Vybavovali ste vjazd k Dómu sv. Martina?

ahojte, vybavovali ste niekto vjazd k Dómu? riešime doma, či vybaviť vláčik alebo vjazd autami, len si akosi neviem predstaviť, že kade sa dá autami k Dómu vlastne dostať? 😊 priestorová predstavivosť na bode mrazu 😁
Odpovedať
my sme chceli vlacik z Dómu do restauracie Hrad a vypytali si za to 450 EUR, takze to sme hned zamietli....prave riesim nejaky odvoz v pripade zleho pocasia, avsak ak bude pekne, chceme ist pesi, je to cca 10 min chodze :) avsak na fare sme dostali potvrdenie o sobasi, ktore treba tusim odniest na mestsky urad pre povolenie na vjazd.
Odpovedať
nad vláčikom uvažujeme tiež, ale je to zatiaľ taká možnosť, že na 20%.. skôr autom pôjdeme, pôjdem tiež na matriku vybaviť vjazd, papiere už mám, len ma zaujíma, že keď teda pôjdeme autom, že kade sa vlastne k Dómu dá autom dostať, lebo tie malé uličky (Kapitulská napr. - pre mňa najkrajšia ulička v BA 😊) sú podľa mňa na autá malé.. žeby sa tam šlo od mostu? čo je tam taká reťaz len, teraz mi napadlo 😏
Odpovedať
Na vjazd treba potvrdenie z kostola, že tam budete mať obrad. S tým pôjdete na mestskú časť Staré Mesto a vydajú vám povolenie k vjazdu. Nie som si už istý, či tam nebol aj nejaký poplatok. Ak chcete pre X áut, neviem, ako sa budú tváriť :-) Väčšinou sa to dáva pre jedno, maximálne sme boli na Františkánskom námestí tuším 6 áut. Tam je ale vjazd do zóny hneď blízko. Keď chcete ísť k Dómu, tak od Hviezdoslavovho námestia - od hotela Danube tesne pred americkou ambasádou pôjdete do pešej zóny. Sú tam také zasúvacie stĺpiky. Neviem ale, kto ich dáva dole - my sme mali šťastie, že akurát išlo von aj dnu nejaké iné auto (asi mali ovládač). Policajt pri ambasáde nám nevedel pomôcť. No a potom sa pokračuje po Ventúrska, Prepoštská, Kapitulská a ste tam. Všetko cez pešiu zónu, okolo terás, medzi ľudí. Treba preto rátať s tým, že Hummer tam nepustia, hoci možno by si cestu spravil :-). Dlhá limuzína by sa tam tiež nevytočila. Prípadne (ale to neviem kto má od toho kľúč - možno biskupský úrad alebo kto) sa dá ísť aj zo Staromestskej v smere od mosta - tam je ale reťaz a hneď to je z hlavnej, takže by to musel niekto dohodnutý v konkrétnom čase odomknúť.
Odpovedať
@miniak ďakujem 😊
Odpovedať
@zuzuliennka pre doplnenie info od @miniak - poplatok sa plati 16e na jednu SPZ, ku kostolu pustia na jeden sobas max. 2 auta. cez ulicky stareho mesta by som fakt neriskovala nejaku dlhu limuzinu, ale mercedes E sa nam tam v pohode vosiel. tie stlpiky myslim, ze ovlada bud mestska policia alebo parkovacia sluzba, to si uz presne nepamätam.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?