Jutové obrusy_čistenie

Ahojte, máte niekto skúsenosť s čistením jutových obrusov? Kúpila som z internetu jutové pásy a smrdia. Majú taký výrobný zápach. Viete mi niekto prosím poradiť ako sa ho zbaviť? Slnko tomu veľmi nepomáha. Ďakujem.
Odpovedať
Noo jutovina zvykne na slnku vyblednut. VIem, poznam ten smrad, tiez mi taka jutovina raz prisla. Vies co na to pomaha? Normalne ju daj do pracky, len na plachaci program a daj iba trocha avivaze. Proste bez prasku. Sus ju nie na priamom slnku - staci aj vnutri na susiaku a zaesit len za rohy.
Odpovedať
Vyskúšam, hodím ju do vaničky, nechám to tam riadne vymočiť v aviváži a potom vyplácham a zavesím na sušiak...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som ju tiež pokúšala aj drhnúť aj močiť vo vode, ale pachu sa neviem zbaviť.
Odpovedať
Profilova fotka
no jutovina má taký špecifický pach, ktorý len ťažko niečo prebije. viem si predstaviť, že tie jutové obrusy musia pekne vyzerať ale neviem či sa toho pachu zbavíš. môžeš ich skúsiť nechať namočené napríklad cez deň vo vode napríklad s avivážou ale aj tak neviem či to pomôže. budem ti držať palce aby sa ti to podarilo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
vymacaj to v tej avivazovej vode, najlepsie horucej, to by malo trochu pomoct ale podla mna ten zapach uplne zmizne az postune ako sa budu pouzivat. ale cim viac ich budes v tej vode macat tym menej to bude citit takze ak stihas tak to mozes kludne urobit aj viac krat :-)
Odpovedať
@livastyl mne poradili v jednom obchode, že mám skúsiť zmiešať s vodou silicovú vôňu,, ja som si kúpila nejaké alpské bylinky a že nastriekať to nato rozprašovačom :D
Odpovedať
Profilova fotka
@mireckas a zabralo to?
Odpovedať
@livastyl ešte neviem, chystám sa na to "pranie" a voňavenie tento víkend. Spravím najprv jednu pokusnú vzorku...isto napíšem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mireckas ste zlatúšik. Ďakujem
Odpovedať
@livastyl ku praniu sme sa dostali až tento víkend. Prali sme ich ručne(resp. nechali namočené) v studenej vode s avivážou. Zatiaľ obrusy schnú. Ohlásim sa, keď budú úplne suché :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?