Holé plecia v kostole. Áno či nie?

Profilova fotka
Baby, potrebujem pocut aj vas nazor: buducu sobotu sa vydavam v kostole - mam saty bez ramienok a NEMAM zavoj, lebo som ho nechcela, namiesto toho mam vo vlasoch veeeeeeeelky kvet! Otazka znie: kedze nemam zavoj, ktory by mi plecia zakryval, mam sa obzerat po nejakom bolerku? - aby ste vedeli, mne to vobec nevadi, chcela som len pocut inych, ci by mali byt podla vas plecia zakryte, alebo je to jedno (svokra je konzervativna veriaca..., ale aj tak si spravim po svojom ;-) Dakujem. Janka
Odpovedať
1
2
podla mna veriaci a konzervativci ti urcite povedia ze hole ramena v ziadnom pripade a ostatni ti povedia ze urob si ako myslis, ja osobne som za hole ramena :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Caves Jani, ja som mala podobny problem (aj ked zavoj som mala) . ale dobra rada znie: urob si po svojom ;-) sak vydavas sa len raz a podla mna vacsina stoliciek a boleriek vyzera prilis "distingvovane", ibaze by si nasla nieco speci ... drzim palce :-)
Odpovedať
ja tiež, je to úplne v pohode, aj ja to tak plánujem. :-D
Odpovedať
Vyskúšaj štólu... ja som chcela mať tiež holé plecia, ale vyzerá to tak, že bude zima a bude pršať, tak možno si niečo budem musieť dať aj tak na seba... uvidíme ako bude...
Odpovedať
Profilova fotka
myslim, ze ak ti nevadi, tak maj kludne hole ramena. akurat, nezabudajte na fakt, ze v kostole je zima, aj ked je vonku velmi teplo. a navyse nebudete tam 10-15 minut, ale hodinu. takze navrhujem tak ako kila, stolu. krasnu svadbu!
Odpovedať
Profilova fotka
no ... aj ked na mojej svadbe bolo dost chladno, pretoze sa rozprsalo, zima bola to posledne na co som myslela :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pokial ti ide o to, ci je to vhodne, tak si myslim, ze kludne maj hole plecia. Neni na tom nic zle. Aj ja sa vydavam v kostole a mam hole ramena, ale ani ma nenapadlo sa nad tym zamyslat. To, ze saty nemaju ramienka neznamena, ze su neslusne, ved to ramienko ti nic viac nezakryje. No a pokial ide o to, aby ti nebolo zima, tak bolerko to vyriesi.
Odpovedať
Profilova fotka
Baby ja som si kvoli tomu pozicala bolerko a uplne som nanho zabudla. Vyuzila som ho len trochu pri foteni... A nikto nemal ziadne pripomienky ani farar, takze myslim, ze v pohode... Inak mi to vobec nepripada neslusne...
