Aké druhy vína na svadbu?

Ahojte, zaujímalo by ma, aké víno kupujete na svadbu, myslím tým že akú značku (tokaj, savinon....), aká sa hodí na svadbu? Lebo je milion druhov vína a neviem aké vybrať aby sa hodilo na svadbu. A takisto či suché, polosladké alebo aké?.......či z každého druhu nejaké? Ale to sa mi nezdá veľmi hospodárne.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@ssabrinna my kupujeme vínko také čo budú piť hostia a čo majú radi.....spýtali sme sa ich aby sme nekupovali zbytočne a aj alkohol kupujeme taký aký sa bude piť,lebo je zbytočné kupovať veľa značiek a potom ti to len ostane :-)) ....
Odpovedať
No ja som tiež chcela len jeden druh ale neviem aky. Keď som tak pozerala do letakov aké vína existujú tak mam z toho chaos. A je mi trápne sa každého pýtať čo pije,aj tak mi nikto neodpovie presne.
Odpovedať
My sme tiez vychadzali z toho, kto aky alkohol pije, nie kazdy je na vino. Vina sme mali len dva druhy, myslim, ze pokial nie ste vinarska rodina, tak viac je uplne zbytocne, len ti toho vela poostava a aj tak to nikto neoceni. Ak sa nevies rozhodnut, resp.sa v tom velmi neorientujes, suchym lahkym bielym vinom nic nepokazis (napr. muller thurgau, chardonnay, rulandske sede...) a z cervenych napr. Frankovka modra, cabernet sauvignon). Zajdi si do nejakej vinoteky a nechaj si odporucit, urobia ti aj ochutnavku a vyberies si, co ti bude chutit.
Odpovedať
my sme mali od Martina Pomfyho, biele, červené aj ružové. Všetky sme predtým ochutnali a vybrali sme také lahodnejšie :-) Hostia si veľmi pochvaľovali. Vopred som sa popýtala, kto aké uprednostňuje a podľa toho som objednala množstvá. Myslím, že sme mali 60l bieleho, 20 červeného a 20 ružového... toho nám aj napokon zostalo najviac.
Odpovedať
Profilova fotka
@hallie ahoj, dala by si mi prosim ta na nich kontakt? kolko ste za vino zaplatili? (chcem presne take iste mnozstva..) dakujem velmi pekne :)
Odpovedať
ahoj, ja by som urcite vino volila podla menu, aby ladilo s vecerou. to prave a najchutnejsie by vam mala poradit restauracia, v ktorej svadobnu hostinu budete mat. aby sa nestalo ze kupite kvalitny tazky a vonavy merlot a budete podavat lahku rybku. to by asi neladilo ;) po hostine by som volila mix. ak bude svadba v lete, hodia sa skor mlade a svieze, ovocne vina, ruzovym nic nepokazite ... no a k dezertu (najma k cokoladovmu) mozno kazdemu hostovi poharik dobreho portskeho napr. odporucam fantasticke Portito Rosso od Matysaka ;) dobru chut a na zdravie :)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali iba biele a cervene, mamina objednavala, takze neviem ake druhy vina to boli, ale biele bolo na mna kysle a cervene trpke. Ja keby som objednavala tak beriem z Vinarstva v dolanoch a napriklad teraz by som brala z bieleho Tramín červený ročník 2012 a tam už je jedno či suche alebo polosladke, lebo 2012 mali hrozna velmi vysoku cukornatost, takze aj suche vina su sladkaste. A vyber červeneho by som nechala na skuseneho vinara, ale kedze svadba bola v teplom obdobi tak určite by som chcela nejake lahsie vinko
Odpovedať
ruzove vino z Dolan - Cabernet Sauvignon je the best =)))
Odpovedať
Uz par dni pokukavam po tejto stranke lebo hladam nejake informacie, ale teraz som natrafil na nieco, kde viem aj poradit. V prvom rade si treba pri vybere vina stanovit cenu, kolko ste ochotni do alkoholu (a vina zvlast) dat penazi. Dalej je podstatne lepsie kupovat flaskove vina a nie sudove. Ked sa budem zenit, mam nasledovnu predstavu - vina biele, ruzove aj cervene a rozne odrody - vsetko od jedneho vinara. Vsetko suche, iba ruzove a biele maximalne polosuche alebo polosladke. Ten kto sa vo vine vyzna, vyber roznych odrod oceni a ten kto pije akekolvek patoky neoceni ani ked mu das na stol 6 putnovy tokaj. A ak bude nahodou nejaka odroda chutit viac a vypije sa skor, tak prejdu hostia na inu, v tom nevidim ziaden problem. Mali sme to tak aj na viacerych vacsich oslavach a nik sa nestazoval. michala.s - s tou cukornatostou hrozna to nie je uplne tak ako pises. Cukor v muste sa totiz fermetaciou premiena na alkohol a je len na vinarovi, kedy tu fermetaciu zastavi. Moze sa stat, ze aj v vyberu z hrozna vyrobi suche vina avsak velmi silne - niekedy aj okolo 14%.
