Čo poviete na takéto svadobné menu?

Profilova fotka
Takze ja si to predstavujem asi takto: Predjedlo vynechavame, nakolko mame sobas o 17, cize zbytocne vela jedla nahustit do tych hodin hostiny. Takze rovno slepacia polievocka, prve jedlo: Plnený rezen Cordou blue, americke zemiacky, kapustovy salatik a zeleninova obloha druhe jedlo: svieckova s knedlou domacou tretie jedlo: svedske stoly: kapustnica, grilovane dolne stehienka a zeleninovy salatik s mozarellou a spisske pirohy. Co na to poviete? Vopred dakujem za radu a Vase typy.
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som vynechala to druhe jedlo a vybrala viac jedal na svedske stoly. ;-) Inak vyber dobry. :-)
Odpovedať
Ahoj :) neviem či budete mať predtým nejaké stretávanie hostí u vás doma alebo v nejakej sále, to si neuviedla, ale osobne by som radšej dala predjedlo a vynechala druhé jedlo. Z osobnej skúsenosti viem, že na svadbách sa druhá večera poprple a ľudia si radšej neskôr zobnú niečo zo švédskych stolov. V tom prípade by som pridala na výbere švédskych stolov. Čo sa týka tohoto a prvej večere, každý má iné nároky a pozná si svojich hostí, takže to je na tebe, čo si do výberu zvolíš :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mayka007 výber jedla je výborný (aspoň podľa mňa). čo sa týka toho predjedla, to závisí od toho či sa večera bude podávať hned po príchode alebo nie...... ak nie tak by som tam určite nejaké to predjedlo dala.
Odpovedať
@mayka007 no takze my predjedlo mame, lebo kde som vsade bola na svadbne a predjedlo nebolo, tak hlavne deti, ak ich mate na svadbe zahlasili, ze my chceme sunku!!! :D potom mame polievku, hlavne jedlo a mame aj druhe hlavne jedlo- rezen so zemiakmi, a to kvoli tomu, lebo starsi ludia, kt. su sucastou svadby tak Vam k tym svedskym stolom moc nepojdu a stretla som sa s tym, ze boli dokonca aj hladny a preto to druhe jedlo davame a potom svedske stoly na kt. budu domace pirohy a knedla s kapustou a masom... . Ale myslim si, ze je to kazdeho vec a je to na Tebe ako sa rozhodnes... :) Ak mas mat na svedskych stoloch kopec reznov, salaty a co ja viem co este, tak sa Ti to mozno ani nepoje... :)
Odpovedať
@mayka007 Máš tam dve sýta jedlá, dal by som len jedno, druhé by som zrušila (my budeme mať sviečkovú, drahý ju ľúbi).. Gordon by som dala na švédske stoly. A na švédske stoly by som dala aj niečo vegetariánske, niečo ľahko stráviteľné, je tam veľa mäsa na mňa.. Radšej viac druhov a menšie množstvá. A aj tú kapustnicu by som zrušila, veď budete mať vývar, ten môžu dať aj potom, ak zostane.. A pokojne bez predjedla :-)
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna je to taka klasika, na takmer kazdej svadbe mavaju tieto jedla a zo skusenosti viem ze vzdy toho straasne vela ostane a hlavne masa. Ludia sa v noci az tolko nenapchavaju ked sa pije a tancuje, to uz len tak dzobkaju co najdu na stole. Lebo to sa s takym napratanym zalludkom aj zle tancuje :)
Odpovedať
@mayka007 a hlavne Ty musis poznat svoju rodinu, co kto ma rad a pod. :) co Vam pojde a co nie.. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mayka007 to menu je dobre, ale keby ste mali skôr sobáš. Ale keďže máte sobáš o 17:00, osobne by som to predjedlo nevynechala - je to svadba a komplet menu mi príde také slávnostnejšie. A druhé jedlo by som vypustila, resp. zakomponovala do švédskych stolov (alebo sviečková ako prvé jedlo a gordon do švédskych). Sobáš máte čo sa týka jedla dosť neskoro, večera bude tiež dosť neskoro. Skús si to dať do nejakého harmonogramu - o 17:00 sobáš, večera cca o 19:00, takže hostia budú mať plné žalúdky, keď dáš druhé jedlo cca o 22:00, veľa ľudí ho už nezje celé, len sa v ňom pohrabú a pôjde do koša. A stoly by si tiež mala dať s nejakým odstupom, aby jedlo neobschlo. A trošku by som ten bufet rozšírila o niečo studené - syry, šaláty... ;-)
Odpovedať
suhlas, aj z vlastnej skusenosti by som druhe jedlo vynechala (tiez sme mali svieckovu) a dala radsej bohatsie svedske stoly. to prve jedlo je taka slovenska klasika, neurazi, neohuri...