Odpovedať
Profilova fotka
mne osobne sa saty bez ramienok aj s ramienkami velmi pacia a nevesty su v nich krasne. ja osobne som ale zvolila stolu do kostola - je to akoby nieco zahalene a tajomne. v taliansku napriklad, ked ides aj na obycajnu omsu cez tyzden s holymi ramenam alebo ramienkami a nemas na nich prehodenu nejaku satku, tak sa na teba naoazaj pozeraju, ze si tak polo-neslusne oblecena. na slovensku ti ani fararko a ani svokra a ani ludia, ktory su za zakryte ramena, urcite nic nepovedia, ale je to mozno otazka citenia sa pri tom, alebo respektu pred chramom - ako domom bozim. niektori ludia to mozu brat tak, ze napriklad ani na pohreb by si si nedala cervene saty - je to tiez nejaka ucta ku mrtvemu.. tak ci tak: urob to, co citis.. toto su len take moje uvahy.. :-)
Odpovedať
..hviezda...v Taliansku Ťa do niektorýx xrámov,bazilík,kostolov...s holými ramenami ani nepustia |-|
Odpovedať
ja som mala tiez hole ramena, mala som sice zavoj, ale nemala som ho vpredu cez ramena. Mala som k satam stolu, ktoru som si vzala na fotenie pred obradom a kedze mi iba zavadzala tak som na nu potom uplne zabudla. a v kostole som bola s holymi ramenami. skor zalezi ci nemas aj nejaky brutalny vystrih, ze ti vidno prilis vela, to by bolo viac nevhodne. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
baby, ja si tiez myslim ako hviezda, ze je to otazka ucty k chramu Boziemu a aj k ludom v nom. Podla mna je maximalne nevhodne ist do kostola aj na beznu omsu v bezny den v ramienkovom tope alebo uplne hore odhalena nieto este na svadbu! V niektorych zalezitostiach je slovenska spolocnost prilis tolerantna. K nicomu nemame uctu |-|
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
neviem, mne sa tiez zda horsi napr. hlboky vystrih na satach coby aj s rukavmi ... naozaj zalezi od toho, ako saty na konkretnej osobe vyzeraju. a odhalene plecia sami o sebe sa mi ako znak neucty nezdaju.
Odpovedať
Profilova fotka
je to asi vzdy o uhole pohladu.. ak sa niekto chce spravat podla protokolu, etikety, tak si naprilad na navstevu prezidenta dama oblecie kostym s dlhymi rukavami a pancusky a vpredu uzavrete topanky/lodicky aj keby bolo vonku 35 stupnov. ale znovu - nehadam sa, hovorim, ze sa mi to paci, ale mne osobne sa viacej paci, ked je tam ta stola.. proste nieco zahalene.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
No tak to je dobra otazka ci mat stolu alebo nie, podla mna zalezi na tom ako sa budes citit, ak sa citis prijemne aj bez stoly alebo bolerka tak nie, no nezabudni zvazit, ze v kostole pobudnes dost dlhu chvilu a moze ti byt bez stoly aj chladno, nie je momentalne najlepsie pocasie.
Odpovedať
Mozno sa mylim, ale ja dovod zvyku "zahalovat" sa v kostole vidim v tom, ze ludia tam chodia zveladovat svojho ducha. Neviem ako by svojho ducha zveladovali veriaci muzi, ministranti, knazi, keby mali zeny v kostole hlboke vystrihy, odhalene ramena alebo minisukne. Dnes su uz na to muzi z ulic viac zvyknuti, nez predtym, takze v kostole neposobi az tak rusivo. Je to na neveste, ci chce v kostole vyzerat "zvodne" ;-) alebo cudne(bez makcena).
Odpovedať
bajka26 vystihla si to uplne presne :-)
Odpovedať
Ahoj, ja som to takisto riesila stolou, mne sa tie bolerka fakt straaaaaaaasne nepacia. A okrem toho som mala dost velky vystrih. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj.. ja sa tiež na týždeň vydávam ... a budem mať holé ramená... presne ako hovoria baby.... je to tvoja svadba ;-)
Odpovedať
