Svadobný deň. Okuliare alebo kontaktné šošovky?

Profilova fotka
Ahojte. Ja nosím okuliare niekoľko rokov a myslela som si, že ich budem mať aj na svadbe. Ale niekoľko kamošiek mi radí, aby som si dala radšej šošovky. No ja váham :-| Na okuliare som zvyknutá. Keďže ich nosím stále, už sú ľudia zvyknutí aj na mňa. nebudem bez okuliarov moc "iná"? Budem to stále ja, keď sú okuliare mojou súčasťou? =-) Mimochodom na svadbu mám krásne nové... Tak teraz váham.
Odpovedať
Profilova fotka
@leila13 ja by som to asi skusila.. co som videla nevesty s okuliarmi... vecsinou mali krasne nove niektore aj moderne... vzdy je to ako doplnok navyse ktory trochu rusi ten nadherny dojem s tych siat ... ja nosim sosovky 2 roky ... sestra nosila dlho... davala som si ich vtedy koli dovolenke zvykla som si za par dni najhorsia bola ta aplikacia ale inak mi nevadia vobec... ale urcite to treba par dni dopredu natrenovat nech si oci zvyknu a hlavne aby si vedela ze ci ti nebudu v ociach vadit... ja ich teraz nosim uz stale... .. a ina budes urcite ale to nevadi lebo v tych velkych bielych satach budes aj tak ina :)
Odpovedať
Profilova fotka
@leila13 ak si naucena na okuliare a sosovky si nikdy neskusala tak pred svadbou radsej neexperimentuj :) sosovky su velky komfort, ja som na ne naucena uz vyse 8 rokov. okuliare strasne nerada nosim..no vsetko je to o zvyku.. no sosovky su potvory v tom, ze ak mas suche oko, alebo prilis citlive tak ti mozu viacej skodit ako pomahat. tak ak chces tak si zbehni este ku ocnej, nech ti da skusobny par, urobi potrebne vysetrenia, hlavne svadbu mas az v septembri takze to v klude stihas odskusat a ci sa ti to viacej hodi so zavojom s okuliarmi alebo bez, tj so sosovkami :)
Odpovedať
Ahoj! Ja budem mať okuliare! 14 rokov ich nosím, sama sebe som bez nich čudná. Ak na šošovky nie si zvyknutá, môžu Ti viac škody narobiť ako osohu. Poprípade sa skús opýtať ženícha, čo si myslí on o tom. Ak mu okuliare nevadia, problém vyriešený :-)!
Odpovedať
@leila13 ja tiež nosím okuliare, ale pred svadbou som prešla na šošovky. a dodnes ich striedam s okuliarmi, najmä v lete je to veľmi praktické, keď si chcem dať slnečné okuliare. a v zime určite dobre poznáš prechod zo zimy do tepla... :-D . určite ti okuliarky velmi slušia, je to krásny doplnok, ale aj pre mňa pôsobí nevesta s okuliarmi vermi rušivo... ja ti jednoznačne odporúčam šošovky na svadbu...
Odpovedať
Ahoj, ja som mala taky isty problem, svadbu som mala teraz 18. juna a tiez som moc nechcela okuliare lebo svoje som mala take sportove a sosovky som razantne odmietla nemala som s nimi dobru skusenost, nakoniec som si kupila nove bezramikove a bolo to super, lebo som to bola ja. A aj som sa dobre citila, lebo tie saty, uces, make up a nove okulaire....jednoducho mi sadlo uplne uzasne a teraz kazdy den lutujem ze sa ten den nebude este opakovat. A fotila som sa aj s okuliarmi aj bez nich a poviem ti ze bez nich sa sama sebe zdam cudna. Urcite sa rozzhodni tak ako myslis ze sa budes citit lepsie, lebo v ten den musis byt uvolnena a stastna a nie riesit ze ti zavadzaju sosovky alebo nieco ine. Ak chces poslem ti foto od IP.
