Kvety z veľkoskladu

Profilova fotka
Ahojte nevesty :) chcela by som sa spýtať či ste si niektorá robila kvetinovú výzdobu sama, mám to v pláne. Objednávam si kvety z veľkoskladu, a piatok si chcem spraviť komplet výzdobu i svadobnú kyticu. Ak by tu bola niektorá, ktorá má skúsenosť, chcela by som vedieť či vydržali kvety čerstvé aj na celú sobotu :-) (svadbu máme v auguste)
Odpovedať
Profilova fotka
@adrienah som na tom úplne rovnako -svadba v auguste výzdoba aj kvetinová svojpomocne. Ak sa tu nájdu nejaké baby, kt. to už majú za sebou rada príjmem rady :) chcem objednávať gypsomilku, gerbery alebo hortenzie ty objednávaš aké a z ktorého veľkoskladu?
Odpovedať
Profilova fotka
@eva233 @adrienah Keď si doveziete kvety domov, tak ich očistite (zbavte väčšiny listov), zrežte, dajte do vody a do chladu. Takto v pohode prežijú do svadby a nielen do nej. Hortenzie je dobré aj trochu pozdĺžne narezať - 3 cm na konci stonky urobiť taký zárez, ako keby ste chceli krájať bagetu napoli :) Gypsa vydrží v pohode aj veľké horúčavy, aj bez vody - je dobrá do vlasov, alebo na venčeky/ náramky. Gerbery neviem ako sa úplne správajú, moc ich nekupujem, ale majú dužinatú stonku, takže asi tiež budú "smädné". Dobré je kúpiť si aj takýto prípravok a hneď ako kvetom zrežete stonky, namočte na sekundu dve konce doň a potom šup do vody. Dostať to aj v menšom balení. https://www.youtube.com/watch?v=lPc40...
Odpovedať
Ja som si robila vyzdobu aj svadobnu kyticu svojpomocne. Mala som lisianthus v kombinacii s kalou. Kvetinky vydrzali este dlho po svadbe. Svadbu sme mali v juni.
Odpovedať
Profilova fotka
@sia_s ďakujem pekne za rady :) do chladu ich nebudem mať už čas dať, musím porobiť kytice hneď v sále a nechať to tak do soboty, akurát kyticu dám do chladu a pierko spravím radšej až v sobotu...budem mať hortenzie, gypsu, frézie, ruže, zeleň a ďalšie. Tak som zvedavá veru.
Odpovedať
Profilova fotka
@eva233 a kedy v auguste máš svadbu? :) ja 19., už som si písala s pani z kvety.sk, písala mi, že stačí 3 týždne pred svadbou objednať a privezú mi ich. Ty budeš mať odkiaľ? Ja chcem gerbery, gypsu, frézie, hortenzie, ruže, karafiáty, eukalyptus, chryzantémy a ešte niečo tam mám myslím. Okolo 300 rezov
Odpovedať
@adrienah Ahoj A môžem sa opýtať Z akého veľkoskladU ich ideš objednávať? Moc by mi to pomohlo :) Ďakujem ti veľmi pekne)
Odpovedať
Profilova fotka
@adrienah jeee aj ja mám 19.8. svadbu :*
Odpovedať
Profilova fotka
@adrienah aj ja mám 19teho, a buď z veľkoskladu- Flora v ZA alebo ekvety.sk a hortenzie máme doma, len to sa uvidí podľa počasia ako vydržia , a ja nechcem toľko druhov buď žlté gerbery čo vyzerajú ako slnečnice, gerbery alebo iba čistú gypsu ešte uvidíme :)
Odpovedať
Profilova fotka
@adrienah Svadbu máte v polovici augusta. V prvom rade musíte mať v sále chládok, aby Vám kvety vydržali čo najviac celú sobotu, ak bude do sály svietiť slnko a bude tam teplo, tak záruku Vám na to nik nedá :) Všetky typy kvetov, ktoré ste vymenovali by mali vydržať, ale ako som písala, ak bude veľmi teplo v sále, tak zaručiť sa to nedá. Jedine hortenzia, na tú by som si dala veľmi veľký pozor, ak budú kvety len vo váze ako kytička tak ok, ale ak chcete kvety napichovať na oasis tak hortenzia je veľmi citlivý kvet, potrebuje neustále dostatok vody. My tiež občas robíme kvety deň pred svadbou, ale to minimálne, len ak máme toho na víkend až moc. Inak sa snážime až v deň svadby, a najmä keď máme hortenzie. Ak ich budete mať ako kytičkyvo váze a s veľa veľa vody, tak Vám kvietky v sobotu vydrža, ak ich budete napichovať je možné že nie, najmä hortenzia. My keď robíme v sobotu kvety, v nedeľu je už hortenzia k.o....Rozumiem, že každý chce ušetriť na svadbe, ale dávala by som si na toto pozor, hlavne máte to v lete. @eva233 rada by som Vám poradila ohľadne hortenzie. Každá hortenzia má daný čas kedy sa môže trhať, dajte si tiež na to pozor, neodpadne, ale keď ju v správnom čase odstrihnete tak Vám dlhšie vydrží. ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@luxdecor dakujem velmi pekne za rady, a ano mala som v plane zapichovat hortenzie na hlavny stol, asi bude teda lepsie porobit kytice, frezie, gypsa, georginy a ruze vydrzia aj zapichnute? veru sala asi nebude prilis vychladena. Strihat budem aj niektore hortenzie v sobotu do svadobnej kytice inak vsetky kvety budu objednane.
