Finančná výpomoc namiesto kvetov na svadbe

Profilova fotka
Zdravim vsetky buduce nevesty :-) Mam jeden navrh pre tie, ktore chcete pocas svadobneho dna urobit nieco dobre a uslachtile aj pre inych a ste ochotne obetovat dom plny gratulacnych kytic. S napadom prisli nasi kamarati, ktori na svojej svadbe namiesto kvetov zorganizovali zbierku na detske kardiocentrum v Ba (bolo to o to krajsie, ze sama nevesta ma od detstva problemy so srdieckom). Nam sa ta idea tak pozdavala, ze sme pred tyzdnom na vlastnej svadbe vyzbierali 330 eur na specializovanu rehabilitacnu nemocnicu pre deti Tetis. Dnes sme im prispevok boli zaniest a mame z toho celeho velmi dobry pocit. Takze ak mate socialne citenie a nebudu vam kvety chybat, skuste oznamit rodine a kamaratom, ze by ste chceli namiesto kytic podporit niekoho, kto to potrebuje. Mozno uz taketo prispevky odzneli v inej diskusii (zial, nenasla som), mozno ten napad vobec nie je novy, ale ak to niekoho oslovi, budem len a len rada. Drzte sa a uzivajte si svadobne pripravy bez zbytocnych stresov ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Je to moc prima nápad - třeba se ho některé budoucí nevěsty chytí ;-) .
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, v Irsku je treba docela zvykem darovat sve svatebni saty do Charity shopu a oni je pak prodaji a vytezek jde na ruzne charitni ucely. Nebo nekteri odvezou zbyle jidlo do utulku pro bezdomovce a pod...
Odpovedať
Profilova fotka
Vsetko su to super napady. Podla mna je idealne, ked sa spoji prijemne s uzitocnym. Mat krasnu svadbu so vsetkym, co k tomu patri, je uzasne, ale peniaze za niektore veci su ozaj vyhodene. Takto sa aspon cast pouzije na nieco uzitocne.
Odpovedať
k8y : tvoje rada ohledně gratulačních kytic je použitelná jen na Slovensku. Nikdy jsem neslyšela, že by v ČR hosté nosili páru kytky. Nosí dary, peníze nebo taky nic.
Odpovedať
Asi jak kde, já jsem naopak musela všem vysvětlovat, že žádné kytky nechci a i tak jsem dostala tři a čtvrtá byla jako že svatební (to jsem nějak nepochopila, protože svoji svatební jsem už měla, sladěnous korsáží ženicha a výzdobou stolu, měli jsme všude orchideje a tohle byly růže). Ale jinak nápad je to hezký.
Odpovedať
markarola: tak třeba vím, že na severní Moravě je tento zvyk hodně obvyklý. Já jsem na ně čučela jak na blázny, když mi o tom povídali..:-) Vůbec jsem nechápala, proč se to jako dělá ;-) Takže je to všude jinak a že to neznáš neznamená, že by to nikde v ČR nebylo :-N
Odpovedať
Profilova fotka
vidis, to som netusila, ze uz v Cechach sa to nerobi.. inde v Europe, to chapem, ale ze to nerobia ani susedia.. :-N
Odpovedať
tak ja jsem ze severni moravy a chodi to u nas tak, ze jak se novomanzelum preje, tak se neveste da kytka a zenichovi blahoprani a potom jeste kdo chce svatebni dary:) u nas je to tak normalni, spis me udivuje ze u vas se kytky nedavaji! :) jiny kraj jiny mrav:)
Odpovedať
Profilova fotka
ale jo, Markarola, i v Cechach se nosi kytky...a prave proto, ze ma nevesta vlastni kvetinovou vyzdobu, jsou opravdu zbytecne...tohle neni marny napad a muze se zalibit svatebcanum, kteri netusi, co paru dat...
Odpovedať
Profilova fotka
Nosí se kytky i v Česku, ale asi spíš míň, já dostala jednu od kolegů od manžela z práce. Byli jsme i na satbě, kde měla nevěsta 6 dalších kytic a nevěděla kam s nimi - kdyby jí napadlo to, co vás tady, tak by to tak určitě vymysleli taky.
Odpovedať
Ja jsem tedy o noseni kytek neveste neslysela az do doby, co se vdavala moje kamaradka v Polsku. Ta misto kvetin chtela, aby svatebni hoste nakoupili penaly se skolnimi potrebami a ty pak venovala socialne potrebnym skolakum.
Odpovedať
Přijde mi to jako velmi dobrý nápad.....ovšem otázkou je, kde se květiny dávají. Jsem z Brna a přímo na svatbě jsem dostala jen jednu kytici a to ještě od kamaráda ze Slovenska, který se velmi divil, že ji ostatní nemají :-) .
Odpovedať
Článok sa načítava...
