml urcite si vopred dohodnite druhy alkoholu a pocty flias, ktore mozu otvorit (a kedy vas pridu upozrnit, ze sa minulo)...my sme mali povodne tak vymyslene, ze vyberieme mnapr 3 druhy alkoholu, ktory pojde na nas, a ak by chcel niekto nieco ine (napr nejaku drahu whisky) tak nech si to cvakne sam....
Odpovedať
@peml nuž hlavne ste si mali s prevádzkarom ustáliť ceny za alko a nealko už v zmluve no. a takto ako si to opísala si myslím, že sa to bežne robieva.. len ten limit by mohol byť nižší podľa mňa. napr. dať ho na 500 a keď sa prečerpá, zvýšite ho už na hostine (vy alebo niekto určený) napr. o 200 eur. budete mať prehľad. neviem totiž, ako sa dá veriť čašníkom v tomto. inak ja by som hosťom povedala, že drahý alkohol, ako napr. archívny alkohol by si mali platiť samy.
Odpovedať
necital som si ostatne komentare, kedze ma dost boli hlava z mojho syna :/ (zacina velmi vela rozpravat) ... existuje moznost v tejto restike prisniest si aj vlastne nelako? mam skusenost, ze restika naparila neskutocne vysoku cenu ze nealko a v mnohych pripadoch bolo 1000€ na 100 ludi prils malo. Niektore restiky si kladu tuto podmienku, ale v tom pripade je na mieste dohoda, aby nepredavali nealko za vysokohorsku prirazku, aj ked budu namietat a odvolavat sa na ich cenník. ved v kazdom pripade na vas zarobia tak, ci onak.....
Odpovedať
Profilova fotka
Až tam bude nejaký pán alko-gurmán tak tých 1000 euro stačiť určite nebude. Tiež neviem či je šťastný nápad aby si to platili sami.
Odpovedať
@peml rozhodne si treba dohodnúť zmluvne ceny, ako čítam..
Odpovedať
Ak sa to nedá inak tak môj návrh je, aby ste sa s prevádzkarom dohodli čo sa bude hosťom ponúkať. Napr. 5 druhov alkoholu a nič iné. Takto sa napríklad viete vyhnúť nejakým šialene vysokým sumám za alkohol. Uplne by so vylúčila pivo, lebo chlapi velakrát neodolajú a to robí kombinácii s tvrdým hroznú galibu. A nebála by som sa že to prekročia, ak z ponuky vylúčiš predražené značky tak sa tam nepôjde nikto spiť na hanbu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@nini1010 Ja by som veľmi chcela vylúčiť pivo, ale snúbenec je proti, že vraj v jeho rodine je veľa ľudí čo majú pivo radi a budú ho chcieť. Ale mne sa veľmi pivo na svadbu nehodí ... je to také prízemné, také šenkové ... ale čo mám robiť keď je to Nemec a oni na pivo nedajú dopustiť.
Odpovedať
Aj u nas sa to riesilo ze ti a ti maju radi pivo.ale to je tak ze ak by kazdy z 80hosti mali pit to co maju radi a kazdy by si nadiktoval ze co tak by to bolo nezvladatelne.proste nie.dali sa 4druhy tvrdeho,biele a cervene vino a bodka.nikto sa nestazoval a nevedeli si vynachvalit.na svadbe je to proste tak ze ludia sa bavia a piju to co je.ja som si proste na tvrdo presadila ze pivo nebude.lebo ak das jednemu musis dat aj druhemu a to sa neda ustrazit lebo uz sa pije jedno cez druhe a akurat sa ti mozu dobre ozrat s prepacenim na svadbe.svokra sice pre istotu kupila malu prepravku piva pre stav nudze ale ver never nikomu pivo nechybalo a vsetko ostalo.pivo je velmi zradne.
Odpovedať
dakujem vam vsetkym za super rady, velmi ste mi poohli.. pekneho Silvestra a vsetko dobre v Novom roku. cmuk
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?