Dáte svadobným hosťom darček ?

Profilova fotka
Baby, do akej miery je zaužívané na slovensku dávať hosťom darčeky na svadbe, take prkotiny, ze sviecky, mydielka a tak. Moja mam trva na tom ze musime davat vysluzky, pre istotu uz v piatok pred svadbou...?....tak ju necham nech to urobi, ked chce. ale neviem ci mam este davat nieco pre hosti. viem ze v USA sa to dava. bola som tam na 3 svadbach. diky
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Snehulienka, my urcite budeme davat darcek. Nie preto, ze sa to nosi, alebo ze sa to robi v zahranici,ale bude to aj na pamiatku na nasu svadbu pre hosti. A okrem toho budeme mat aj niekolkych hosti zo zahranicia. Je to velmi mile, ked si najdu hosti na stole maly darcek. ;-)
Odpovedať
darceky resp.pamiatku uz dava takmer kazdy...ci je USA,Taliansku....alebo doma na Slovensku ;-)
Odpovedať
sicilia jaky darcek mas na mysli? Ja som ani nepremyslala ze by sme im mali davat nejake darceky, len vyslusku po svadbe
Odpovedať
To uz sa tolko rozoberalo http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p...
Odpovedať
dik lari,hladala som ten link a ty si ma obehla :-D
Odpovedať
dakujem, to vies pre tie co su tu len par tyzdnov a nevyznaju sa tu este tak dobre, to trosku trva...... :-N
Odpovedať
Profilova fotka
Ja budem davat mandle v cukre zabalene v tylovom vrecusku a ozbobene ruzickou a pierkom a bude tam visiet karticka s nasimi menami a s datumom nasej svadby. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme davali pernicky,take mileee..... ;-)
Odpovedať
sicilia to sme mali aj mi+boli na tom aj menovky(zasadaci poriadok) ;-)
Odpovedať
len to neboli klasiky mandle,ale marhule v jogurte.PS:netopili sa
Odpovedať
my nebudeme davat nic len vysluzku...
Odpovedať
Profilova fotka
Krissy, to bola druha alternativa, ked nezozeniem mandle v cukre, budu v jogurte ;-) Ale nastastie som zohnala, ale az vo FR. A mozno to tiez spojim aj so zasadacim poriadkom, dik za tip. Aspon nebudem musiet robit tolko karticiek.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ani my sme nic nedavali, pri skoro 90 ludoch na svadbe sme radsej objednali kvalitne vinko a namiesto darcekov sme si pozvali kamaratov..... Ale ked niekto chce davat darceky, tak nevidim problem, ale nemam pocit, ze by to u nas bolo zvykom a niekto by na to cakal.... My dame kazdemu nasu fotku, to bude myslim pekny darcek....
Odpovedať
Ahojte, manzelova sesterka posielala po svadbe svadobnym hostom svadobnu fotku jej so zenichom upravenu na pohladnicu s textom Dakujeme za blahozelania a svadobne dary. Bolo to mile. My sme si pripravili male svadobne darceky do kazdej rodiny, ci paru, ktori boli pozvany vo forme svietnicka so sviecockou v tvare kyticky previazanej bielou stuzkou, zabalili do celofanu, ozdobili maslickou a vytlacili karticky s menom a tym istym textom podakovania a zavesili na darceky. Po svadobnej hostine sme to kazdemu pri odchode dali a boli velmi prekvapeni a poteseni. Bola to taka odnoz ala americke darceky pre svadobnych hosti, ale aj ked sme davali vysluzku a vino, co v Amerike nerobia, dali sme radi aj takuto drobnost. Efekt to urcite malo. Babule, je to na kazdej ako to chce a kolko casu a penazi tomu chce venovat, fakt sa z toho nestriela :)
Odpovedať
Ja som darceky este na ziadnej svadbe nevidela. Tu som o tom citala po prvy raz
Odpovedať
my budeme mat, objednala som v bellabianca tie tylove vrecuska a do nich cokoladove srdiecka v tych pastelovych farbach..sa mi to pacilo a zas to nevyslo ani draho a taktiez to bude mila spomienka...
Odpovedať
uprimne, ak som ja host, najdolezitejsie pre mna je dobre jedlo, pitie, zabava. Ci k tomu dostanem nejaku pocukrovanu menovku mi je dost jedno. takze ak to niekomu urobi radost to vyrabat, kludne, mne to teda zabavne v tom strese nepride. Nasi dostanu na vysluzku kolace (co je u nas obvykle) a hlavne nech je zabava. Kazdy podla seba. Je to vasa svadba, tak ako to chcete, tak je to najlepsie a tak to treba spravit.
Odpovedať
A čo je lepšie mandle v cukre alebo v jogurte? a ktoré sa skôr spustí ak bude teplo?
Odpovedať
kacenqa co myslis pod tou spomienkou, ved tie mandle zjedia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zunka, obidvoje su dobre, ale v jogurte sa mozeu roztopit, ale to by museli byt naozaj na priamom slniecku. Tie v cukre su tvrde a nerozptopia sa. Ale su aj drahsie. A naozaj neviem, kde sa to tu da kupit. V jodurte zozenies urcite.
Odpovedať
lejla :-D no ja som taky zberac, tak sudim podla seba...ja b y som to nezjedla, ale si to odlozila na pamiatku :-D :-D gabka: ja nemam ziadne stresy, tak sa mozem zapodievat aj takymi prkotinami....
Odpovedať
Profilova fotka
Baby mandle v cukre som hladala takmer vsade a nic som nenasla. Rozmyslam, ze do tych tylovych batoztekov dam obycajne lipo cukriky, aj to je chutne.
Odpovedať
no maju ich napr. aj v bellabianca, teda tie mandle v cukre :-)
Odpovedať
kuk do albumu, my sme vyriesili darceky a vysluzku v jednom... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Michaelka, na Tvojom mieste, ked si z BA, by som to isla kupit do Rakuska, teda ak budes mat nejaku cestu. Tam je toho naozaj dost. A naozaj sa daju nahradit aj tymi v jogurte. A inak lipo cukriky maju krasne farby, take pastelove, mohlo by to byt celkom pekne, ale potrebovala by si ich viac, lebo su male :-)
Odpovedať
ja som mala v Tescu v BB vyhliadnute haribo medvediky. bol to jeden velky sacok plny malych akoby vzorkovych baleni medvedikov. ani sa to neroztopi, a takmer kazdemu to chuti. ale uz mi to vypredali, tak asi darceky pre hosti zrusim.
Odpovedať
ja som si planovala dat pri kazdy tanier jeden cukrík ferero r. alebo niečo z tych podobných guličiek podla toho ako bude vyzdoba... x-)
Odpovedať
ja´newem ale asi nakupim w ludowke dakych slonikow pre stastie a wlozim ich do skatulky a detickom cukricky ale este to nieje iste..............inac unas w LM som tych slonikow wydela za 10sk jeden kus takze uwazujem,ze ich mozno kupim aj dnes :-D ;-)
Odpovedať
my sme davali len vysluzky.. ale na jednej svadbe davali srdiecka z modranskej keramiky, kde boli mena nevesty a zenicha a datum svadby, k tomu bol maslickou pripnuty papierik kde bolo meno obdarovaneho..
Odpovedať
aj my sme davali drobne darceky z modranskej keramiky, ktore boli zaroven menovkami. kedze polka hosti bola zahranicnych a polka mimo modranskeho regionu, zdalo sa nam celkom prihodne trochu pripomenut miestnu kulturu. darceky mali velky uspech a moja svokra ma uz celkom slusnu zbierku modranskej keramiky (od koho asi :-D )
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?