Výzdoba so živou trávičkou

Profilova fotka
baby chcem zasadit do nizkych drevenych debniciek travicku a potom do nej zapichat este gerberky, margaretky, alebo tulipany a take aranzmany dat na stoly. nema niektora z vas skusenost ako dlho trva kym to vyrastie? a je mozne to zasiat aj na aranzovaciu hmotu, alebo to musi byt v hline? ak niekto nieco podobne robil, prosim o radu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@simkaj podla mna lepsie urobis ked si zozenes kusok travoveho koberca ... v miestach kde ich predavaju ... mozno aj nejake odrezy ...lebo vypestovat peknu hustu travicku neni jednoduche ... musis to strihat aby to hustlo a tak ... teda pokial chces travicku ... inak vyklicit sa da aj psenica a pod...
Odpovedať
Profilova fotka
Pozerala som tie travove koberce, ale to ma hrubku podlozia 2 cm a nie som si ista ci sa mi budu do toho dat zapichat rezane kvietky :-/ Ide mi vlastne o nieco taketo...
Odpovedať
@simkaj ... stačí vata napustená vodou a na to po vrchu posiať pšenicu a bude to ako trávnik ... ja to robím pred Veľkou nocou ... ako dekoráciu na vajíčka ... ja by som to riešila takto : - spraviť alebo kúpiť drevené kvetináčiky - vystlať ich celofánom (aby nepretekala voda) - namočiť vatu do vody - vystlať vatou kvetináč (nemusí byť hrubá vrstva (cca 1 cm - 1,5cm) vysiať pšenicu a čakať ... bude krásne zelená - semená trávy klíčia a rastú veľmi pomaly ... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@gabika7 len neviem ako mi v tej vate budu drzat tie rezane kvietky?
Odpovedať
... tak do ampuliek s vodou ... a ampulku vopchať do vaty ... možno ... ;-)
Odpovedať
my sme mali tive travickove stvorce,robilo nam to sice dekoracne studio,ale dalo sa do toho napichat cokolvek.pozri moj album:)
Odpovedať
Alebo fakt kúpiť trávový koberec ... ved netreba ho veľa ...
Odpovedať
@simkaj Namiesto trávy použi obilie, klíči rýchlejšie ako tráva , cca do 2 týždňov máš hotový porast, podľa potreby zastrihni na požadovanú dĺžku. S kľudom ho môžeš vysadiť do aranžovacej hmoty, bez problémov zakorení.Mimochodom na obrázku je tiež použité obilie.
Odpovedať
Profilova fotka
@vodavodickova ahoj, no pravdupovediac aj tvojim albumom som sa nechala inspirovat, presne nieco take chcem, svieze, letne vesele, mali ste to krasne!!! Ale ako som pozerala, tak tie travove stvorce boli na stoloch ale rezane kvietky priamo v nich zapichane neboli, boli v roznych vazickach s vodou poukladane na tej travicke, co je krasne ale ja mam taku utkvelu predstavu, ze by to malo akokeby rast z tej travicky :-) Som asi dobry pacient :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ammi @gabika7 @maznacik007 dakujem vam baby za pomoc, idem poskusat rozne varianty a potom sa pochvalim s vysledkom :-)
Odpovedať
@simkaj aha,no ja som to takto do detailov neriesila:)Ja som mala vyzdobu ako prekvapenie,lebo naozaj som povedala len zakladne poziadavky a nechala to na baby zo studia:) Tak som rada ze ta to inspirovalo,vyzeralo to naozaj velmi krasne, odporucam tento typ vyzdoby:)
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den, pokial chcete mat peknu travovu dekoraciu podla prilozeneho obrazka vyssie, odporucila by som Vam zakupit travovy koberec. Je to najjednoduchsie riesenie, trava bude pekne husta a nechate si ju vyrast do vysky ako budete potrebovat. Pri aranzovani vyplnte drevene debnicky piaflorom (zelenou floristickou hmotou), ktory predtym nechajte namoceny vo vode, Nasledne nan mozete do zelanej vysky polozit travovy koberec. Stonky gerbier pred zapichnutim obtocte tenkym drotikom, aby Vam hlavicky neovisli. Idealne je najprv pouzit tenku drevenu palickku na urobenie diery do travy a piafloru a nasledne zapichnut gerberu, takto sa Vam nezlomi stonka. Nizse prikladam par fotografii s pouzitim travoveho koberca vo vyzdobe. Sice to nie je presne to co hladate, ale mozno sa inspiruju ine nevesty :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Aj mne sa velmi paci vyzdoba s travickou. Ak sa na to das, urcite pridaj fotky. Presne sa mi paci ta vyzdoba od Ambientes, ta prva fotka. Treba si to dobre nacasovat, vyskusat, kedy bude trava taka akurat, lebo to obilie na vate po case zacne smrdiet.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?