Odpovedať
Profilova fotka
suhlasim s názormi, že druhe hlavne jedlo vynechať, skôr obohatiť večerný bufet. ale to prve jedlo by som možno zvolila trošičku modernejšie, gordon blue je také trošku obyčajné, svadobný obedík by mohol byť trošku šmrncovnejši, ale to je len môj názor, hlavne aby chutilo a aby bolo všetkým dobre :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jasminet @zelmira333 Baby a co by ste mi odporucali ako prve? Poradte, budem radaaaa :)
Odpovedať
Profilova fotka
tiez suhlasim s babami, vynechala by som druhe hlavne jedlo a dala by som predjedlo. Lebo vsetci budu hladni, tak potrebuju cosi zjest, skor ako zacnu s polievkou. My mame roladu zo zveriny, so slivkami . Velmi dobre je to. Alebo mozes mat udene kacacie prsia, ale kuraciu pastetu alebo nieco take
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mayka007 my sme napr. mali kuracie na slivkovej omacke, zemiakove krokety. brat mal brav. panenku v slaninke s omackou a zemiakmi. otec teraz na oslave 60r jahnacie maso a stuchane zemiaky... pripadne grilovany zubac (filet)... polievka slepacia je sice klasika, ale ja to nemusim, my sme mali "cesku" klasiku :-D hovadzi vyvar s pecenovym knedlickom
Odpovedať
Profilova fotka
@mayka007 mne sa na oslave 30ky ocvedcila grilovana brav.panenka s omackou z drveneho korenia, obloha standard. Vyborna vec,dobre to vyzera.ale mozno lepsie zvolit neutralnejsie masko,kuracie/morcacie,bravcove nechuti kazdemu. Teraz je mnoho modernych jedal, takze je z coho vyberat. ;-)
Odpovedať
@mayka007 My máme presne to isté :-) a to máme obrad už o 15. V švédskych stoloch máme ešte aj ovocný šalát, myslím že padne vhod niečo sladké čo nie je zákusok :-D Inak ešte som rozmýšľala, že by som tam prijala aj nejaké zabíjačkové jaternice a klobásy v tom bufete, ale bolo by toho asi zbytočne veľa
Odpovedať
Profilova fotka
@mayka007 ja ti poradim nasim menu. Ako predjedlo sme mali caprese salat (mozzarela, paradajky a k tomu prosciutto sunka). Hlavne jedlo bravcove medailonky plnene slivkou, preliate brusnicovou omackou a k tomu grilovane baby zemiacky a grilovana zeleninka. Potom sme mali uz svedske stoly, ktore obsahovali kuracie a bravcove rezne + salat, pecenu kacicu s cervenou kapustou a lokse, plnene kapustove listy, borsc, bryndzove a lekvarove pirohy, klobasky a jaternicky, jedna studena misa (sunka + syr) a niekolko zeleninovych salatov (uhorkovy, miesany zeleninovy, grecky) ;-)
Odpovedať
@meduzka18 Mnaaaaam, kačica ma nenapadla :) ale možno by som ti vytkla v hlavnom jedle to bravčové mäso, nie každý ho má rád a už vôbec nemá každý rád mäso kombinované so sladkými omáčkami
Odpovedať
Profilova fotka
@malatamara no neni to uplne, boli tam este kuracie medailonky a preliate boli len tie bravcove myslim. :-) Takze si mohli vybrat. Ale co viem, tak chutilo kazdemu. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna by sa na svadbu hodilo trosku slavnostnejsie jedlo ako gordon bleu a svieckova. Urcite som za predjedlo. Svadba je velka udalost a hodi sa to tam. Taktiez na svedske stoly by som pridala nieco lahke napr. grilovanu zeleninu, nejake syrove variace a tam by sa uz hodil aj ten reznik a priloha. Profesionalny kuchar ti poradi ako zladit a vyvazit vecerne menu a svedske stoly, tak aby si kazdy prisiel na svoje. Tiez by som uprednostnila mensie mnozstva, ale sirsi vyber jedal.
