Svadobná zbierka. Koľko ste vyzbierali po zavedení €?

Profilova fotka
Ty co ste mali svadbu teraz uz v roku 2009 po zavedeni eura, kolko ste dostavali ako svadobny dar a kolko sa zvykne teraz davat na redovy?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
no na to som fakt zvedava, kolko budem dostavat... ale teba to skor trapi z tej druhej strany.. kolko by si mala dat, ze?
Odpovedať
Profilova fotka
Nie mam na mysli kolko vlastne dostanem. Kolko sa dava po novom v eurach.
Odpovedať
Profilova fotka
Moj osobny nazor je ze vacsina ludi bude davat tolko kolko bola zvyknuta. Takze len tu sumu prerata na eura, pripadne zaokruhli nech to krajsie vyzera.
Odpovedať
suhlas so zuzimao aj ja tak robim a este davam priblizne tolko kolko mi ten clovek daval napr. na mojej svadbe plus mu nieco prihodim ved peniaze stracaju hodnotu tak aby mal viac :-D
Odpovedať
to je dobra otazocka toto :-) na svadbe som dlho nebola a vydavam sa teraz v juni.. nemam sajnu kolko sa v dnesnej dobe zvykne dat penazi k svadobnemu daru.. mohol by tu niekto napisat, kolko dostal na svojej svadbe a od koho??? ja som dostala predcasne dar od babky, 500 eur, a to sa mi zda akoze dost.. ci je to normalne, ze blizka rodina tolko prispieva???
Odpovedať
lienkaake podla mna je to v pohode aj moja babka mi priblizne asi tolko dala a rodicia este viac o dost, ale nechcem to tu vypisovat asi zavisi od financnych moznosti.... ;-) kto kolko ma nasetrene na svadbu..... ja som dostala tolko, ze som ani tolko necakala....a vobec som sa pred svadbou nezamyslala nad tym kolko dostanem... inak dostala som tolko, ze mi to pokrylo cele vydavky na svadbu ;-) a bolo to tak, ze najblizsia rodina davala najviac cca okolo 5000 aj viac (t.j. surodenci) a vzdialenejsia davala menej a kamarati este menej.... :-N
Odpovedať
Akože 5000 myslíš v eurách alebo sk?
Odpovedať
zamilovana ja som mala svadbu este v SKK :-D
Odpovedať
Profilova fotka
a akolko je to vlastne po novom v eurach.
Odpovedať
tak na tomto som sa pobavila :-D lutsine... ked si nevies preratat skk na eura, tak tazko zratas tie velke peniaze, ktore ocakavas!
Odpovedať
:) 1 euro = 30.10 Skk
Odpovedať
a nie náhodou 30,126? :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ked to zaokruhlis :)
Odpovedať
jasné...my detailisti
Odpovedať
:-)
Odpovedať
Profilova fotka
Bola som vo februári sesternici na svadbe a moji rodičia jej dávali tak sa mi zdá buď 150 alebo 200 EUR
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, jasne,ze to viem preratat. ja som sa pytala kolko sa dava v eurach? nie kolko je 5000 sk na eura.
Odpovedať
Myslim, ze taka rodinka, pokial nie je blizka, da tak 100 Euro do obalky, ci daju mozno aj 50 kto na to nema. Na redovy by som hadzala od 5 euro cca, blizsia rodina aj 20
Odpovedať
baby no nie je to tak jedno hlavna vec krasny romanticky den s rodinkou, co hodia ci nehodia do kosika je predsa uplne jedno, teda aspon mne
Odpovedať
sii aj mne je to jedno, ale ked tu niekto taku temu zalozil.... :-D mne to bolo aj na svadbe jedno podla mna o tom nie je svadba, ale zasa moze to pomoct tym co nechodia na svadby a nevedia asi ako sa to pohybuje :-N
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
tiez som mala pocit z prveho prispevku ze tu viac ide o ocakavanie z toho co za svadbu dostaneme nez aka vlastne bude
Odpovedať
brontik ja som to pochopila tak, ze niekto nevie kolko dat neveste, ale asi to kazdy inak chape :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj yvetta. mozno ano mozno nie, ale lutsine vid druha odpoved chce vediet kolko dostane. mozno len otazka je zle polozena a da sa chapat viacerymi cestami a bohuzial jedna ja ta pozitivnejsia a jedna negativnejsia
Odpovedať
Profilova fotka
Babuľky toto je veľmi neurčitá otázka... Každí dá toľko peňazí koľko uzná za vhodné a tiež záleží či ide o kamarátov alebo o rodinu... Ja som zo západného Slovenska a u nás sa redový tanec netancuje, ale keďže som si brala Oraváka, tak sa vyberalo do vienka za odmenu (koláčiky...). Svoju stranu rodiny som na to upozornila, aby si rozmysleli koľko chcú dať do daru a nech si niečo nechajú aj do vienka.... No a vo vienku sme mali od drobných 5sk po 5000sk... Oraváci nedávali do obálok peniaze, ale dali iba do vienka.... A ja som absolutne nesledovala kto koľko dá... Doteraz to neviem a ani ma to nezaujíma. To koľko asi dostaneš sa nedá vopred vypočítať-nechaj sa prekvaiť... ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Mozno Lutsine ide o to, aby si aspon v priemere mohla vypocitat, kolko si moze dovolit... nie kazdy si moze dovolit pozvat celu rodinu, nie je to lacny spas... aj na to treba mysliet, nez niekoho odsudim... ;-)
Odpovedať
Ja jsem byla na vychodniarske svatbe nedavno a peniazky se proste prepocitali na eura a zaokrouhlili nahoru, aby se nedavali kovove "drobaky". davalo se pri prani mladomanzelum v obalce a potom se jeste sbiralo na kocik, nebo do kocika nebo jak se to tam hutori :-) a davalo se od 20 po 100 eur. Jen me docela prekvapilo, ze kameraman natacel hoooodne zblizka, kdo kolik dal, asi to pak kontrolovali, nevim, jen mi bylo dost neprijemne mit kameru skoro az v puse, kdyz jsem prispivala ja :-S. I na ostatnim slovensku se traduje, ze "jak ja tobe, tak ty me"? Na vychode mi vysvetlili, ze kolik da napriklad sestra otce zenicha/nevesty, tolik da potom otec zenicha/nevesty setrinym detem na jejich svatbe.
Odpovedať
Profilova fotka
babule, toto co su za zvyky? ze zbieranie penazi, o tom pocujem po prvy krat!
Odpovedať
Profilova fotka
barborao: o polnoci sa tancuje vykrucanka, cize nevesta tancuje so vsetkymi hostami a ti jej za to davaju peniaze..potom vsetci co uz s nou tancovali vytvoria okolo nej kolo a zenich sa k nej musi cez vsetkych dostat a odniest si ju so sebou..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?