Svadobný dar. Koľko dať peňazí?

Ahojte.mozno to tu uz bolo rozoberane, ale nenasla som rozoberanu situaciu, do ktorej som sa "dostala" ja. Vydavat sa sice nejdem (aspon nie zatial :-p ), ale budem svedok na svadbe mojej dobre kamaratky (co ma velmi potesilo a prekvapilo :-N ). To,ze svadobny dar budu peniaze, to uz je jasne (otvorene mi buduci mladomanzelia povedali,ze uz vsetko maju na spoluzitie,kedze uz spolu ziju a ze peniazky im pomozu najviac). Mna len trapi otazka,ze kolko...nemam vobec potuchy...na svadbe som bola naposledy ako 10rocne decko(cize som taketo veci nemusela riesit), teraz studujem na VS, milionarka nie som.... :-S samozrejme s tym ratam a aj chcem im dat peniazky, na sume im nezalezi, kazde euro dobre...ale predsa, ked uz som ten svedok....nemate navrhy na konkretne sumy?dakujem vopred!!! ;-) :-)
Odpovedať
@loox ja som sice za svedka nebola, ale ako kamaratkam na svadbe tak povacsinou sme davali 100 € a to v ramci daru v obalke 50 € a pri redovon do klobuka tiez 50 € ale samozrejme to spolu aj s partnerom. V podstate si vsak myslim ze kazdy v ramci svojich moznosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@loox Tiež si myslím že by to malo byť podla možností... ale ja osobne sa snažím držať hesla : "zaplatím čo zjem"... inými slovami, aby som im dala aspom tolko kolko oni za mna zaplatia... ale samozrejme že aj niečo aby im ešte zostalo. Myslím že 50E na osobu je primerané.
Odpovedať
dakujem dievcata zlate za odpovede ;-) :-) ja rozmyslam prave asi nad tymi 100eurami...len som sa zamyslala nad tym,ze "uz ked budem ten svedok",ci to nie je "zavazujuce" dat vyssiu sumu... ako som uz pisala, som studentka, takze nezarabam :-( trosku vacsi problem by to bol dat napr. 150eur... :-| urcite sa ale patri riadit sa tym heslom "zaplatím čo zjem" pripadne dat viac, to mi je jasne.
Odpovedať
My sme boli na viacerych svadbach. Drahemu u sestreniciach sme davali po 70 EUR ako par. Takze 35 euro naosobu, nie ej to vela, ale ten zakaldny vydavok za nas by to malo pokryt - ako sa hovori zaplat apson tolko co zjes. Kamoske sme davali tiez tolko a to som bola akos vedok. Priznam sa, ze ma ani nenapadlo ze ako svedok by sa malo dat viac. Este sme davali pri vykrucanke po nejakych 5 eur kazdy.
Odpovedať
Profilova fotka
já to poviem z druhej strany... ja mam na svojich hostí dvojí meter, je to sice ne zrovna fér ale nemožem si pomoct. pokud jde o kamarátov viem v jakch sú finančných situaciach a viem že si nemožu vela dovoliť ani od nich nečakám vela vlastne ich tam chcem za každou cenu,lebo ich mám rada atd. Na druhé strane tu sú tetičky ujkovia seternice s rodinami atď, ktorí sú vlastně zvaní len pre to že sa to má, sluší abo im treba niečo vrátiť. ide vačšinou o ludí z priatelovi strany a pre mňa sa jedná tutíž o ludí ktoré ani neznám. Od tých čakám trochu viac. lebo vačsina z nich prostě ráta s tím že sú pozvaní a to sme ještě ani oznamka neroznášali. no už teraz se mi sem tam donesie otázka o ubytku a tak. Takže od takých lidí čakám mnohem viac než že zaplatia co zjdedia a vypijú keď čakajú slušnosť odomna já čakám od nich. Takže pokud ťa nevesta pozná a vie ako na tom si, nemyslím že čaká tisíce. mňa by 100 E od kamárádky potěšilo asi maximálně lebo bych tolko nečakala :-D
Odpovedať
Profilova fotka
mna by tiez potesilo 100 eur od kamaratky takze si myslim, ze je to velmi dobrá suma, na to ze budes vlastne svedok :) Ja ta chapem, tiez nezarabam, studujem na VS ak by som sla len tak na svadbu tak by som dala asi 50 eur plus kvety a pri redovom možno nejakých 10. Ak si svedok tak daj dokopy 100 ak máš tie možnosti :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?