Odpovedať
A este dodam jeden fakt. Je velmi dolezity aj datum svadby, V lete pojdu na odbyt skor vonave, ovocne, biele a ruzove vina ako tazke cervene. To mam uz odpozorovane z viacerych svadieb, na ktorych som bol. P.S. Obrovskym oblukom sa vyhnite lacnym sladkym stolovym vinam.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
My sme mali na svadbe v lete veltlin zeleny (ten sa pil najviac), frankovku modru a frankovku ruzovu (ta sa ani nenacala). Vsetko poctive kvalitne sudove moravske vina... vyborne... no aj tak sa pilo viac palenky :-) co cakat na kopaniciarskej svadbe :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte, najlepsie je predegustovať u niekoho kto nezavisle poradi a vyzna sa v tych vinach. My sme boli na ochutnavke pri Modre, kde nam ponukli siroky vyber a tak sme sa lahsie rozhodovali. Je super prist priamo za vinarom ale ked ja ziadneho nepoznam a neviem ako to chodi, tak sa trochu hanbim len tak zazvonit :)
Odpovedať
Profilova fotka
Dávam do pozornosti že ešte máme volné termíny na ochutnávky... májový a júnový svadobčania ešte stíhate vybrať si víno na svadbu a výslužky.. vína z Malých Karpát - Vino Maravilla
Odpovedať
Môžem poradiť v okolí Modry kvalitné vína za dobré ceny aj bez etikety z vlastnej skúsenosti určite zaručená spokojnosť !! :-)
Odpovedať
A nevie mi niekto poradit odkial vino, ak som z vychodu? Vdaka ;-)
Odpovedať
@blueann zkus vybrat: http://www.vinoteka-vinaren.sk/vyrobc...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte ja budem za chvilu potrebovat nie na svadbu ale velku akciu kopec litrov vina tak sa chcem spytat ci mate niekto nejake skusenosti s dobrym vinarom alebo to mam ist kupit do Tesca... viem ze vinar ma vzdy lepsiu cenu aj keby si pre ne pridem osobne.. vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
a ake chces? biele cervene ruzove?? ja som to vzdy brala pol na pol biele a cervene a boli vsetci spokojni :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja mozem odporucit vino Fiala jedine s nim mame dobre skusenosti.. za par eur kupite super vino z ktoreho vam nie je zle a na druhej strane vas hlavne rano neboli hlava ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja od Fialu beriem stale len tramin cerveny a rulandske biele :) mnaaam tu ich je viacej... http://www.wine.sk/nasevina.htm
Odpovedať
@slevin ahoj, prosím, ak ťa môžem poprosiť, pošleš mi do IP v akých cenových reláciách sa pohybujú? Ďakujem moc :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@marienkakf mas spravu :-)
Odpovedať
Nam znami odporucili www.nasevino.sk a teraz odporucam aj ja :-) poradili nam pri vybere vinka a boli sme velmi spokojni
Odpovedať
cabernet savignon rose od chatteau topolcianky. bola to najlepsia volba aku sme kedy urobili :)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme brali vino Fiala a to bolo na nezaplatenie... a okrem toho dobra komunikacia s panom vinarom ktory sa tomu venuje uz niekolko rokov.. :-o
Odpovedať
Profilova fotka
s vinom Fiala aj ja mam dobre skusenosti mali sme ho na jednom zure a bolo ozaj chutne 8-) s olivami a syrom nemalo chybu!
Odpovedať
Profilova fotka
@strakuska ake druhy ste brali?? mne najviac od Fialu chuti Chardonnay neskory zber ;-)
Odpovedať
no Chardonnay je stale super.. mnam asi si vecer s priatelom otvorim flasku :):):)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?