Kúpiť dar keď ma nepozvali na svadbu?

Ahojte...chcela by som poznať vás názor k danej situácii, pretože neviem čo by bolo správnejšie. Vydávala som sa pred 10. Rokmi, kamoska mi bola na svadbe a samozrejme kúpila mi aj svadobný dar. Odvtedy - hlavne posledné 2 roky - už nie sme moc v kontakte. Nepohádali sme sa ani nič podobne, proste už asi nie je čas na seba.. teraz sa ta kamoska bude vydávať, na svadbu pozvaná nie som... neviem však či v takomto prípade sa sa kupuje dar ( aj keď možno v nižšej hodnote) alebo tým že pozvaná nie som, nic nedlhujem? Som z toho trosku v pomykove, ako sa zachovať. Ďakujem za vaše názory...
Odpovedať
Asi som staromodna ,ale ja by som sa cítila dlžna ,kupila by som svadobný dar niečo podobné aj v hodnote ako som dostala ja.
Odpovedať
Tak teraz sa dávajú skôr peniaze v obálke ako dary. Ale v takejto situácii by som možno kúpila nejakú milú pozornosť. No nemusí byť v hodnote jej vtedajšieho darčeka pre teba.
Odpovedať
honosný dar by som v tomto prípade neriešila, ale patrilo by sa, ak by si jejposlala aspoň nejakú malú drobnosť. nevieš, akým štýlom bude mať robenú svadbu, to, že ťa nepozvala nemusí znamenať predsa nič zlého - pozvania na svadby nie sú podmienené, že ked ja pozvem teba, tak ty pozveš zas mňa ;-)
Odpovedať
Vies to z jej Facebooku alebo od známeho? Alebo si dostala oznámenie popripade to vies od nej? Neviem, keby sa mi kamarátka neracila sama povedat ze sa vydáva tal by som ju vobec neriešila. Ak to vies od nej urcite by som dar kupila... aspon nejaku maličkosť
Odpovedať
tiez by som to riesila tym ze by som kupila nejaky mensi darcek (peniaze do obalky by som v tomto pripade nedavala)+pripojila nejake pekne mozno rucne vyrobene blahozelanie ku svadbe :-) tak budes mat aj ty pocit ze si jej neostala nic "dlzna". ;-)
Odpovedať
Ja suhlasim s dievcatami v tom, ze ak ti neposlala oznamenie ale vies to len tak z fb alebo jedna teta povedala by som jej nic nekupila. Ak ti poslala oznamenie alebo ti toto povedala tak nie je o com, nejaku drobnosť s pohladnicou :)
Odpovedať
Oznámenie mi poslala, inak by som sa o tom nedozvedela. Ona nie je na FB. Ďakujem za vaše názory, niečo jej teda kúpim... :)
Odpovedať
Profilova fotka
Asi by som tiez aspon nieco dala. Teraz to uz nie je tak ako kedysi, ze sa kupuju sady tanierov a podobne, das nejake peniaze do obalky a mas svaty pokoj :) Nemusis vobec davat vela, kedze nie ste ani na svadbu pozvany ale aspon nieco by sa patrilo ked ona tebe nieco dala :)
Odpovedať
Kúpila by som niečo alebo teda aspoň dala peniaze, tomu sa podľa mňa tiež potešia. Sama vravíš, že ste sa v poslednej dobe odcudzili a ak majú nejakú menšiu svadbu tak je asi normálne, že nepozvali niekoho s kým sa už dva roky skoro vôbec nestretávajú :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, poviem Ti názor z druhej strany. Tiež som bola na svadbe kamarátke pred rokmi a tak isto ako píšeš Ty, už nie sme spolu v kontakte. Na svadbu som ju nepozývala a ani žiadne dary som od nej neočakávala. Keby som mala pozývať každého len z povinnosti vrátenia, tak sa do sály nepomestíme. Ak Ti poslala oznámenie, tak jej pošli peknú gratulačnú pohľadnicu a vybavené. Ak sa ozve, tak si dajte rande a uvidíš, možno znova nájdete cestu k sebe späť. A na spoločnej kávičke jej môžeš dať nejakú drobnosť do manželstva ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
aspon nejaka malickost by sa podla mna patrila. mozno by stacilo, ak by si jej poslala pohladnicu s gratulaciou, len aby vedela, ze si si aj napriek tomu, ze ta nepozvala spomenula. ja by som to asi vyriesila tak
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som to nebrala tak, ze aby si jej nebola nic dlzna. Proste boli ste dlho kamaratky, z nejakeho dovodu sa to takto vyvinulo, ze uz nie ste tolko v kontakte ale kvoli starym casom by som jej aspon nejaku malickost podarovala. Ak vies kde maju obrad a kedy tak by som sla tam, pogratulovala a dala im to :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ja by som nieco mensie kupila a vecer sla zablahozelat. Nepozvala ta tak niesi nic dlzna vraciat. Je to staromodne : bo ona tamto ta ja hento
Odpovedať
Pochopila som to tak ze sa už nestretavate, takže ja by som poštou poslala blahoželanie. Ja osobne som očakávala dar od ľudí ktorých som na svadbu pozvala, od tých ostatných vôbec, max blahoželanie. Alebo chod na obrad, daj kyticu a hotovo.
