Kvety na svadbu (svojpomocna vyzdoba)

Ahojte, na svadbu si planujeme urobit kvetinovu vyzdobu svojpomocne. Na stoly by sme chceli jednoduche kvietky ako napriklad gypsomilky. Nebranime sa vsak ani inym napadom. Vedel by prosim niekto poradit kde v Bratislave objednat cenovo priatelne, pripadne dat tip na nejake ine druhy kvetin?
Odpovedať
@zuz1k gypsomilka je jeden z tých drahších kvietkov. O aké kvety by si mala záujem ?
Odpovedať
gypsomilky zozenies velmi lacno na kvety.sk/trade , každy den pridavaju kvety z burzy a od zahradnika. Kupuje sa vsak minimalne tusim 60ks, cena je rozna zavisi aj od dna, aka bola burza a tak. Vacsinou od 0,20-0,60/ks. Doprava je 4€, nad 100€ je 4% z ceny. Kvety ti privezie kurier na adresu v krabici. Ja som si na skusku objednala ruze (najdes v mojom pripravnom albume) a misstins si objednala karafiaty, tiez ma na fotoblogu :-) Momentalne sa mi vidi , ze je sezona na gerbery lebo tych je tam najviac :-) Objednat mozes max 2 tyzdne dopredu a vyberies si v ktorom datume ti maju byt dorucene. Ja budem tiez odtial brat, ale aj som si zasadila nieco. Drzim palce nech sa ti to podari :-)
Odpovedať
@zuz1k pozeram ze svadbu mas v septembri ako ja. Ja som kvety pozerala minuly rok v septembri, ze ake boli ceny a co sa dalo zohnat. Velmi lacno boli ranunculusy - take male pivonky - 0,26€/ks beries 100ks Tak isto ruze nejak 0,20€/ks a vyssie podla odrody, dlzky stonky, farby a pod. Gypsa vtedy stala 0,22€/ks Gerbera 0,24€ Tak budu ceny asi podobne, ovplyvnit ich moze len pocasie.
Odpovedať
@berny19 Praveze nemame uplne jasnu predstavu.. Najradsej by sme vsak chceli nejake objemnejsie.. Svadbu mame v septembri, takze idealne nejake sezonne kvietky. Nam by nevadili ani lucne, pripadne zahradne ale to bude v Bratislave asi trosku problem si myslim..
Odpovedať
@kofolka45 a z tej stranky si moze objednat hocikto - nemusi byt napr. zivnostnik? A este jedna otazocka, aky je rozdiel medzi tymi od zahradnika a tymi z burzy? Dakujem velmi pekne :)
Odpovedať
@zuz1k moze sa tam registrovat hocikto, nemusis mat zivnost. Neviem, aky je medzi nimi rozdiel, jedine si myslim, ze tie od zahradnika budu take co pestuju pre nich, alebo maju nejake dohody s pestovatelmi, ktori im dodavaju kvety. A tie z burzy su dovazane z holandska. A este jedna vec, tie kvety tak nahravaju kazdy den, niekedy poobede, mne pani od nich povedala ze okolo 17:00 su uz obycajne vsetky nahodene.
Odpovedať
@zuz1k v septembri je veľmi široký výber kvetov. Nádherné kvety sú napr. Delphinium, hortenzie, samozrejme ruže, bledavka, v septembri kvitne tiež astilba, kraspédia, georgína a mnoho iných kvietkov. Ak by si mala záujem, daj vedieť. Ja nakupujem kvety vo velkoskladoch. A ešte som zabudla na gladioly. Tie sú tiež nádherné.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
pisala som spravu
Odpovedať
@zuz1k my sme mali svadbu v októbri, kupovala som na stoly 20ks vresov, kus za 1€ + asi 50€ za moju kyticu, pierko ženíchovi a kyticu na hlavný stôl - tam už ale boli aj biele miniružičky... Všetko nám ostalo, vresy som mala celú zimu na balkóne, kytica mi viac ako mesiac vydržala doma vo váze a kyticu z hlavného stola som dala babke na hrob, vydržala tam taktiež celú zimu, takže za mňa spokojnosť, že sme kvety využili ešte aj po svadbe ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Idem pozriet tú stránku a mozno by som tak objednala gypsomilku a do toho nejake kvietky dala :-) dakujem za tip
Odpovedať
@dzulii velmi pekny napad :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lukas101k dakujem za tip, ale viac sa mi pacia kvety :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kofolka45 @zuz1k Kofolka, videla som ze si kupila kvety priamo z Holandska. Ano, ceny maju celkom priaznive, no moja skusenost nebola zrovna najllepsia. Ale nie o tom som chcela :-) Ked takto objedavate kvety, majte prosim na pamati jednu zakladnu vec. Ano, kvety viete kupit za lacnejsie, avsak malo kto vie, preco su tie ceny nizsie. Ked s tym clovek nerobi, jedoducho mu to nenapadne. Tie kvety maju dlzku okolo 30-40cm vacsinou, cize kvet samotny nedorastie do velkosti, ako napriklad 50, ci 60cm vysoky. Hlavicky su o dost mensie. Ked si planujete vyzdobu, majte to na pamati, pretoze tym, ze sice kupite lacnejsie, no mensie kvety, nemusite dosiahnut zelany efekt. Dokaze to urobit slusny rozdiel v objeme vyzdoby, ktoru budete robit. Rozumej. Objednas si mensie kvety, das ich do vazy, ci do florexu (to je jedno kam ich pouzijete) a zistite, ze tam mate vela dier, ci ze to mate poloprazdne. Najlepsie, zobrat do ruky kalkulacku, vypocitat si mnozstvo kvetov, ktore tam chcem mat (ide najme o kvety ktore sa rozvijaju) a nieco na doplnenie. Ked to spocitate takto zistite, ze vam stacia napr. len 3 kvety a trochu zelene, no v celkovom vysledku vas to stoji menej. Pretoze netreba kupit kvetov viac. Rozdiel 0,20 centov na kuse kvetu dokaze vo velkosti aranzmanu urobit dost :-) A este jedna vec. Ranunculus je jarny kvet. Ano, moze byt aj v septembri, no kedze to nie je jeho prirodzene obdobie kvetu, je o dost chudobnejsi. Aj slnecnice sa daju kupit vo februari, no s pravymi letnymi slnecnicami maju spolocny akurat tak tvar. Mimo odbobia kvitnutia kvety nemaju ani taku dlhu vydrz. Nehovorim o niekolkych dnoch. Uz na druhy den vam lahko mozu odist. Co som tym chcela povedat, na toto skuste pamatat, ked si objednavate kvety, ktore v case vasej svadby namju svoje prirodzene obdobie kvitnutia :-) Zuz1k, gypsomila sa da zohnat takmer cely rok. V septembri je to uplne v pohode :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?