Patrí káva na svadobný stôl ?

Pri rozpočtoch alka a nealka som celkom zabudla na kávu. Čo som bola na svadbách, tak si pravidelne niekto ku koláčom objednal aj kávu, ale teraz v modernej dobe, kedy je tých káv neúrekom, tak som sa stretla aj s tým, že hostia to zneužívajú a naschvál si objednajú aj takú za 120 Sk. S tým sa v rozpočte veľmi neráta. Nakoľko pripravujeme svadbu v rodine, ako to ošetriť, aby konečný účet nevystúpil vďaka káve? Hotel čo plánujeme ich má v ponuke aj 20 a cenová relácia je rôzna. Nebude nevhodné, ak budeme rátať len s obyčajným presom a kapučínom a ten, kto si objedná iné, tak mu čašník prinesie účet, poprípade ho vopred upozorní? Stretli ste sa už s tým?
Odpovedať
nech sa niekto z personalu slusne spyta: Da si niekto presso ,alebo turecku?Ved normalne aj tak piju najcastejsie len tieto 2 druhy.Popripade este capuccino:-))
Odpovedať
by si sa divila. Vždy keď niekam ideme, na oslavu do reštiky alebo tak, tak si objednajú od caffe latte až po brazílske "večerné sny" čo je káva za 90 korún. Preto sa obávam.
Odpovedať
Profilova fotka
čaute...ja mám pocit, že keďže k svadobnému menu patrí aj káva a tú asi ponúknu v menu-balíčku, býva zvyčajne jedna káva na hlavu v cene..samozrejme, že ľudia si povedia, ak chcú-aj neskôr si zvyknú dať, ale tá je už potom účtovaná zvlášť :-)
Odpovedať
asi sme nemali narocnych hosti,ale moj priatel,pradon manzel sa pytal ,kto si da kavu a uz sa podlilo len na turka a presso.A hostia by si to mali tiez uvedomit ;-) Alebo povedzte predtym,ze ak ma niekto chut na kavu ,tak si ju plati sam.
Odpovedať
My sme mali v ponuke iba presso kavu s mliekom, tak sme sa dohodli s hotelom. Takze aj vy si to mozete takto upresnit.
Odpovedať
ak upozornis casnikov ze maju ponukat len presso a turecku tak by s tym nemal byt problem ;-) myslis ze hostia by boli taky drzy ]-( ze by si naschval pytali nieco ine keby im personal ponukal iba toto??? :-)
Odpovedať
diky lara tak som to myslela,ale dnes nejako uvazujem dokola a nie a nei to vyplut na rovinu 8-)
Odpovedať
Hotel mal tiez v ponuke aj ine kavy, s likerom, so zmrzlinou atd, no ale presne toho sme sa obavali aj my, tak sme to takto obmedzili.
Odpovedať
presne tak,preto je podla mna normalne dohodnut sa s personalom
Odpovedať
no máme aj takých. Nie priamo z rodiny, ale ich manželia a pod. . Takže je bežné, že keby náhodou si niekto zmýlil svadbu s all inclusive pobytom, tak mu tie iné kávičky dáme v pohode naúčtovať, ale asi bude najlepšie keď ich na to čašník dopredu upozorní. Ako sa hovorí, istota je guľomet.
Odpovedať
murka tak to budes mat najistejsie:-))
Odpovedať
Murka, my sme mali napojovy stol kde boli napoje ktore boli k dispozicii hostom + ta kavicka na poziadanie a kto chcel nieco ine mohol si to sam kupit v bare. Takze hostia si kupovali pivo a nasi Anglicki hostia aj ine drinky ale tu je to takto zvykom takze im to vobec nevadilo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?