Odpovedať
@leila13 Ahojky :D ja by som ti urcite odporucila bez okuliarkov. Sice su na teba ludia navyknuti s nimi, ale myslim, ze bez nich budes krajsia a viac vyniknes. Svadbu mas ako pozeram az v septembri, tak urcite si predtym poskusaj ako ti sosovky sedia, aby si si na ne zvykla a aj okolie si zvyklo na tvoju novu image :) Ja by som sa s okuliarkami isto vydavat nechcela. A hlavne ked v dnesnej dobe je skutocne moznost sa ich lahko zbavit, tak v tak velky den by som ich mat nechcela. A do buducna skus porozmyslat nad laserovou operaciou a mas pokoj do konca zivota :)
Odpovedať
@blondkvetinka lenze nie vsetci mozu tie sosovky aj mat a ja som mohla byt bud slepa alebo s okuliarmi a tiez som mala tuto istu dilemu a som rada ze som si ich nakoniec dala, neviem ci nosis okuliare ty ale hlavne ona sa musi rozhodnut co jej nalepsie bude sediet a ako sa bude hlavne citit. A vela ludi ma od nich odhovaralo a ja som z toho bola viac nestastna lebo ja som tie okuliare jednoducho musela mat a nebol to dobry pocit ked mi este niekto povedal ze sa mi to nebude hodit. Takze rozhodnut sa musi ona a myslim ze ako nevesta bude tak ci tak krasna.
Odpovedať
@nnell25 dlhe roky som nosila okuliare a potom aj sosovky. Teraz nic, pretoze som bola na operacii. Viem aky je to pocit, ked roky nosis okuliare, ale viem aj aky je to krasny pocit, ked ich nemas. Ked nemusis stale mysliet na to, ze ich mas na nose. A keby som sa mala JA rozhodnut, rozhodne spravim vsetko preto aby som ich v svadobny den nemala. Urcite by mala vyskusat sosovky, jasne, ze nie kazdemu sadnu, ale podla mna to stoji za to vyskusat a nelutovat, ze som mohla byt na svadbe bez nich.
Odpovedať
Profilova fotka
@nnell25 no to mas pravdu aj moja kamoska chcela na svadbu sosoky ale nerobili jej dobre...aj ked moc ich teda neskusala.... ale nikomu to nejak nevadilo.... ja som si sosovky davala hlavne koli letu ... dovolenka pri mori plavanie z okuliarmi je obmedzujuce a bez nich nevidim na 2 metre a slnecne okuliare som tiez nemohla nosit kedze dioptricke su ina palka.... teraz nosim uz len sosovky a nemozem si vynachvalilt... ale inak ja by som sa asi na laserovu operaciu bala ist... lebo nikdy nevies ako to bude posobit na oci po 25 rokoch ci nebudu oslabene a tak... .... takze ja by som to urcite vyskusala a ak sa v nich nebudes citit sama sebou tak ich vyuzijes aspon na svadobnu cestu :)
Odpovedať
tak som to myslela aj ja, ze nic sa nestane ked okuliare bude mat najma ked ich ma nove, ja by som tiez isla na operaciu ale som rada ze prezijem dalsi mesiac a mam dieta a tiez mi to vadi ale jednoducho aj sosovky je draha vec a nehovorim o operacii ale kedze som sa teraz vydavala musela som tiez riesit ci si okuliare dat a vsetci ma presviedcali ze si mam dat sosovky ktore mi vobec nesedia bola by som cely cas nervozna a zavadzali by mi....nemozem sa to ze mi jednoducho nesadli radsej by som ich tiez mala..ale kedze mi zostavalo dat si okuliare alebo byt bez nich tak som si ich radsej dala a bolo to v pohode...to je cele co som tym chcela povedat a vobec som sa nahambila a kedze som ich mala bezramikove boli uplne decentne a co si o mne pomyslia ludia je mi uplne jedno hlavne ze som sa citila dobre ja
Odpovedať
Profilova fotka
ja uz okuliare nosim okolo 15rokov, ale ked sme sa chystali na dovolenku asi 2roky pred svadbou tak som chcela vyskusat sosovky, koli moru a slnku, aby som mohla nosit slnecne okuliare, alebo ist kludne do mora a videla co sa deje okolo mna. Ale po vysetreni mi oznamili, ze sosovky mat nemozem, lebo mam velmi suche oci a tym padom by to oci ani nezvladli. Tak som to nechala tak, ale ked sme zacali planovat nasu svadbu, tak som vedela, ze okuliare nechcem. Tak som to vyskusala znovu a vysvetlila preco tie sosovky vlastne chcem. Nakoniec my dali sosovky na tyzdnovu skusku a potom som isla na kontrolu opat a jedine sosovky co by som mohla mat su specialne pre suche oci, ale aj tie nemozem nosit permanentne a jedno balenie na 30dni stoji 50libier/55eur, takze kazdy den by som ich urcite aj tak nenosila. Je vela druhov sosoviek na trhu, takze ak vam jeden druh nesadne, treba skusit ine. A teraz premyslam nad operaciou oci, len sa neviem rozhodnut kde si ju dam urobit, ci na Slovensku, alebo v UK kde momentalne zijeme. Nemate niekto skusenosti s operaciou v UK?