ahoj... no konecne rozumiem, preco mi vsetky tetusky v salonoch vraveli ze stolu alebo bolerko a hned pridali kostol :-D ... aha, takze by sa to nemalo..hm...ja to tak necitim, ked mam tenke ramienka alebo nic, je to v podstate to iste... takze sa priklanam k nazoru, ze ked bude zima - ber, ked na to zabudnes,... prinajhorosom budes temou pre svoju konzervativnu svokru :-D jo, a suhlasim s "katykou" mne sa tie bolerka tiez nepacia :-|
Odpovedať
ahoj, kocky, zaujimalo by ma, ako sa obliekaju nevesty napr. v spanielsku alebo na malte. su to dost konzervativne krajiny, co sa tohto tyka. pred kostolmi alebo vnutri stoja taki ujovia a ked nemate zahalene plecia a kolena, nepustia vas dnu. ja mam svadobne saty zo spanielskej kolekcie - a vsetky boli bud na ramienka, s lodickovym vystrihom, alebo bez akychkolvek ramienok. vsetky su teda s odhalenymi plecami. na malte som obisla par salonov (v ramci zvedavosti) a tiez boli vacsinou s odhalenymi plecami. neverim, ze nevesty v tychto krajinach si davaju do kostola stolu. je tam na to moc teplo, nie? a videli ste, ako vyzera stola pod zavojom? podla mna to nejde dokopy. mozno to je otazka vkusu. podla mna aj otazka svedomia, suhry okolnosti (resp. moznosti nasich salonov) a odvahy. videla som uz nevestu, ktora mala v kostole totalne holy chrbat - vystrih az po gatky a bez zavoja! napriek tomu, ze ma rozculuju baby, ktore si do kostola oblecu bedraky a kratucke tricko, trcia im z nich tangace, popripade si cupnu a gate sa im stiahnu tak, ze im vidno "ciarku"... ...ja budem mat saty s holymi plecami. mala som sice svoju predstavu, ale take saty som nenasla, a prave tie "holoplecove" mi najlepsie sedeli.. no co uz! hadam to vsetci zvladnu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Aj moje doplnky k šatám už prešli touto ?dilemou?, ale rozhodovanie bolo jednoduché....podľa mňa štóly a hlavne tie otrasné bolérka celkový dojem šiat určite pokazia, takže jednoznačne nechávam vyniknúť šatám. Sú krásne, také aké som si vysnívala, nebudem ich pri tom veľkom okamihu zakrývať nejakým kusom inej látky.... Odhalené ramená ma skôr trápili kvôli môjmu tetovaniu na pravom ramene, ale keďže mám závoj až po pás, problém to nebude....nemyslím si, že odhalenými ramenami niekto prejavuje v kostole neúctu. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj holky :-) . Tak přesně tenhle problém jsem řešila před svatbou před rokem. A otázku jsem položila rovnou farářovi, ke kterému jsme chodili na přípravu - svatbu jsme pak měli u jiného ve městě, ze kterého pocházím. Ještě teď si vzpomínám, jak ho to zaskočilo, když jsem mu popisovala, jak asi ty mé šaty vypadají. :-D . Byl dost v rozpacích, myslím, že nad tím sám předtím moc nepřemýšlel. Ukončil to něčím jako, že jestli mám něco vhodného na ramena, tak že si to mohu vzít, ale moc důrazně to neznělo... No, nic vhodného jsem nenašla, v kostele nezmrzla a nikoho snad ani nepohoršila ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Jeeej, dakujem za nazory, .... Ziadny vystrih vpredu nemam, tie saty bez ramienok su take vysoke, ze to, ze mam prsia, bude zretelne iba z profilu.. :-D Asi sa poobzeram po nejakej tej stole, ale skor kvoli zabave v restike - mame to na krytej terase, a noci byvaju chladne... ale na ten sobas si necham ciste saty, su fakt pekne, a vobec "nepoburuju". Este raz diky za vsetky prispevky... uz sa to bliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiizi!!! :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