U nas je to samozrejmost,ze sa gratuluje po obrade pred kostolom novomoanzelom s kyticami,ale my sme sa rozhodli,ze poprosime tych ktori budu pozvaní k svadobnemu stolu,ze namiesto kvetov aby priniesli nejaku hracku(napr.spolocensku hru,puzzle,plysaka....)v hodnote aku su ochotny dat za kyticu.Aj ked kvety milujem,ale beriem to tak,ze su to zbytocne vyhodene peniaze,lebo si nemam kde dat tolko kvetov a polovica z nich bude uz do prichodu na hostinu zvadnuta :-( A tiez nenecham vsetky kvety v kostole. Radsej tie hracky odnesieme na destsku onkologiu,tie chorucke deticky to urcite potesi ovela viac a nas tiez,ze aspon takou malickostou im urobime radost v ich trapeni :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Nellina, Julyanne, myslim, ze princip tych napadov je uplne rovnaky :-) Som rada, ze nieco take sa deje. V nasom pripade to bolo navyse aj velmi praktice - pre hosti, aj pre nas. Niektori boli sice odhodlani doviezt tie kvety cez celu republiku, ale napokon myslim uvitali, ze sa tym nemusia zaoberat a nam odpadla dalsia starost, prevazat ich a zhanad nadoby, do ktorych by sme ich doma dali. A take polohovatelne lozko na cvicenie pre deti s problemami s pohybovym aparatom je urcite uzitocnejsie ako do tyzdna zvadnute kytice ;-)
Odpovedať
Tak to je podla mna super napad a kedze svadbu len chystame,tak sa asi toho chytime ;-) Vzdy sa mi zdalo zbytocne to mnozstvo kvetov.Mam len jednu otazku-ako to zorganizovat po "technickej"stranke,cize ked ludia pridu blahozelat pred kostol ci urad? Dakujem za skvelu inspiraciu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak toto sa pozdava aj mne a urcite to navrhnem a pouzijem pri svojej svadbe. Minuly rok mala svadbu moja naj kamoska a ked sme rano balili veci do aut bol velky problem prave s kyticami ...dostala ich neurekom,kedze mala do 100hosti a nevedela co s nimi. Dik za skvelu inspiraciu!
Odpovedať
Profilova fotka
Tyma, k tej organizacii: so svadobnym oznamenim sme pozvanym hostom, kamaratom a znamym poslali kratku informaciu o tom, ze by sme namiesto kvetov uvitali financny dar pre specializovanu nemocnicu. Tam treba upresnit, ze zbierka bude priamo na mieste po sobasi, lebo viaceri to pochopili tak, ze maju poslat peniaze na ucet tej organizacie. Potom pri gratulaciach vedla mna nestala druzicka, ktora by odoberala kytice, ale dievcatko, ktore drzalo peknu krabicku s logom nemocnice a vsetci do nej po gratulacii vhodili svoj prispevok.
Odpovedať
Udivily jste mě , že ten zvyk se udržuje i někde v ČR. V každém případě bych si připadala jako učitelka na konci školního roku, kdy táhne domů kýbl kytek a v duchu si říká, že ani nemá tolik váz a že by bylo hezké, kdyby se žáci radši domluvili a nosili je po jedné každých 14 dní během roku ! Spousta lidí také po svatbě spí v hotelu nebo dokonce druhý den odjíždí na svatební cestu, takže má s kytkkama jen śtarost, musí je rozdat atd. Opravdu by mě to nepotěšilo.
Odpovedať
Jo a tvoje řešení s holčičkou s pokladničkou je pěkné.
Odpovedať
asi toho taky vyuziju, ale ted mam dilema. Jelikoz mam skolu se socialnim zamerenim a na vicero takovych mistech me znaji, urcite bych jim udelala radost. Zvlast neziskovym organizacim. Ale mam i handicapovaneho bratranka (DMO), kazdy rok podstupuje nekolik operaci, ktere stoji spoustu penez. tyto zatim plati pojistovna. Ale vozik plati jenom do urcite castky a jednou za cas... Jenomze on je postizeny, ale ne ochrnuty, teda ne kompletne. Kope nohama jak maly mimino a ramcuje se vsim, co je na tom voziku mozne a dostupne. A skuste mu zakazat, aby to nedelal. Tak se chci zeptat, jestli si myslite, ze je tak nejak sobecke, ze bych to nevenovala nemocnici jako takove, ale tomu bratrankovy jako pacientovi...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
zajo79 • Včera o 22:25 ahojte. dufam ze tu uz takato tema nieje, aspon ju nemozem najst.. Je mi trosku luto, ze kvetinky, ktore dostaneme za par dni skoncia v kosi. Radsej by som bola, ak by prispeli na dobru vec..nadaciu, niekoho kto to viacej potrebuje. Je tu niekto taky, kto riesil nieco podobne? A ako ste to vyriesili? ianitka • Včera o 23:08 uz som to v niektorych temach videla http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... aj niekde inde, ale neviem to najst, vacsinou to riesili tak, ze do obalky vlozili listok, ze "potesilo by nas, keby ste peniaze, ktore chcete dat na kvetiny, venovali na...." mosotko • Včera o 23:23 tak toto je fakt super, aj ja som dostala kopec kvetov, niektore som si ususila, ale aj tak to dlho nevydrzi. osobne si myslim, ze lepsie urobia ludia, ktori uz ked daju, nech daju ine kvety - ja som dostala dve kyticky z umelych kvetov, su nadherne a mam ich este stale. a jedna pani mi dala dezert, na ktorom sme si potom po svadbe spolu pochutnali. kvety samozrejme skoncili v kontajneri.
Odpovedať
ja ako nevesta som si namiesto kvetov pytala hracky :-) niektori posluchli, ini si to nevedeli predstavit a predsa doniesli kvety :-| nastastie hraciek bolo dost a o chvilku ich budeme moct vyuzit ;-) :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?