Jednoduchá výzdoba sály bez spandexu, saténu a organzy :)

Profilova fotka
Ahojte! Svadbu mám až v apríli budúceho roku, preto som rozhodnutá si sálu vyzdobiť podľa svojich predstáv. Hostina bude v reštaurácii Kaskáde v Poprade-Matejovciach, čo je viac menej prerobený kulturák, ale pekný kulturák :) Problém je, že ja by som chcela vynechať pri výzdobe biele návleky na stoličky a všetky tie organzy a satény, proste to urobiť tak čisté a jednoduché, ako to len ide. Vintage výzdoby ako takej som sa vzdala, pretože sa to do toho "kulturákového" prostredia úplne nehodí, ale určitými princípmi sa rada inšpirujem. Vedeli by ste mi poradiť s nejakými návhrmi, či pripomienkami? Predovšetkým, ako slušne vyzdobiť stoličky z tmavého dreva bez toho, aby som ich celé musela navliecť do spandexu? Základnou farebnou kombináciou by mala byť svetlo ružová so zelenými prvkami, kyticu budem mať z pivónií a kytičky z pivoniek by som chcela mať aj na jednotlivých stoloch (stoly budú okrúhle). Nechcem tam žiadne zbytočnosti, určite počítam so sviečkami, poprípade nejakým krajkovým obrúskom, zaujali ma aj zrkadlá... Pridávam fotku sály len pre predstavu ako to asi bude vyzerať - budeme mať asi 120 hostí.ˇ Na druhej fotke sú vzadu vidieť neoblečené stoličky. Čo na ne vymyslieť? Ďakujem vopred všetkým za názory a inšpirácie :)
Odpovedať
Možno len niečo takéto jednoduché, alebo nejakú ružu látkovú alebo tak. Len keď nechceš satén ani organzu, tak bude trošku ťažšie nájsť niečo, čo sa bude dať využiť na ozdobenie. Možno este krajka a k tomu pekná brošna alebo do toho pár kvietkov.
Odpovedať
ved saten možem dať v minimálnom množstve,alebo daj teda čipku. Ja tiež nechcem žiadne navleky ani tuctove mašle na stoličky...ale tebe by sa tam hodili ako vravím aspon z tej čipky,hoci je drahšia. Tiež nechcem na hlavný stol žiadnu ikebanu honosnu, dam tam dve velke sklenene misy kde budu plávať kvietky a po bokoch stola asi sviečky...Mám to takto nejak v hlave:-D
Odpovedať
Profilova fotka
Jasne, netvrdím, že mi do sálu nesmie ani kúsok organzy či saténu, len by som nechcela, aby to bol základ výzdoby. Tie "záclony" na stoličkách sa mi strašne páčia, to by sa tam možno aj hodilo :) Musím popozerať, či sa to nedá niekde zohnať v bazáre taký materiál.
Odpovedať
@mika251 podľa mňa nájdeš všeličo a už len dozdobiť ružou, sponou, mašľou alebo čímkoľvek, čo sa ti páči. Ešte máš dosť času si to premyslieť. Určite nájdeš niečo, čo ťa osloví.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@malaopicka ta prva foto je krasna, aleasi potrebujes riadne siroky stol, aby sa zmestila aj vyzdoba, aj taniere :)
Odpovedať
@matusovakatuska to určite áno, aby to vyniklo a aby sa ľudia netisli a mohli pohodlne jesť :)
Odpovedať
my sme mali na stoloch iba biele obrusy a výzdoba červené sviečky, červené malé ikebany a červené servítky. návleky žiadne, ani iná výzdoba stoličiek.
Odpovedať
@mika251 mne tam trochu vadia tie oranzove steny.. uf, neviem preco ti ludia co to maluju nemyslia na to ze sa to potom bude bit s akoukolvek inou farbou. len z tohto pohladu to budes mat podla mna tazsie
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
holky, tak som s výzdobou trošku pokročila, návleky na stoličkách necháme, aj s mašľami, to som už nejak predýchala, bude to jemná ružová, tak to nebude tak hrozné. Na stoloch biely obrus, zrkadlo, na zrkadle váza s kvetmi a sviečky. Jediné s čím tápem je, ako vyriešiť hlavný stôl a hlavné svetelnú stenu za ním. Prikladám obrázok, ako to je ozdobené zvyčajne. Ten satén chcem dať dolu, ale čím nahradiť tie srdiečka? Napadá vás niečo? Na hlavnom stole bude opäť len zrkadlo, váza s kvetmi, svadobná torta a sviečky. Myslíte, že to bude málo? Nezanikne to v tom priestore? Budem vďačná za inšpiráciu.
Odpovedať
Profilova fotka
a nebude sa ti ta ruzova bit s tymi oranzovymi stenami? Ja by som skor isla do bielej alebo kremovej napriklad, hm?
Odpovedať
@mika251 Ahoj :-) máme podobný vkus.. My sme tiež zatrhli návleky na stoličky a organzy :-D Šéf cateringu ma do toho tlačil, že aspoň mašľu dať na stoličku, ale bola som tvrdo proti :-D Takže my sme mali nakoniec na stoloch zrkadlá s vázičkou gypsomilky, vresovec v kvetináči - na ňom bolo číslo stolu a valcové sviečky. Celú výzdobu sme mali jednoduchú... Do okien sme dali sklenené svietniky so sviečkami, ďalej sme mali porozmiestňované led-kahančeky po sále. Stenu za nami som riešiť nechcela, ale museli sme. Bola zničená.. Tak sme ju prekryli závesom z organzových stužiek, do toh o sme dali skúmavky s gypsomilkou a vresovcom a za to opäť led-kahance :-) Farebne sme išli ružovo-fialovo-zelená-biela. Výzdoba bola "mimo prúd", jednoduchá, pekná.. Nič preplácané. Pridávam pár fotiek z nej :-) Len akurát sú väčšinou ČB :-D
Odpovedať
@mimca77 základná kombinácia bude béžovo -ružová, tej ružovej bude skor menej než viac. S oranžovými stenami nič neurobím, proste sa budem tváriť, že tam nie sú :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@calvera25 No veď keď bude zhasnuté, tú oranžovú ani vidieť nebude :-) Alebo si skúste dať sálu nasvietiť... Je dosť veľká a vysoká, mohlo by to pekne vyniknúť..