Odpovedať
Aj gordon aj sviečková sa dá urobiť na slávnostný spôsob :-) Veď pravá sviečková v dnešnej dobe je poriadne cenená :-) A keď to prizdobíš šľahačkou, brusnicami alebo černicami! Podľa mňa je návrat tradičných slovenských jedál.. Dôležité sú kvalitné vstupné suroviny a prevedenie.. Niekomu nechutia zabíjačkové špeciality, ale ja viem, že veľa ľudí sa ide za nimi pozabíjať :-D V jednoduchosti je krása! A to sa týka aj jedla.. Na takej akcii, ako je svadba, by som sa vyhla prekombinovaným chutiam, experimentovala by som maximálne pri švédskych stoloch, kde sa dá pár porcií urobiť.. Ale pri hlavnom jedle, by som išla "hlavným prúdom"..
Odpovedať
osobne mne sa tiez nepacia tradicne slovenske jedla na svadbe, nieco, co si clovek doma moze robit kedy chce, straca to to slavnostne a na svadbe by som neriesila nic vyprazane....my sme mali obrad o 16:30....predtym boli jednohubky a po obrade predjedlo, polievka, hlavne jedlo a dezert....mam to aj v albume....ja patrim skor medzi ludi, ktori si na jedlo velmi portpia....netreba davat velke porcie, ale podla mna cele menu sa na svadbu hodi....a clovek nemusi byt milionar na to, aby si spravil dobre menu.....napr predjedlo kacacie pate s brusinkami a chlebikom, polievka hoc co....ako druhe sa dat toho tolko...od bravcovej panenky, kuracie prsia...baby zemiaciky....hoc co.....ale vyprazane by som urcite nedala.....ale strasne zalezi na typoch ludi.....ty sama musis poznat, kto ma od vas co rad....tvoje menu neurazi, ale niekto si nepovie ani waw....osobne ja by som vyprazane nejedla....nejem ho nikdy.....a zalezi len na tebe, co si na svadbe prajes....a tiez by som sla viac do tych svedskych stolov.....ja som nikdy na svadbe toto nemala rada, ze sa jedlo kedy muselo....pretoze hlavne zeny este vobec po hlavnej vecery nie su hladne....a zbytocne sa plytva....my sme mali po vecery iba svedske stoly, kde bolo aj prasa pecene, teply a studeny bufet a bolo to super....vela jedla nam aj zostalo....ale ludia si mohli brat co chcu a kedy chcu.... a osobne mne ako gurmanovi keby niekto dal do svieckovej slahacku, tak ho asi ubijem....
Odpovedať
@saintovci súhlasím, čo si napísala :-) len nechápem, tú šľahačku... Veď do sviečkovej ide šľahačka!
Odpovedať
My tiež máme obrad o 17tej a druhé jedlo sme vôbec nedávali...potom už budú len teplé a studené pulty :-) ak ale chceš dať aj druhé jedlo, možno by som volila už niečo ľahšie...ale ten prvý nápad, že vynechať druhé jedlo a dať viac jedál na švédske stoly je aj podľa mňa dobré riešenie :-)
Odpovedať
@marienkakf ale ozdobit svieckovu slahackou? uz prilis dokombinovane.....
Odpovedať
@saintovci kuk sem :-) http://dobruchut.azet.sk/recept/8545/...
Odpovedať
@marienkakf no mna by toto asi nepresvedcili jest :) ale 100 ludi sto chuti :))) ja len svoj nazor hovorim :) neodsudzujem nikoho ineho za jeho :)
Odpovedať
@saintovci V pohode :-) Ja som zo sviečkovej mala najviac rada tú omáčku.. Teraz už ani tú, lebo je zo mňa vegetarián :-D
Odpovedať
@meduzka18 Tak potom som nič nepovedala ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@saintovci @marienkakf baby ja na tej slahacke nevidim nic zle. Bezne sa to takto serviruje aj v tych luxusnejsich restauraciach. Maly kopcek slahacky a na to brusinky. ;-)
Odpovedať
ano, prava svieckova sa podava s platkom citrona, slahackou (pravou, nie sprejovou) a na vrch kopcek brusnice... moje top top jedlo... :-) :-) :-) x-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?