Torta a dary az v svadobny den prijimat

Obrad aj hostinu mame na jednom mieste a preto som navrhla ze zorty aj dary nech hostia prinesu az ked pridu na svadbu,je zbytocne prijimat hosti vecer pred,aspon ja chcem mat pred svadbou ako taky klud a nie cakat kym odide posledny host vo stvrtok v noci a v piatok skoro rano vstavam a chystacky. Dary budu len peniaze. Ja mam tuto predstavu ale svokra nechce o tom ani pocut neda si to vyhovorit. S priatelom byvame v spolocnej domacnosti. Poradte ci mam vazne taku neobvyklu svupredstavu na vlastnej svadbe alebo to tiez uz niekto takto riesil,dakujem za kazdy prispevok.
Odpovedať
Nemame v den svadby odobierku,a nedodrzime az tak vela zvyklosti.
Odpovedať
@dabika Ahoj, ja som v case pripravy mojej svadby o "prijimani" darov a torty nepocula. Ved tortu by bolo dobre odniest rovno do restauracie/miesta svadby, nech ju daju do mrazaku. Ci vam ich maju doniest domov a podla tvojej svokry ich vy budete odnasat na miesto svadby? (Nam nikto ziadne torty nenosil - nie je to zvykom v rodine môjho muza, a moja rodina cestovala z dialky, takze to som im povedala, ze ziadne torty netreba). Aj ked sme mali kratke privitanie s hostami v predvecer svadby, ktori cestovali z dialky a uz noc predtým sme boli v rovnakom hoteli, ale asi kazdy vie, co sa slusi a ze nevesta potrebuje ist spat, tak hadam vedie, kedy maju odist... Podla mna by si mala urobit tak, ako chces ty. Co na to tvoja mama?
Odpovedať
@sslavulka svokra podla mna nerozmysla o takych detailoch ze tie torty treba z domu odniest do hotela,len trucovito nechce ustupit. Vsetkych hosti mame v okruhu par km,takze v den svadby nebudu s nou dlho cestovat.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem ,ze odkial si ,no myslim ,ze v kazdom regione su ine zvyky. a tak isto ak su hostia z roznych regionov je dolezite ujasnit si organizaciu ,aby nedoslo k problemom. u nas je zvykom ,ze niektori hostia prinesu tory a zakusky.Samozrejme ,ze su to hostia ,ktori byvaju blizko a nie su opacneho konca Slovenska.My to mame vyriesene tak ,ze nam ich prinesu v den pred svadbou . Mame zajednane miesto a cas kedy to maju nosit. teda v piatok vecer medzi 5-7. mame pre nich prichystane malicke pohostenie ,pripadne nejakeho frtana si spolu dame..:)uplne neformalna zalezitost. a moja rodina nasledne vsetko odvezie do hotela ,kde je svadba.mame k dispozicii dost aut aj soferov .urobili sme to tak aj preto ,aby sa uz v piatok z tych zakuskov a tort urobili vysluzky a aby uz na svade bol viac menej od toho pokoj. a co sa tyka darov ,pocitame taktiez ,ze budu len financne ,pripadne ak niekto donesie nejaku flasu... to uz nam odovzdaju v den svadby . takze asi takto je to u nas. :) Ja osobne si myslim ,ze ak mate hosti ,ktori vam prinesu torty, malo by sa to urobit den vopred. myslim ,ze tak by to bolo pohodlnejsie aj pre nich a nie trepat sa vyfinteni aj s tortou v den svadby...Len moj osobny nazor. :)
Odpovedať
Ja som teda este nepocula o tom, ze by sa davali dary vecer pred svadbou. Myslim si, ze kazdy ma ine starosti vtedy. Ale ako napisala merunka132 - v roznych regionoch su mozno rozne zvyky. Podla mna, ak sa vam niekto nechysta dat ako dar napriklad chladnicku alebo inu rozmernu vec, najlepsie je, ked ich odovzdaju pri gratulacii, resp. po prichode na oslavu. Akurat torty by som riesila inak, ale kazdopadne by som chcela, aby kazdy, kto sa chysta doniest tortu, oznamil svoj umysel vopred - a potom sa to dako skorigovalo s ostatnymi zakuskami a obcestvenim. (Ale aj to by som riesila skor pocas dna ako vecer.) Lenze ak svokra trva na inom, je asi darmo akokolvek argumentovat. Bud risknes ofucanu osobu a pripadne horsie vztahy do buducna, alebo sa prisposobis. :-| Pripadne pover svojho draheho, nech to vydiskutuje - je to predsa jeho mama, on vie co na nu plati / neplati.
Odpovedať
Profilova fotka
ako úprimne? absolútne absurdné mi to príde deň pred svadbou večer hostiť ľudí a prijímať dary! ako keby ste svadbu robili kvôli darom... je to somarina a nechápem odkiaľ to svokra má, v živote som o niečom takom nepočula...a rozhodne by som sa na niečo také nedala nahovoriť prosto....keď si chce hostiť nech si hostí u seba doma ale mňa by nikto na nič také nenahovoril... pred svadbou po tom celkom hektickom období plnom chystačiek, stres vrcholí takmer u každej nevesty, na ženícha to už tiež prichádza a akože pobehovať po byte/dome s tácičkou a úsmevom na tvári a vykecávať??? :-D NIE!!! chcem sa predsa v kľude uložiť do postele naposledy so snúbencom a mať svätý pokoj! kľudne to môžeš dať svokre prečítať :-D
Odpovedať
no u nás je tiež taký zvyk,že najbliľšia rodina,ktorá je zbliska,donesie zákusky a torty predvečerom a tiež dary.Čo sú zďalej donesú až na svadbu.Všade sú ine zvyky.
Odpovedať
Bohuzial je tu v tejto oblasti taky zvyk,ktory mne ako neveste nevyhovuje,a ked sme my sli kamaratom na svadbu,tiez sme ich neotravovali este aj vecer pred svadbou. Pre mna tento zvyk je hovadina a radsej som chcela ozeliet aj torty,naco tolko ich a o tom tiez ona ani pocut.
Odpovedať
Profilova fotka
my máme tiez podobný problém..že ako a čo s darmi a tortami.. z našej strany je to veľký zvyk že každý musí doniesť tortu aj dve.. a aj to ze den pred svadbou sa chodí s darmi, moji rodičia tažko znášajú ze nie som na zvyky :) a popravde stále neviem ako to vyriešime.
Odpovedať
No ja som na nervy, ze stale vymyslaju dake hovadiny,a nechcu ustupit,nie z vybavovaciek ale z takychto dotahovaciek s rodicmi.
Odpovedať
Tak im nakaz nech sa o nich postaraju oni ty sa potichucky niekde vytrat a uz...nam nic predom nenosili. Ja som mojej strane nakazala,ze ak chcu doniest tortu tak len do saly,ze nebudeme mat ako ich tam dopravit a bolo. Zakusky na vysluzky sme mali svoje a vlastne cely piatok sme zdobili salu,cize aj tak by som sa im nevenovala. Ale manzelova strana nechcela, aby sa niekto urazil tak im nosili kedy-tedy mali z toho len nervy a svadbu si neuzili...bobuzial to bol ich problem dokonca vysluzky robili pocas svadby...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?