Odpovedať
Profilova fotka
Suhlas s dievcatami. Vobec to neries cez pocit, ze si nieco dlzna. To je zly zaklad pre cokolvek. Kedze si dostala oznamenie a chces ist na obrad, tak kyticka a ak sa tam nechystas, posli aspon pohadnicu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@gabooca išla by som jej jednoznačne zagratulovať do kostola a dala by som jej telegram z nejakou finančnou hodnotou..je už na tebe akú si môžeš dovoliť a akú jej môžeš priložiť..
Odpovedať
Neviem či sa dostanem k obradu..bude v piatok a ja mám na ten deň predbežne niečo iné :( ak sa podarí, určite by to bola najjednoduchšia možnosť ale... Ďakujem Vám
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Ja by som dar urcite nekupovala ... preco si robit naklady ked oni ie su ochotny obetovat tu veceru pre Vas ;(
Odpovedať
ak by mi dala aspon oznamenie o svadbe (ked už nie k svadobnemu stolu), tak k uradu/kostolu by som jej kupila kytičku a hotovo. ak by mi nedala ani oznamenie o svadbe kde, kedy okolkej, , nešla by som jej ani ruku podat pretože vlastne o svadbe ani neviem a nepovedala mi o nej. :)
Odpovedať
Keď ťa nepoznala ku stolu tak potom malý darček ako píšu baby.( Riešila by som skôr mydlovu kyticu lebo kvaty zvadnu) bude to mať ako milý pekný darček 2v1....a keď uvazis môžeš dať symbolicky peniaz, alebo za 10€ zoženiete vtipný vankúš s manželským desatorom na stránke theunique
Odpovedať
Ak Ti poslala aspon svadobné oznamenie, tak minimálne by si jej mala poslať gratulačnú pohľadnicu. Možeš jej kúpiť aj nejaký malý darćek- určite sa poteší a ty budeš mať lepši pocit.
Odpovedať
No za mna urcite nie dar..ak si dostala len oznamenie tak max kyticku ku kostolu alebo telegram
Odpovedať
Ja som bola v podobnej situacii kamaratka ma nepozvala ale sla som ku kostolu s kyticou ale ked som sa vydavala ja o 10 rokov tak mi ani ku kostolu nesla
Odpovedať
Podla mna od teba neocakava ziaden dar,stacila by aj gratulacna pohladnica. Ako ty mas teraz dilemu,ci jej "vratit" dar, potom zase ju moze mrziet,ze dar si jej dala a ona ta na svadbu nepozvala. Nevesta a zenich hostia pozvanych ludi a oni sa im za to revansuju darmi-ci peniazmi alebo niecim do domacnosti,aby mlady par podporili. Ty zo svojej strany nemas ziadnu povinnost a ani by som nevedala co dat,ci mixer alebo "sadac prachu",takze za mna posli urcite len gratulacnu pohladnicu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?