Koľko kusov koláčov na svadbu?

ahojte.vedeli by ste mi prosim kolko ks kolacov by sme mali objednat cca. pre 115 hosti aj kolko ks torty na krajanie? budem vdacna za kazdu radu ;)
Odpovedať
1
2
Ahoj my mame 100 ludi a mame 3000ks kolacov..ratali sme to asi tak ze na hlavu na hostine 5 kolacov, naratali sme kolko vysluziek a do.jednej dame 20 kolacov,.plus cosi pred kostolom :) a ktomu nejaku rezervu kdyby cosi..zhruba tych 300 kolacikov a vyslo nam 3000... tortu sme este neriešili moc
Odpovedať
Tak do sály sa počíta na osobu 3-5ks .Do krabičiek 15-20ks, plus do práce.Torty môžu doniesť aj hostia, tie sa môžu tiež pokrájať do krabičiek, plus Vaša svadobná, určite sa celá nezje na svadbe.No a torty do krabičiek, je najlepšie dať upiesť na celý plech, dobre sa to porcuje a s jedného plechu vyjde 8-10 malých tortičiek.Dúfam, že som trochu pomohla.
Odpovedať
@camilka54 ano dakujem :-)
Odpovedať
@barbellka no presne tak som zhruba aj jaa ratala ze nejakych 3200 kolacov.dakujem ;)
Odpovedať
Profilova fotka
baby vobec netreba prehanat stymi kolacmi. My sme mali 50 hosti cca 500 kolacov + co doniesli hostia cca 100 ks. Mali sme 22kg.tortu ( 5 poschodovú) a 1 tortu cca 5-7kg. + 4 torty co doniesli hostia. My sme este 2 dni roznasali zakusky a torty tolko toho bolo. Na hostine sa nacala hlavna ( tá 5 posch.) a zostalo z nej este 2 spodne poschodia ostatnych sme sa ani nedotkli. Kazdy dostal tolko kolacov ze uz aj vyhodit museli a tortu sme dokonca aj taxikárovi nechali lebo naozaj toho bolo starsne vela. :-)
Odpovedať
@fadama vy ste mali vela tort...my budeme mat len jednu trojposchodovu ...inak.ziadnu :) preto treba viac kolacikov
Odpovedať
@fadama a este nechapem tych 500 ste mali aj na hostine aj do vysluzky?
Odpovedať
Profilova fotka
@barbellka áno, nedavali sme klasicky vysluzku pri odchode ( iba niektory dostali ked odisli) ale na druhy den sme im to boli roznasat.
Odpovedať
Profilova fotka
@barbellka no mali sme ich vela ale vravim aj tie isli naspat tym co to doniesli usla sa aj 1 taxikárovi.
Odpovedať
Uha tak to obdivujem ako vam to mohlo ostať bo ja mam len 100 vysluziek samo o sebe (a to sme este neskoncili) cize tam minimalne 2000 kolacov pojde :D segra mala minuly rok svadbu a mali 2700 ks a nic neostalo a ani sa nevyhodilo :D
Odpovedať
Profilova fotka
@barbellka tak ja si neviem predstavit 2000 alebo aj 3000 kolacov to by sme rozdavat museli uz aj po meste. :-D My sme mali ovela menej a pritom tooolko nám ostalo. :-)
Odpovedať
@fadama kolko ste davali kolacov do vysluzky? Mozno je to tym aj ze tie zvyky su v inych kutoch Slovenska rozne
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@barbellka kazdemu sme rozdali co zostalo neviem kolko dostali ale bolo to naozaj vela lebo na svadbe sa ani kolacov vela nepojedlo....svokre sme niesli 2 bedne kolacov a 2 torty a aj mama odniesla do roboty bednu kolacov a tie 2 poschodia z hl.tory co zostalo....a tak sa porozdavalo kade tade.
