Komu dávate svadobné pierka?

Dávate všetkým hosťom svadobné pierko, alebo len chlapom, alebo ako to riešite? Ďakujem za odpovede :-)
Odpovedať
Záleží na tradíciach, niekto dáva pierka všetkým svadobčanom, niekto len mužom. Môj osobný názor je dávať pierka len mužom. Ženatým iné ako slobodným , aby bolo na prvý pohľad dámam jasné, ktorí páni sú zadaný a ktorí sú slobodní.U žien by som pierka neodporúčal. Dámy majú šaty doplnené šperkami a pierko na šatách by pôsobilo rušivo.
Odpovedať
Presne tak jednoznačne pierka len mužom :) ;-)
Odpovedať
Všetkým mužom na svadbe :) Ináč, mňa by ešte zaujímalo ako sú na tom svadobné maminy - aj im sa dávajú pierka alebo nie?
Odpovedať
Profilova fotka
V dnešnej dobe si už zo zvykov môžme vyberať. Je už bežné, že pierka sa dávajú len svadobným otcom a svedkovi, alebo družbom. Mamkám sa potom dávajú menšie kytičky, buď ako poďakovanie počas hostiny, alebo ich už majú aj na obrade. Podobne aj družičkám, alebo žene ako svedkovi sa dávajú menšie kytičky, alebo kvetinové náramky. Pre všetkých hostí sa skôr pripravujú malé darčeky- pozornosti na pamiatku. Je to len a len na svadobnom páre a zvyklostiach v rodine. V anglicku majú napr. svadobné pierka aj svadobné mamky.
Odpovedať
Profilova fotka
U nás je zvykom dávať pierka každému hosťovi bez rozdielu - či je to žena, či muž, či slobodný alebo ženatý... po pravde, s tým, že pierka sa niekde dávajú len mužom alebo len slobodným som sa stretla prvýkrát až tu na MS :-D Takže záleží od toho, ako si to ty predstavuješ, resp. aké máte zvyky v okolí :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my tiež dávame svadobné pierka všetkým bo máme moravsko-slovenskú svadbu a na morave je zvykom dávať všetkým a mne sa to páči keď majú všetci...
Odpovedať
len mužom, u nás bol dokonca zvyk, že sa dávalo len slobbodným, ale po čase už všetkým... ale družičkám budeme dávať náramky :)
Odpovedať
Profilova fotka
my tiež všetkým svadobčanom, len družíčkám dám náramky :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja budem dávat pierka každemu,rodičom a svedkom iné a všetkým potom rovnaké :)
Odpovedať
Profilova fotka
u nas sa davaju pierka len muzom, zenatym na pravu stranu a slobodnym na lavu ;)
Odpovedať
Profilova fotka
U nás sa dávajú pierka všetkým. Rodičia ale budú mať so živých kvetov (z bielych margarétok) a svedkovia tiež so živých, iných. Neviem si teraz spomenúť ako sa volajú.. :-|
Odpovedať
U nás sa dávajú tiež len mužom :) a poprípade svadobným rodičom, ale samozrejme nejaké inakšej velkosti ako ostatnym svadobcanom
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?