Odpovedať
@oskvarka myslim, ze laserovej operacii sa bat nemusis a hlavne hovorit si, ze to za 25 rokov mozno oslabi tvoj zrak je tiez hlupost, pretoze ides na nu predsa pre to, aby si videla :)))
Odpovedať
Článok sa načítava...
@cimage ja sa chystam ist tu v UK ale az na jesen slnko nie je take ostre a skor tma ked cca tri dni musis byt doma bez priameho, ostreho slnka a vsade chodit so slnecnymi okuliarmi 8-), chcem ist tu na laser zalezi od zakroku a stoji to min. 800 libier a viac, mozes sa zaregistrovat a budu ti chodit 300 lib. zlavy ako mne na email alebo postou :-D :-D :-D vola sa to............ cez ip aby to tu nevymazali
Odpovedať
Profilova fotka
@blondkvetinka mne to kamaratka doktorka neodporucila... je fain 25 rokov vidiet ale riskovat ze neviem co bude potom sa mi nechce... ale mozes mat pravdu ze to take cierne nebude... ja uz som bola pred 3 rokmi rozhodnuta pre operaciu tak som sa tomu trochu venovala a skoncila som pri sosovkach... zatial som spokojna...
Odpovedať
@leila13 ahojky musíš sa rozhodnúť sama, ale ak si na ne zvyknutá a nosíš ich stále ja by som si ich dala, pretože sama píšeš, že sú tvojou súčasťou. Kamarátka tiež mala ako nevesta okuliarky a bola nádherná, bola to ona. Mala pár fotiek, kde si ich dala dole, ale nebolo to ono. Ale ona sa v tých okuliaroch cítila dobre. ja napr. mám svadbu budúci rok v máji a nosím krátke vlasy. určite kvôli svadbe si nenechám narásť dlhšie. Krátke vlasy to som JA. Nechcem sa o pár rokov pozrieť na tie fotky a povedať si ....to čo som sa tam hrala na nevestičku z dlhým účesom. ale to je môj názor
Odpovedať
ahoj, aj ja nosim sosovky, na striedacku s okuliarmi. Som velmi spokojna, pri sporte su super, aj na dovolenke som ich mala kazdy den. Ak mas dobre sosovky, tak Ti nemozu zavadzat!!!!! a kupujem si ich cez net, jedna vychadza na 7 eur. Ak sa citis dobre v okuliaroch a vyberies si ramik, ktory ti bude pasovat, tak urobi z Teba zaujimavu nevestu :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som taký problém nemala, ja som to neriešila. s okuliarmi som to proste ja. nosím ich vyše 10 rokov a sú mojou súčasťou, citila by som sa bez nich čudne. bolo mi len trošku ľúto, že som nemohla mať ten maličký závoj na jedno oko (neviem presne ako sa to vola), lebo s okuliarmi by to nebolo ok
Odpovedať
Podla mna sosovky su najlepsie, vtedy viac vynikne krasa samotnej zeny-nevesty. Na druhej strane ak niekto od destva nosi okuliare a ludia su na neho zvyknuti, tak to mozno neriesi, ale aj v takom pripade by som bola napr. ja za zmenu, tak ako aj zena zvykne zmenit uces...Ja som zacala sosovky nosit mesiac pred svadbu, v mojom pripade je to vsak ine, lebo nenosim silne dioptrie, cize nie vzdy som mala aj tie okuliare, ale aby ma nebolela hlava, to tak bolo ovela lepsie.