Odpovedať
@fadama aha no my budeme davat pred svadbou kolace, den predtym..do jednej vysluzky ide 20 az 25kolacov a mame cca 100 vyskuziek..tak to mas taku kopu ze ti ich zmizne nenormalne vela
Odpovedať
Profilova fotka
@barbellka no ved tak potom hej, to je to co si písala vyssie ze kazdy ma iné zvyky
Odpovedať
@veronika555555 za malo dufam ze sim aspon trochu pomohla..a tej torty sa rata cca 150-200g na osobu. Ale ty ze.mame kolace kludne staci aj 100-130 :)
Odpovedať
@barbellka ano dakujem pomohlo :-)
Odpovedať
cca 5ks zakuskov na hlavu, rezervu co sa nezje das do vysluziek... podla toho ake mas velke krabice a kolko krabic (kolko rodin) . my sme mali mali malu svadbu, tortu sme nemali, ale pri vyse 100 hostoch rataj ze do krabice aj 2-3ks torty a zbytok budu zakusky... a este pocet krabic rataj na rodinu nie na pocet hosti... a to iste aj chlast na vysluzky
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa mňa je 5 kúskov na osobu tak akurát, bude aj kopec iného jedla a keď bude aj torta tak to bude v pohode. A potom už iba zrátať koľko výslužiek budete dávať a tam sa dáva nejakých 15 koláčov ale už som zažila, že dali aj menej, to už je na vás a to si k tomu prirátať :)
Odpovedať
Profilova fotka
4-5 to by bol podla mna taky max. aj tak ludia budu mat dost co robit s hlavnym chodom, s chrumkami a so vsetkym, takze si daju dva kolaciky a po sladkom uz nepojdu, vsak bude este aj torta
Odpovedať
podla mna je 5 aj vela, ked to budes ratat na hlavu, niekto nezje ziadne, niekto zje 3 a este ked si budes objednavat do vysluziek tak vam toho zostane habadej. ja by som objednala 5 na hlavu iba v tom pripade ak by ste si neobjednavali kolace na vysluzky zvlast ale davali by ste ju z toho co vam zostane po svadbe
Odpovedať
Profilova fotka
Zalezi velmi aj od velkosti kolacov - my sme mali cca 5 minizakuskov na hlavu + 40 ks poharikov - panacota, tiramisu.. na stoly a zjedlo sa nam skoro uplne vsetko :) + torta sa zjedla tiez cela na 70osob sme mali 12kg a vysluzky boli zvlast
Odpovedať
Ja by som povedala, že 5 je také optimálne, to sa vám vyváži, niekto si dá viac, niekto menej a uvidíš, že to bude tak akurát :) Keď bude ešte aj torta dosť veľká tak musí stačiť :) Aj tak budú ľudia viacej piť ako jesť :)
Odpovedať
My sme mali 50 hosti + vyslužky a mali sme 12 krabic. Malo byť menej, ale svokre sa pomýlili. Bolo ich strašne veľa. Nikto koláče skoro nejedol, nebol čas, boli švedske stoly, všetci boli prejedení. Dala by som omnoho menej zo všetkého...
Odpovedať
Profilova fotka
ak dovolite, napisem svoj nazor na svadobne kolace :) nerozumiem, preco sa ich na svadbu chysta take obrovske mnozstvo. uz som na zopar svadbach bol a nepamatam sa, ci som na niektorej jedol kolace, ktore sa dali jest. vsetko je to umelohmotny margarinovy sajrajt. vacsinou sa ich svadobcania dotknu iba symbolicky. naco ich objednavate stovky, ba tisice kusov? nikto to nechce jest a jediny vyznam to ma ten, ze kazdy dostane krabicu s vysluzkou, z ktorej musi byt naozaj "nadseny".... vychadza mi to tak, ze vyhadzujete na tuto polozku peniaze uplne zbytocne :)
Odpovedať
@photostancik preto je doležité vybrať koláče ktoré nechutia umelohmotne a margarínovo :D stačí ísť na ochutnávku a vybrať..našťastie ja nemám koláče z cukrárne ale od staršej pani, odskúšanej, ktorá pečie s trasdičných receptur a donesieme si vlastné maslo a vlastné domáce vajíčka.
Odpovedať
@nitusiak prosím ťa v jednej krabici bolo kolko? ja si to akosi neviem predstaviť :)
Odpovedať
@barbellka oj tak to ti presne nepoviem :D
Odpovedať
@nitusiak vieš lebo je rozdiel ked je v krabuiici 100 alebo 500 :D bo tie naše koláče nie su klasické velke...ale to je akoby ten jeden velký v cukrárni na polku rozkrájaný :D v podstate taká jednohubka :D ale to nevadí :)
Odpovedať
Profilova fotka
@barbellka kiezby som niekedy zazil svadbu, kde je kolac z masla :) :) :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?