Odpovedať
Profilova fotka
@18lenussa dufam nam vyjde pocasie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@baska_22 ahoj :) kvety.sk objednavam
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@luxdecor ďakujeme veľmi za rady :) my nebudeme mať v sále až také teplo keďže bude svadba v kaštieli a sú tam dosť hrubé steny, aj správca vravel, že je tam tak akurát, že klímu mali zapnutú asi raz, tak sa spolieham na to :-D my kvety- to už je jedno akú budú chceme iba do vázičiek a do kytice som chcela gypsomilku iba- aj keď jej bude treba veľa, ešte som sa chcela opýtať čo hovoríte na karafiáty ( a v auguste), dajú sa zohnať aj žlté .....vďaka
Odpovedať
Profilova fotka
@luxdecor prosim vas viete mi poradit ohladom gypsomiliek.. kolko stopiek gypsy treba pouzit aby som vytvorila pekne kytice ktore budem davat na gulate stoly ? Vazy budu robene z vinovich a inych flias od alkoholu. Dakujem za odpoved
Odpovedať
Profilova fotka
@adrienah Za máličko :) Rada pomôžem :) zvyšné kvety by Vám mali vydržať, gypsa tá vydrží dlho, to je veľmi dobrý kvet na skoré robenie výzdoby :) frézie tie tiež, ak Vám prídu trochu zavreté tak sa aspoň pekne otvoria, ruže sú v pohode kvety, tie tiež vedia dlho vydržať. Jedine tá hortenzia. To je náročný kvet. Jedine čo Vám poradiť, urobiť si tie kvety v piatok, ale možno tak skôr navečer, keď už slnko tak nepraží, a ak sa Vám bude dať tak ich nechať doma v chlade a až v sobotu ich doniesť do sály a dať na stôl. Alebo dať väčšiu misku, aby ste tam vedeli dať dostatok vody, ktorú hortenzia bude počas noci piť a neviem či Vy idete ešte v sobotu do sály, alebo niekoho poveriť aby dolial ešte vodu do misky. Ako hortenzia nie je až tak "zlý" kvet, len ide o to že to máte v auguste a vtedy vedie byť dni aj noci teplé, a keď píšete že v sále príliš chladno nebude, tka ona potrebuje naozaj dostatok vody, aby vydržala, iné kvety Vám dokážu vydržať aj s minimom vody.
Odpovedať
Profilova fotka
@eva233 Tak to máte super, kaštiele máme aj my radi, pretože tam je v teplých mesiacoch super chládoček aj na prácu :) Gypsomilka je veľmi dobrý kvietok, nie vždy má svoje obdobie, ale v auguste sme robili svadbu z gypsy a mali sme krásnu veľkú, tak nemusíte sa báť :) A karafiáty máte celoročné kvety, čiže tam problém nebude, možno že niekedy sú vačšie, niekedy menšie, ale zatiaľ som nespozorovala, žeby niekedy neboli vôbec.
Odpovedať
Profilova fotka
@rencacaaa Záleží kedy máte svadbu, ako som vyššie spomenula, gypsomila má niekedy obdobia, že je pekné veľká, niekedy je maličká. Jedna parútka gypsy má viacero trsov. Pokiaľ máte len vínové flaše, čiže úzke hrdlo si myslím, že Vám max. 5 "prútok" bude stačiť. Na jednom tom tzv. konáriku môže byť aj dalších 3-5 ks menších konárikov. Prikladám jednu foto, ako inšpiráciu, ide o väčšie poháre objemovo ako budete mať Vy, ale snáď pomôže. Len pozor, na fotke budú tie menšie trsy, nie konáriky, ako som spomínala, jeden konárik môže mať aj 3-5 trsov. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@adrienah no to dáfam aj ja lebo min rok bolo všeliak :D
Odpovedať
moja sesternica si tiež robila výzdobu z kvietkov sama a trúfla si aj na kytice a tiež bola rada, že si to sama urobila..mala potom z toho taký dobrý pocit :-) oni mali klimatizovanú miestnosť kde mali hostinu takže kvietky v pohode vydržali aj tú sobotu, to je asi taký základ keď máte svadbu v lete aby tá výzdoba vydržala..inak podľa mňa nebude žiadny problém ale nie som na to nejaký odborník :-) a o tých gypsomilkach som tiež nedávno čítala, že to sú vďačné kvety čo sa týka takejto výzdoby
Odpovedať
Profilova fotka
@luxdecor svadba je v polke juna tak to budu asi mensie tie kvietky ze ? Prosim tu fotku ste zabudli dat 🙈
Odpovedať
Profilova fotka
@rencacaaa to nie, zatiaľ sa nám stalo, že v septembri sme mali trošku problém s veľkosťou gypsy, keď si ich budete objednávať treba povedať, že chcete krásnu veľkú, lebo aj druhov je viacero. prepáčte posielam ešte raz foto :)
Odpovedať
@adrienah Ahoj .Chcela by som sa spytat prosim.Z ktoreho velkoskladu budes may kvietky ? dakujem moc :)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj kvety.sk :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?