Umelé alebo živé kvety ako výzdoba na stôl?

Profilova fotka
Ahojte žienky... potrebujem od vás radu. Čo sa týka výzdoby, mala by som záujem o niečo jednoduché. Rozmýšľaľa som o gypsomilkách, ktoré by som umiestnila do váz na stoly... Bola som dnes pozrieť v kvetinárstve, kde mali len umelé kvety a pani predavačka mi ponúkla aj taký zväzok akoby malilinkých ružičiek, mix slabo ružovej s bielou... Aký máte názor na použitie umelých kvetov pri svadobnej výzdobe? Ďakujem za každý názor :-)
Odpovedať
1
2
za mna umele kvety jednoznacne nie..zive dodavaju vyzdobe smrnc, ktory sa nikdy nedosiahne pouzitim umelych kvetov..navyse malokedy umele kvety vyzeraju ako tak dobre :) ja si neviem predstavit svadbu bez zivych kvetov
Odpovedať
Profilova fotka
no to je pravda, živé je živé :-) a o tých gypsomilkách ste už počuli ako o súčasti výzdoby? Sú to také maličké biele kvietočky, ktoré sa používajú do kytíc.. https://static.4nets.sk/photo/28/3951... niečo takéto sa mi veľmi páči, do vázy na stoly.
Odpovedať
Profilova fotka
za mna jednoznacne žive. živé su živé dodaju vyzdobe šmrc a sú oveľakrajšie ako umele...
Odpovedať
Profilova fotka
gypsomilky teraz veľmi letia v poslednej dobe a sú také milé :) ja sa spolieham na to, že budem mať výzdobu zo sezónnych živých kvetov, takže to nebude až také drahé, ale rozhodne svadba je príležitosť, kde by živé kvety rozhodne nemali chýbať :)
Odpovedať
Profilova fotka
Bola som na svadbách, kde boli umelé kvety a mne osobne to neprekážalo.Existujú aj pekné umelé kvety. :-D My na stoloch budeme mať zrejme tiež umelé aranžmány, na hlavnom stole ešte neviem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem pekne za vaše názory :-) neviete náhodou v akých cenách sa pohybujú tie gypsomilky? Mne sa veľmi páčia, sú jednoduché, pekné, milé. Chcela by som z nich naaranžovať také hustú kytičku na každý stôl, len nemám predstavu, koľko mi ich treba. :-S
Odpovedať
@walky8 čo som si naposledy všimla v kvetinárstve tak trs gypsomilky stál okolo 1,50..ale vedia kvetinárstve robiť aj akcie ak berieš na celú svadbu, treba si obehať kvetinárstva v okolí, prípadne veľkosklady a poradiť sa s nimi o množstve
Odpovedať
Profilova fotka
@walky8 Dobrý deň, možno Vám poradím. Realizácia výzdob s gypsomilkou sa už stáva veľmi častou, nakoľko ako vravíte je veľmi jemná a na svadbu vhodná. Je možné využiť ju samotnú, prípadne na vyplnenie ku kvetinám. Podľa toho potom záleží koľko ks budete potrebovať. Ak do malých vázičiek vystačia aj 2 konáriky, ak doplnenie ku kvetinám tak cca 5 konárikov, ak chcete veľké gypsomilkové tak aj 15 konárikov. A cena je cca 1 eur million star- tú doporučujem má vacsie guličky. Sú samozrejme aj lacnejsie odrody, no menšie. Prikladám zopár foto ako inšpiráciu. :) Snáď som poradila. A či umelé alebo živé, za nás len a len živé. Držím palce.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak sú naozaj krásne...pôjdem sa opýtať do kvetinárstva, som z východu SK tak dúfam, že nájdem aj niečo lacnejšie. Chcela by som menšie ale hustejšie kytičky. Chcela by som použiť zavaraninové poháre a podľa toho, ake budu mat siroke hrdlo a ake budu vysoke, dosadim počet konárikov. Veľmi ste mi pomohli, %Dakujem krásne :)
Odpovedať
Profilova fotka
@walky8 My sme z Košíc, takže tiež z východu. Do klasických zavaraninovych fliaš by malo 5 konarikov stačiť. :) Doporučujem osloviť malé kvetinárstvo niekde na sídlisku. Mali by byť lacnejšie. Balené sú po 25ks.