Odpovedať
Profilova fotka
@marienkakf ciste, krasne, jednoduche a napriek tomu slavnostne, vyzera to podla mna omnoho elegantnejsie ako nakrcena kriklava organza, na ktorej su este porozhadzovane umele lupienky a kamienky, bleh :-)
Odpovedať
@mimca77 Ďakujeme! Snažili sme sa :-) Pochvala poteší :-)
Odpovedať
@marienkakf vyzerá to krásne, tak nejak by som si to predstavovala :) Ja som sa do návlekov nechala dotlačiť, ale výzdobu budeme robiť už v piatok večer a pokiaľ to bude vyzerať priechodne aj bez nich, tak ich dávať nebudem. Ešte uvidím :) Na stoloch nechcem mať žiadne kamienky a podobné serepetičky, myslím že sviečky a kvety urobia dostatočnú službu. Pretože nejdem striktne do prírodného tónu, ale zároveň tam chcem čo najmenej toho saténu, tak fakt neviem, ako vyriešiť stenu za nami - páčili by sa mi nejaké ratanové srdiečka, ale to sa mi tam asi úplne hodit nebude. Tak neviem, musím niečo pohľadať :)
Odpovedať
@calvera25 Ďakujeme :-) všetko sme si sami robili, dokonca aj tie zrkadlá a svietniky.. No pokiaľ budete robiť výzdobu až v piatok večer, tak sa isto tých návlekov vzdáš... Takto sa ti ani nezdá, ale zaberie to kopec času.. A keď si predstavíš, že po svadbe to musíš dávať dole :-S Nedala by som sa na to nahovoriť :-D Ale ak si beriete na výzdobu agentúru, potom je to v pohode! Možno skús pouvažovať nad girladnou z kvetov, krušpánu, z ktorej budú visieť vtáčiky, alebo srdiečka :-) Tiež urobiť taký záves, ako sme mali my.. Alebo si dajte za seba vysoké vázy a do nich brezové halúzky, v apríli by mohli už byť napučané :-) Tie by sa vám možno hodili aj do kútov, albo pri stĺpy..
Odpovedať
Tak otazka poťahy áno - nie bola vyriešená veľmi rýchlo rozhovorom s mamkou dnes poobede - vraj poťahy určite áno, pretože si "nechce pozaťahovať šaty na starej stoličke" ... No stoličky mi prišli v poriadku, ale nebudem sa hádať, nemá to cenu. Vydám sa s poťahmi aj bez, je mi to už fakt jedno :) Tiež ste to tak mali, že čím viac sa svadba blížila, tým viac ste rezignovali na priania a požiadavky ostatných? Mne je to už jedno - prídem do kostola, vezmem si svojho drahého za muža a či budem mať na stole pivonie, alebo kaktusy vobec nie je podstatné. No, i keď, asi to neplatí tak úplne - pred chvíľkou mamka písala, že či nechcem do sály balónovú výzddobu :D uf, ešte to tak, ešte posledné zbytky vlastného názoru mi ostali :D
Odpovedať
@calvera25 aj ja som niekedy na tom takto...si vravím,že kvety či nie kvety...a potom zas,že ved mám ešte času a možem to postupne riešiť:-)
Odpovedať
@marienkakf ahoj,prosím ťa,tu stenu za vami ste ako vyrobili-myslím z tej organzy,dakujem.
Odpovedať
@deniss111 ahoj :-) na stene je kolom dookola taka drevenna rampa, kde je osvetlenie. Zo susednej miestnosti sme vzali zaves (improvizacia :-D), ten sa zospodu prispendlil o tu rampu, ako podklad na zjednotenie tej skaredej steny... Potom sme tam nalepili obojstrannu lepiacu pasku. Nastrihali sme organzove stuzky v takej dlzke, ako sme chceli a prilepili po jednej na striedacku farieb na tu pasku. Potom sme na tensiu stuzku uviazali skumavky, dali kvetinky do toho a tiez prispendlili na tu rampu. Zozadu toho zavesu sme dali led-kahanceky, bolo tam take drevene oblozenie.. Dufam, ze som to zrozumitelne napisala :-)
Odpovedať
@marienkakf a prosím ťa, odkiaľ si mala tie zrlkadlá? ako kupovať nové mi príde trochu zbytočné, veď načo by mi bolo toľko zrkadiel...
Odpovedať
@veroniatko24 tie robil moj manzel :-) je moc sikovny :-) ocino ma sklenarstvo, takze sa to dalo..
Odpovedať
@marienkakf ahaaa, tak to ste mali potom fajn vymyslené ;) ale tvoje foto čo si sem dala, krásna inšpirácia :)
Odpovedať
@veroniatko24 vazne sa ti to paci?! To ma tesi :-) Poviem polovicke, bude rad :-) Tie zrkadla by nemuseli byt az tak financne narocne.. Skus sa popytat u dakeho sklenara. Mne pisala jedna baba, ze jej ich ponukli na zapozicanie v takej sume, ako by ich u nas kupila :-D No a potom ich mozes predat :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?