Preco si ako nevesta nemozem robit pierka ?

Ahojte baby, vsetci mi hovoria, ze si nemozem robit sama pierka pre hosti na svoju svadbu, pretoze to prinasa nestastie ( ja som sa tesila, ze si budem robit vsetko sama), stretli ste sa niekto s niecim takym, ja som to pocula prvykrat. Sama velmi takymto poveram neverim, ale cela rodina ano.
Odpovedať
Profilova fotka
To som teda nepocula, ale povery...:-D podla povier sa nesmie to a to a tamto a este k tomu toto... Potom by sa nemohlo mat a robit prakticky nic a nikdy. Ja poveram neverim a pierka som sa chystala vyrabat sama, ale asi sa mi nechce :-D povery ti nezarucia spravne a dobre manzelstvo, aj keby si ich dodrzala do bodky... Vsak to by sme potom nasli recept na uspesne manzelstva ;-) sorry za uprimnost... Pekny den ;-) p.s. Je to tvoja svadba ;-)
Odpovedať
Povery sú blbosť :D veď podľa istej povery ak sa neveste pred svadbou sníva, že je v bielych šatách, tak sa vraj svadby nedožije :D to by sme sa asi žiadna svadby nedožili :D Ja som si pierka robila sama a ozaj túto poveru počujem prvý krát :)
Odpovedať
Tak toto tiež počujem prvý krát a príde mi to pritiahnuté za vlasy, veď na tom človek jednak ušetrí a jednak si prípravu aspoň nevesta poriadne vychutná :) Aj hostia to oceňujú, ked vedia že každé jedno pierko prešlo rukami nevesty :) Takže sa idem tváriť, že som si nič neprečítala a o ničom takom neviem :D čo mám vydaté kamošky, tak všetky si robili samé, max.s pomocou kamarátok, ako aj ja teraz kamoške pomáham s pierkami.
Odpovedať
Ja som si vyrobila komplet všetko sama a vôbec neviem, že také povery existujú...a povery typu napr. že v máji by nemali byť svadby -veď máj je najkrajší mesiac v roku podľa mňa a máj, lásky čas....ja mám pávie perá na svadbe a tiež som počula niečo zlé na to, ale neverím tomu vôbec - páčia sa mi pávie perá a nevidím rozdiel medzi pierkami bielymi z husi, či z čoho a pierkami z páva...jednoducho, kašlime na povery, pred svadbou je kopec iných starostí, ako rozmýšľať nad tým, čo je a čo nie je povera :-)
Odpovedať
Ja som si pierka robila sama)))) a celkom sa aj vydarili))
Odpovedať
Ja si tiez budem vyrabat pierka sama, ved ked mame byt stastny tak budeme aj s pierkami... :-)
Odpovedať
aj ja to pocujem prvykrat a nic si z toho nerob bude aj horsie :D ako len, ze si pierka nemas robit,,,ale preco to a nie to a janku pozves a ferka nie? atd. :D hlavne vsetko v klude bez stresu
Odpovedať
Profilova fotka
to co je za hlupost ?! ja som si robila vsetko sama a nikto ma nastastie takymito poverami nedesil. Podla mna, co sa ma stat sa stane a pierka to urcite neovplyvnia
Odpovedať
Já sem si taky vývazky vyráběla sama, takže ani na Moravě není taková pověra známá :)
Odpovedať
Nevesta by nemala piecť na svadbu koláče, aby nemala plačlivé deti. A nemala by si sama šiť šaty, pretože si zašíva cestu ku šťastiu. Ale o pierkach som nikdy nepočula :) V našom regióne je to dokonca tak, že na robenie pierok večer pred svadbou sa schádzajú mladí z oboch rodín, aby sa spoznali a na svadbe sa o to lepšie bavili. Je z toho taká predsvadobná párty. Ja som to tak mala vo štvrtok pred svadbou a bolo to super. Pierka som si robila sama, ostatní mi potom už len pomohli k nim pripevniť krušpán.
Odpovedať
udivuje ma, že niekto trepne takú blbosť...a prečo to vôbec počúvaš a berieš vážne? :D :D manželstvo takéto hlúposti neovplyvnia, rovnako ako charakter detí, ak si nevesta sama upečie...tak ako aj rozbitie taniera pri vítaní novomanželov...my sme ho mali, lebo sme to chceli, ešte spolu s inými, dodržať nejaké zvyky a aj tak svadbu oživiť, ale črep sme si veru zabudli zobrať :D ale kto to nechce, nech to nemá a kto chce to, čo je mu milé, nech to má, nie? baby, robte si svadbu podľa seba, je vaša a nikoho nepočúvajte, ak nechcete a druhým radosť urobte, ak to vy chcete :)
Odpovedať
Profilova fotka
tiež som nič také nepočula, a pierka som si vyrábala sama :) ak tomu veríš, daj to na starosti niekomu inému, ak nie tak hor sa do vyrábania :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
:D :D :D ja som si tiez pierka robila sama a už som 8 rokov stastne vydatá :D :D :D
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja som si robila pierka sama :)
Odpovedať
Pocujem prvy krat nieco take. Ja som si robila sama perka a este kopec inych veci...
Odpovedať
Profilova fotka
O pierkach počujem prvý krát, skôr som počula, že pierka (rozumej perie) na svadbe prináša nešťastie. Vieš, keď už človek hovorí o týchto zvykoch a poverách, tak potom už všetky vrátane toho, kto má čo doniesť a zabezpečiť (napríklad krstní rodičia svadobnú tortu, či družička rozlúčku so slobodou a pod.) a vtedy už odrazu všetci hovoria o prežitkoch :-) takže sa treba nad to povzniesť. Myslím, že pierka si robí väčšina neviest vo vlastnej réžii ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?