Hlavné jedlo

Ahojte, vyberáme svadobné menu a napadlo ma dať ako hlavné jedlo kurací steak s nivovou omáčkou a ako príloha 1/2 varená zeleninka (struky, brokolica, karfiol) a 1/2 opekané zemiaky. Čo si o tom myslíte? My to máme obidvaja radi, ale zaujíma ma názor aj iných (nezávislých) ľudí...Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna super. Sice nie kazdy ma rad nivu, ale v omacke ta chut nieje taka vyrazna, takze si myslim, ze by s tym nemal byt problem. Ja by som si urcite na takom jedle velmi pochutnala. ;-)
Odpovedať
@janka643 ahoj :-) a neviete približne chute svadobčanov?! Podľa mňa je to dobrá voľba, ja by som to určite brala, ak by som nebola vegetarián :-D Akurát tá niva by mohla vadiť niekomu.. Ale s tým musíš rátať :-) Alebo možno by ste mohli omáčku dať zvlášť do omáčnikov a dva druhy?!
Odpovedať
@marienkakf ďakujem za názor...keby sa mám riadiť podľa našich svadobčanov (obidve rodiny sú dedinské typy s názormi z pred 20 rokov, nie len v jedle), tak hlavné jedlo máme buď pečené kurča a ryžu alebo majonézový šalát a rezne :-) naopak, my dvaja si zase radi jedlo vychutnávame....tak som zvažovala nejaký taký kompromis...
Odpovedať
no neviem nivova omacka ale tak treba podla toho co maju ludia radi....my obaja neznasame na jednom tanieri gulas rozumej dva tri druhy masa na kazdom ina omacka a pol hranolky pol ryza, takze my mame bravcovu panenku, 1/2 zelenina na masle a 1/2 masove dukaty, zial na svk som este nikdy nikde nejedla dobre spravenu ryzu takze ziadna ryza...
Odpovedať
@janka643 my máme niečo podobné :-).. Neboj, prežijú to obe strany - vy aj svadobčania. Mne sa páči váš výber :-) Bude to chutné!
Odpovedať
Profilova fotka
@janka643 my sme to vyriešili tak, že máme tiež mäsko na prírodno, k tomu zeleninku a zemiaky + na stoloch budú omáčiky s nivovou, barbecue pikantnou a dubákovou omáčkou, takže každý si bude môcť dať omáčku akú bude chcieť, alebo si nedá žiadnu :-) viem, že nie každý má rád nivu (ja ju milujem) ale zase neznášam huby, tie zase majú radi iní..
Odpovedať
@janka643 ahoj, samozrejme je to na vas, ale ked chces nazor, ja si na jedle dam velmi zalezat a ovela viac by som si pochutila na dobre spravenom a pekne naservirovanom kurati s ryzou, alebo mini reznikoch so zemiakovym salatom . Nivova omacka bud velmi rychlo stuhne a vychladne, alebo musi byt prilis riedka a potom bude skor smotanova ako nivova. A kombinovat varenu zeleninu s opekanymi zemiakmi je pre mna trochu odveci z pohladu miesania chuti. Bud by som dala varene (resp. grilovane) vsetko, aj zeleninu, aj zemiaky, alebo ist do "menej zdravej" verzie a dat len opekane zemiaky a kuraci steak s omackou a bez zeleniny. Omacku by som potom dala skor nejaku lahsiu - podla mna vynikajuce moze byt nieco na sposob barbecue, alebo ak mate radi lahku hribovu, pripadne paradajkovu s bylinkami a olivami. Kazdopadne sa mi zda tych chuti prilis vela, prilis vela sposobov upravy jedla a snaha mat "zo vsetkeho nieco". Ale zalezi na vas, na celom style svadby, samozrejme by som brala do uvahy pocet hosti - ak mas vela hosti, kym spravia vsetky steaky a roznosia ich, prvi hostia uz budu mat dojedene, resp. studene jedlo a posledni im budu hladni zavidiet :).
Odpovedať
@janka643 ahoj, ja som s tym uplne v pohode, ale ked si len tak narychlo predstavim, tak mam vo svojom okoli par ludi co nivu menusia. Niva je dost specificka. Volila by som menej vyrazny syr.
Odpovedať
súhlasím s nejakou menej výraznou omajdou alebo dva druhy ... prírodná z výpeku napríklad a potom nivová alebo syrová ale klasika syr ... nič špeci :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
alebo podavat omacku v misticke pri hl menu
Odpovedať
ale kedze svadba bola v oktobri, tipujem, ze problem sa uz poriesil :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?