Odpovedať
My sme mali kombináciu živých-gypshomilka a umelé penové ružičky v tom napichnuté vyzeralo to krásne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
fotku nejakú máte ? :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@walky8 Dobrý deň, gypsomilka je veľmi krásna a jemná. Avšak neviem prečo sa nevesty stále boja umelých kvetov :) My sme robili svadby aj z umelých kvetov a nebolo to ani poznať, že nie sp živé. Ak sa niekto vyjadrí, že kvôli vôni chce živé kvety, je to hlúposť, pretože v momente ak vojdete do miestnosti, možno zacítite vôňu kvetov, avšak začne sa podávať jedlo a už sú tam iné vône, každý má aj voňavku a všetko sa bije a v priebehu hodiny už ani neviete ako tie kvety voňali :) Kedže s nimi dosť často robím, viem z vlastnej skúsenosti, že kým prídeme na miesto hostiny už ani neviem ako kvety voňajú, pretože somn ich vôňou nasýtená a tak je to aj pri svadbe :) áno živé sú živé, ale pokiaľ niekto nemá veľa peniažkov na svadbu, umelé sú lacnejšie a to že nevoňajú, to si ani neuvedomíte :) Preto sa vôbec netreba báť umelých kvetov. Pekný deň
Odpovedať
Profilova fotka
@walky8 moj nazor je tiez taky ze skor umele kvetinky nie, ale je to na tebe, ak sa tebe pacia tak si daj aj umele. Ale zive vyzeraju honosnejsie a predsa len trosku vonaju a vyzera sala krajsie a zivsie :-)
Odpovedať
@luxdecor @luxdecor Mohol by som poprosiť o ukážku prác, v ktorých ste použili umelé kvety, pri ktorých nebolo poznať, že nie sú živé ? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@luxdecor to by aj mna zaujimalo lebo podla mna je vzdy vidno ze ide o umele kvety a nie o zive
Odpovedať
@zuzlikkk suhlasim
Odpovedať
Profilova fotka
Pozrite ak sa niekomu umelé kvietky páčia, prečo nie. Pokiaľ niekto nemá toľko peniažkov na svadbu je to lacný variant. @ammi Myslím, že s Vami som to tu už raz riešila, preto by som bola rada, ak by som sa nemusela opakovať. @zuzlikkk Všetky fotky našich prác sú verejne dostupné aj tu na MS. Prikladám ukážku, na prvej fotke aj na druhej sú použité živé s umelými, aby som hneď aj upresnila: 1.foto - červené ruže a polovica bielych sú živé, zvyšné biele sú umelé, 2.foto - gerberka je samozrejme živá + aj niektoré biele ruže sú živé a zvyšok umelé. Na poslednej fotke sú umelé kvety (gypsomilka bola usušená, nebola čerstvá). Stále si myslíte, že umelé kvety viete rozpoznať? Ako hovorím dať si umelé kvety je lacnejší variant a taktiež ak sa niekomu umelé kvety páčia nepresviedčame ich aby si dali živé :)
Odpovedať
Profilova fotka
A prosím úprimne napíšte či by ste aj sami vedeli povedať, ktoré sú živé a ktoré umelé, keby som to sama nenapísala :)
Odpovedať
Profilova fotka
@luxdecor myslím si, že sú to hlavne predsudky, ešte pred tým než by reálne videli skutočne krásne aranžmány. Ešte len keď sme začali plánovať svadbu, tiež som hovorila, že umelé kvety nikdy. :-D Ale keď som na svadbách videla umelé, nepripadali mi vôbec nevkusne alebo ako "pohrebné".
Odpovedať
Profilova fotka
@ludmilka15 Máte veľkú pravdu :) Kedysi umelé kvety vyzerali hrozne, a sú tam určite isté predstudky, že každý si pri umelom kvete predstaví niečo čo ešte mali naše staré mamy na stoloch. Ale doba je iná, kedysi umelé kvety nebolo nič nezvyčajné na svadbe, práve naopak bola to samozrejmosť. V dnešnej dobe sú živé kvety dostupnejšie verejnosti aj agentúram, a preto ich chce čoraz viac ľudí, len žiaľ veľa krát sú využité len jednorázovo a po svadbe sa len vyhadzujú, ale to si už málo kto uvedomuje. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@luxdecor Musim uznat, ze sice my budeme mat zive kvety ale naozaj tie vase aranzmany vyzeraju velmi pekne :)
Odpovedať
@luxdecor Ďakujem za odpoveď,nič v zlom, ale aj pozornejší laik si všimne rozdiel medzi živými a umelými kvetmi. Neberte prosím môj príspevok ako kritiku, ale len ako postreh od floristu s dlhoročnou praxou, ktorý sa snaží svojimi príspevkami na tejto stránke šíriť osvetu v oblasti floristiky, ktorá má bohužiaľ na Slovensku biednu úroveň. (Moje príspevky sú písané vo všeobecnej rovine a nie sú cielené voči konkrétnej osobe.) ;-
Odpovedať
Profilova fotka
@chris131313 Ďakujeme ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@ammi Nehnevajte sa na mňa, ale keď ste florista s dlhoročnými skúsenosťami prečo nie ste na stránke ako PRO a nedávate tu rady iným ľuďom ako profesionál. Určite by ocenili rôzne postrehy ohľadne kvetov aj nevesty, ako aj agentúry.
Odpovedať
@luxdecor Snažím sa len ľuďom poradiť, nemám záujem ponúkať svoje služby ani robiť si reklamu, z toho dôvodu som svoj PRO profil zrušil, nevidím dôvod platiť za niečo čo nevyužívam. Nevesty ma bežne oslovujú, ak potrebujú radu, rovnako ochotne poradím v prípade záujmu aj ostatným. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@luxdecor tak ale predsa len tam je ta kombinacia zivych a umelych kvetin
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@fiancee19 dobrý, nemáte foto prosím :))
Odpovedať
Ja osobne mám veľmi rada živé kvety ale na svadbu som sa nakoniec rozhodla vyrobiť si také zo stužiek takže v podstate umelé keďže živé by mi po svadbe dlho nevydržali a v modrej ako mám výzdobu by sa asi aj ťažko zháňali
Odpovedať
@marija13 v mojom fotoblogu nájdete :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?