Aké jedlo zvoliť na švédske stoly na svadbe?

Ahojte,rozmyslame na svadbe,ze dame svedske stoly - teple aj studene dokopy...len ake jedla zvolit? Nechceme vela druhov,aby sa zjedlo vsetko...nejake rady/typy? Dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
Zvolila by som nejaký šalát, také jednohubky, grilové mäso, zeleninu.. Neviem, akú budeš maťskaldbu hostí
Odpovedať
Dokopy je nás 60 hostí + cca 6 gratulantov navečer...pomerne všetko mäsožrúti, viem len o jednom vegetariánovi :)
Odpovedať
My mame nejake syry, zemiakove placky, pirozky, kapustnicu, grilovane masko, a salaty- dva take lahsie zeleninove a klasicky zemiakovy :)
Odpovedať
@jarka_stotka my máme toto: Kuracie stehienka (nožky) Prírodné plnené kuracie prsia (brokolica a šunka) Bravčové a kuracie rezne Bravčové prírodné na šampiňonoch Bravčové pečené, červená kapusta Segedínsky guláš Plnená kapusta Bryndzové pirohy + slanina Losos na bylinkovej omáčke Bravčová roláda Kuracia roláda Šopský šalát Kurací šalát s kukuricou Zemiakový šalát Ryža Opekané zemiaky Knedle veľa druhov kľudne môže byť, pretože reštika/zariadenie kde máš svadbu napočíta jedlá tak, aby dobre bolo...čím viac, tým pestrejšie...neplatí, že z každého jedla musíš mať rovnaký počet porcií, my sme si vybrali čo chceme a napočítali sme podľa priorít, čo by mohlo ísť viac a čo menej ;) máme len prvú večeru ako servírované jedlo a potom od 21:30 budú švédske stále dopĺňané podľa potreby
Odpovedať
podľa mňa je dobré nakombinovať niečo z klasiky, ako rezne so zemiakovým šalátom, plnená kapusta, bryndzové pirohy, prípadne kačka, červená kapusta, lokša a potom napr. lososa, divinový guláš, karlovarský knedlík. Určite by som dala niečo aj zo studených jedál (šaláty, šunky, syry), ale v menšom množstve :-)
Odpovedať
Profilova fotka
myslím si, že je dobré nakombinovať teplé a a studené jedlá, vždy treba nevynechať klasiku(rezne, kapustnica a pod.), pridať aj niečo modernejšie a nezabudnúť aj na vegetriánov/vegánov. Keďže sama robím v gastronómii, na daný počet by som odporúčila 3 druhy hlavného jedlá(2x mäsité, 1x bezmäsité), 2-3 druhy príloh dva plus zeleninové šaláty, k tomu 2-3 studené misy(podľa veľkosti) s banketovým pečivom.
Odpovedať
Ja som rozmýšľala nad rezňami - kuracie, bravčové, svadba bude v auguste, tak nechcem podávať majonézový zemiakový šalát, ale pečené zemiaky a ryžu, cestovinový šalát s kuracím mäsom, mozzarelový šalát s paradajkami, šopský zeleninový šalát, pečivo a chcela by som nejakú syrovú misu, ale také, že grilovaný hermelín a dozdobené zeleninou... to by stačilo?
Odpovedať
Profilova fotka
Výber je fajn, ale pridala by som okrem rezňov určite niečo teplé - buď ten grilovaný hermelín na teplo....alebo kapustnicu...veľmi osvedčené mám napr. pečené bravčové kolená😊
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali viac druhov cca po 15-20 porcii (60 hosti) iba pirohy boli po 30 porcii.. Rezen kuraci a bravcovy Krkovicka Kuracie sote Gulas z diviny Holubky Kacacie stehna Pirohy sladke Pirohy bryndzove Knedla Zemiaky varene Biela a cervena kapusta Lokse Ryza Zemiakovy salat Salat paradajkovy Mrkvovo kapustovy Klobasky Jaternice Hadam som na nic nezabudla 😂😂
Odpovedať
@jajkaaa87 fúúúha a neostalo vám toho veľa? :) lebo my sme boli teraz na svadbe a možno mali polovicu z toho čo vy a ostalo im toho pomerne dosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarka_stotka zvysok sme zabalili. Brala svokra domov na nedelu na posedenie. Rodicia do Kosic plus islo na ubytovanie pre hosti 😊 netvrdim ze nebolo vela, kazdy vravel ze tolko jedla nikde nezazili 😂 ale radsej viac ... este o 4 rano jedli 😂
Odpovedať
Profilova fotka
zalezi to aj od toho, co ti ponuka dana restauracia alebo teda sala kde svadobnu hostinu budes mat. ci mozes si rozkazat co chces?
Odpovedať
Článok sa načítava...
...rezne kuracie, pecene kuracie stehna, kysly zemiakovy salat, ryza, kapustnica, grecky salat Vykladalo sa po 21:00, o tej hodine sme mali na svadbe asi 32 ludi. Koncili sme cca o 01:00. Ostalo dost jedla, do stvrtku sme mali este doma co jest :-D
Odpovedať
Profilova fotka
My dávame tiež studené misy, syry, šunky, šaláty, opekané slaninku a klobásky,chlebik k tomu. Co sme boli na svadbách tak išli aj pirohy a palacinky.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Kačacie stehna loksa kapusta Rezeň kurací, bravčový a zemiakový šalát Divinovy gulas Grilovany hermelin Grilovany losos Ryza Zeleninové salaty Každý sa najedol
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite mini rezne, bravcove a kuracie to ma kazdy rad a potom salaty, zeleninove aj majo. A samozrejme gulase, pyrohy, halusky. Ked chces viac moderne tak my sme mali aziske knedlicky a thajske kari.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?