vera_ikona - Ahojte baby, ktore mali svadbu v kostole. Chcem sa spytat, ci je nutne mat zakryte ramena v kostole, alebo to zalezi od knaza? velmi nemusim prikrivky ramien - hlavne, ak svadba bude v lete... Včera o 21:38 laleeta - predpis na to urcite nie je, ale radsej by som sa zariadila podla toho, ako velmi konzervativny je knaz... na svadbe mojho byvaleho kolegu dokonca knaz pred obradom upozornil kameramana, aby si zapol koselu az ku krku (a ten ju teda nemal rozopnutu do pol hrude, len dva gombiky), takze nevestu s holymi ramenami by asi nepredychal... ja osobne som mala bolerko, hoci sme mali svadbu v auguste, citila som sa tak lepsie; inak to vyzera na neveste, ktora nema zavoj (moj pripad) a inak, ked mas zavoj - ten ti moze ciastocne ramena zakryt... napriklad kamoska to tak mala, ze odhalene ramena, ale dlhy zavoj, takze to bol aky-taky kompromis... Včera o 21:48 corinno - v kostole by som rozhodne riešila zahalené ramená, nie je to predpis ale je to lepšie, prípadne sa jednoducho spýtaj knaza a je to vela záleží fakt od neho Včera o 22:31 majmik - viacmenej suhlasim s dievcatami. Ide hlavne o to, ze kostol je v podstate Bozie miesto, kde by sa mala prejavovat ucta.. preto by bolo fajn, ak by nevesta nemala velmi odhalene ramena, napr. nehodi sa velmi, ak ma cisto korzetove aty bez ramienok, resp. s vystrihom az po pupok. Da sa vsak v pohodke vyriesit bud tak, ako napisala laleeta so zavojom, das si ho cez cele ramena, alebo existuju aj cipkovane bolerka s kratnym rukavom.. krasne, decentne a urcite tu teplotu v kostole znesies. Hlavne ide o to, ake budes mat saty, a ak to bude stary kamenny kostol, tak to este mrznut budes alebo to skus vyriesit stolou Včera o 23:50 anieka89 - Zdravím, já to vyřešila tylovým šálem, na koncích zakončeným krajkou. Je asi 1.5m dlouhý a jen ho tak přehodím přes ramena. Dnes o 00:08 sharra - ahoj , my sme dostali od knaza papier a v nom bolo tiez napisane, ze nech je nevesta primerane oblecena teda ze ma mat bolerko takze ja si asi dam to bolerko Dnes o 09:00 simcab - my máme svadbu 30.7., čiže stred leta, a som zvedavá ako vydržím v bolerku, aj keď je bez rukávov, ak bude nejako extrémne teplo Dnes o 09:03 petrikazuzka - Podla mna nemusi byt, ale je to na kazdom cloveku ako je ochotny vzdat uctu v chrame. Predsa je to posvätne miesto. Vezmite si, len ked sme boli v Benatkach obzriet Baziliku sv, Marca, dnu pustali len so zahalenymi ramenami, ak niektor nemal davali im taky vlizelin aby si zahalili plecia a to aj zeny aj muzi. Myslim, ze urcite je to vhodne...Ale kazdy sa rozhodne sam za seba. Ja v bolerku zrejme nevydrzim, ale zavoj budem mat tak rieseny, ze my bude zakryvat plecia vpredu Dnes o 10:05 -------------------------------------------------------------------- odpovedat prosim @vera_ikona, nie domike007 ;-)
Odpovedať
mala by si mat bolerko uz len z ucty ku kostolu a k tomu knazovi...ten nie je zvedavy na tvoje sexi ramena...mne sa to tiez moc nepaci ze musim mat bolerko,ale chram je chram a treba ho mat v ucte :-)
Odpovedať
inak ta stola je dobry napad, je to ovela krajsie ako bolerko...ja som nad tym akurat zacala rozmyslat
Odpovedať
Dakujem za nazory. Do kostola chodim vzdy so zahalenymi ramenami, resp. svetrikom, co sa tyka letneho pocasia. Pravdepodobne to vyriesim stolou, kedze neplanujem mat zavoj. Saty nebudu nijako zvodne - planujem iba obycajne, jednoduche... Este raz dakujem. Vsetkym nevistickam prijemnu a nezabudnutelnu svadbu :-)
Odpovedať
a čo ak nemám sexi ramená?? :-D tie môžu byť vidieť?? :-D
Odpovedať
:-) pripájam sa do diskusie...ja mám tiež odhalené plecia a nechcem ani štólu, ani bolerko. Závoj neviem či bude mať. Šaty však nie sú korzetového strihu - myslíte žeby to vadilo v kostole mať to bez niečoho prehodeného? Alebo čo doladiť k tým šatám? lebo niesú to obyčajné ramienka, ale ide to tak pod plecia.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?