Baby prosim Vas, tie co uz mate svadbu za sebou alebo uz mate naplanovane menu na svadbu, nemohli by ste sem hodit nieco na inspiraciu??? hlavne na teple a studene bufety. Som bezradna, ja by som tam dala najradsej vsetko, ale nechcem to prehanat
Ahoj, pre inšpiráciu posielam naše menu.
Večera: prípitok Prosecco, predjedlo - Caprese s opečeným toastom a prelivom z bazalkového pesta, Polievka-hovädzí vývar s pečeňovými haluškami, Hl. jedlo - bravčová panenka s višňovou omáčkou a opekanými zemiakmi, hl.jedlo pre deti - kurací rezník na prírodno s hráškovou ryžou a hranolkami
Raut- vyprážané kuracie a bravčové rezne, zemiakový majonézový šalát, zemiakové pirohy s cibuľkou a slaninkou, cestovinovo-zeleninový šalát s jogurtom, grécky šalát s feta syrom, ovocný miešaný šalát, syrovo-šunkové rolády, kanapky s domácou hovädzou paštikou, kapustnica s hubami a klobásou
dve uplne rozdielne menicka :) ja by som bola zas ina. my mame totiz to predstavu takej zahradnej svadby, takze prevazne by boli grilovane veci, mozno nejaky ten gulasik, bryndzove pyrohy, bublanina a tak. chcela by som to ponat v takom cisto domacom style, aby sa kazdy proste citil dobre. ono hlavne podla mna zalezi aj od hosti aki su
Ahoj my to mame takto
Dospeli:
Pripitok: Deluxko s jahodou
Predjedlo: Kacacie pate s jablkovo tymianovym ragu a bagetkou
Polievka: kuracie consomme s pecenovou roladkou
Hlavne jedlo: Bravcova panenka s dubakovou omackou a zemiakovy zavin
Deti
Pripitok: Detske sampano s jahodou
Predjedlo: caprese s bagetkou
Polievka: kuracie consomme s pecenovou roladkou
Hlavne jedlo: Prirodny kuraci rezen s broskynou a syrom pol ryza pol hranolky
Bufet
Fricovska kapustnica
Plneny kapustny list
Bravcove a kuracie rezniky
Zemiakovy salat
Sunkovo syrova rolada
Syrova misa
Masova misa
Lososova plnena rolada
Sampiony plnene spenatom
Miesany zeleninovy salat
Bagetky
Bufet pre personal( aupair,animatorka, fotograf, kapela)
Kapustnica
Kuracie sote sampionova omacka
Zemiakovy zavin
Zemiakovy salat
Kuracie a bravcove rezniky
Sunkovo syrova misa
Miesany zeleninovy salat
Pecivo
( personal preto zvlast, lebo mame 2 miestnosti, tak aby mali klud pri papani a nik ich neotravoval a jedli ked budu mat cas a chut pre nich cisto bufet ziadne servirovane jedla)
Ahoj zvykneme robiť akcie a najčastejšie na švédske stoly dávame
Rezne bravčové kuracie
Plnená kapusta
Stehná
Bryndzové pirohy
Keď tak nejaké soté alebo aj hovädzí stroganov
Polievka ke podľa mna zbytočná ale keď by tak len paru porcii kotlíkový guláš
My zvykneme dávať aj koleno údené
Zemiakových šalát
Šalát z červenej kapusty
A sopsly šalát s Fera syr.
Najčastejšie či dávame my na akcie 😊
Mňam baby, veď mi normálne slinky začali tiecť :-D :-D ... Ale kopu super inšpirácii... Aspoň sa budem vedieť aj ja inšpirovať... Aj keď ešte mám dosť času ale už som aj nad menu rozmýšľala... Ja to už vlastne všetko tak strašne prežívam :-) :-D
@alenka898 na ja to mam za necely rok, ale ked clovek nema co v praci robit, lebo klienti uz maju prazdniny, tak riesi :) my uz vlastne mame takmer vsetko vyriesene
tak to mas super :) aspon mas na vsetko dost casu a keby sa cosi pokazilo tak to stihas este poriesit. mne sa normalne zacali zbiehat sliny ako som si to vsetko citala a zostala som hladna :D keby nas tak chcel niekto konecne zase pozvat na svadbu, jedlo je jedna z najlepsich veci na svadbe :D ja by som si tam mozno vedela predstavit aj nieco take ako nejake morske priserky, to clovek len tak niekde neochutna :)
mne by sa pacilo tiez tak slovenske menu, no mame nan este dostatok casu. Inak ja moc za take vymysli a exotiku moc nie som, radsej by som len vsadila na klasiku, o ktorej viem, ze ju ludia maju radi a kazdy si najde to co lubi. Chcela y som mat prosto taku lasiku no ako vravim, cas moze vsetko zmenit.
@lujzinka666 ja by som kludne dala aj morsku kuchynu, ale nedoplatili by sme sa :( klasiku nechcem, to sme zamietli hned, teda ak sa pod klasikou mysli plneny rezen alebo sote. Chceme nieco moderne, pekne na tanieri, ale take, aby kazdemu chutilo
tak ludia su rozny a hlavne kazdy ma ine chute.. mozno to niekto berie ako prilezitost okusit nieco nove a trocha sa pred ostatnymi vytiahnut.. no ja som skor za osvedcenu klasiku, aby clovek potom nemusel riesit, ze to niekomu nechuti alebo sa rozhodne to ani neochutnat..
ja mam kurací vývar, hlavné kuracie a bravčové na prírodno k tomu zeleninové hranolky a zemiakovo hluzovkové pyré, a predjedlo kváskový chlieb a k tomu paštétu z pečienky husacej