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, ja som tiez riesila tuto dilemu a ja osobne nosim okuliare vyse 13 rokov a uz nejakych 7 rokov nosim sosovky, spociatku som ich nosila len na treningy a vystupenia, lebo som tancovala v subore a bolo to omnoho pohodlnejsie a praktickejsie a nosila som ich vramci toho len preto, lebo okolie na mna v sosovkach reagovalo dost negativne, dokonca aj moja mamka mi vravela, ze v okuliaroch vyzeram lepsie a ja som bola tiez toho nazoru, no ja som si na sosovky postupne tak zvykla, ze teraz uz len doma nosim okuliare a inak ked niekam idem mam stale sosovky, a uz aj okolie s tym nema problem, ci mam ci nemam okuliare... ale priklanam sa k tomu nazoru, ze sosovky su omnoho pohodlnejsie... napriklad uz len ked budes tancovat na svojej svadbe, nebudes musiet riesit to, ze od potu sa ti okuliare budu smykat z nosa... ;-) ja na svojej svadbe budem mat urcite sosovky, uz len z hladiska mojho pohodlia a dobreho pocitu.... okuliare by mi prekazali... no mam este jeden navrh, ktory tu zatial neodznel: co keby si nahodila do svojcho albumu foto s okuliarmi a aj bez a mozno reakcie na to, ze ktory vzhlad ti viac svedci by ti pomohli v rozhodovani... :)
Odpovedať
@leila13 ahoj podľa mňa chod do toho s okuliarmi:) ty si na ne zvyknutá, on je na ne zvyknutí, rodina a priatelia tiež a určite ti pristanú a nič to nepokazí. určite bude dosť nervozity z iných vecí, než aby si potom ešte riešila, že sa necítiš príjemne. ja by som si nechala okuliare:)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj...no nakoniec sa budeš musieť rozhodnúť sama...ja by som sa chcela na svadbe okuliarom vyhnúť, ale ak tebe vyhovujú a bez nich sa cítiš nesvoja,tak pokojne to skús s nimi...alebo si vyskúšaj šošovky, odfoť sa v nich a potom sa odfoť s okuliarmi a porovnaj si to, zváž a uvidíš, čo ti vyhovuje ;-)
Odpovedať
@leila13 Ahoj, uz si sa rozhodla? Ja teraz, na poslednu chvilu som si vymyslela, ze chcem nove okuliare, takze zhanam o dusu :-)!
Odpovedať
Profilova fotka
no stále nie som rozhodnutá... :-| neviem neviem
Odpovedať
@leila13 šošovkýýýýýýýýýýýýýýýýýý :))))))))))))
Odpovedať
Profilova fotka
ja som tiez riesila tuto dilemu pred svadbou, okuliare som koli foteniu nechcela, a nehodili sa mi ani k ucesu, tak som nakoniec sla bez nich, mala som ich v kabelke pre prípad...ale nepotrebovala som ich, na muza som si dovidela a podpísat tom to tiez zvladla...a pri zábave mi uz nechýbali vobec. Sosovky som nechcela riesit, uz som ich pred 2 rokmi skusala, ale nesadli mi boleli ma z nich oci, tak na svadbu som ich neriskovla uz vobec.
Odpovedať
@leila13 Vcera som zohnala krasne bezramikove okuliare za super cenu! Vo stvrtok budu hotove, velmi sa z nich vytešujem!
Odpovedať
Profilova fotka
no ja asi skúsim tie čočky :-D
Odpovedať
@leila13 skus, uvidis! Ja som akurat bola pre nove okuliare, su krasne :-)!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?