DIY výzdoba v štýle greenery - rady a tipy

Ahojte, potrebovala by som poradiť ohľadom výzdoby. Chcela by som si svojpomocne vyrobiť dlhé girlandy na stoly a na zástenu ako na obrázkoch. Otázka č.1.: Aké rastliny sú na toto vhodné (viem, že eukalyptus je superfajn, ale hľadám niečo také, čo by sa dalo zohnať aj u nás na SVK, resp. možno dopestovať (napr. vŕba???) - svadba je 09/2019) Otázka č.2.: Ako pripraviť takú výzdobu (je potrebné mať každú jednu rastlinku zapichnutú v tej "zelenej hmote" aby to neuvädlo - výzdoba by sa robila deň vopred), alebo to v "jemne a zľahka" obschne a vydrží to ten jeden deň :) Ďakujem za rady dámy :)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Podľa mňa aj brečtan sa dá použiť, ale nemám skúsenosť, že koľko vydrží :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Co sa tyka zelene z kvetinarstiev tak urcite ruskus, su rozne druhy a potom zo zahrady brectan. Na tu stenu bez vidy, den to urcite vydrzi a na stol ja zvyknem puchat do ampuliek.
Odpovedať
Ahoj, mali sme výzdobu v greenery štýle (aj keď nie takú bohatú ako je na obrázku) no nachádzali sa v našej všetky tieto zelené lístky. Pripájam aj faktúru - sú tam presne tie názvy tých lístkov 😊
Odpovedať
A ešte k výdrži, florista chystal výzdobu deň vopred a bola krásna aj v deň svadby a ešte aj o pekných pár týždňov neskôr 😊 len to treba mať vo vode
Odpovedať
strasne vela inspiracie a navodov na takuto vyzdobu mas na pintereste :)
Odpovedať
Profilova fotka
@veronnfall Dobrý večer, najlepší máte eucalyptus, ruscus, brečtan a tiež olivu. Záleží od druhu, je viacero druhov eucalyptu aj ruscusu. Samozrejme dá sa to kúpiť aj na Slovensku, najlepšie skúste osloviť veľkosklad, alebo kvetinárku, ktorá je ochotná Vám kvietky zabezpečiť. Čo sa týka techniky, prikladám foto výzdoby, ktorú sme zdobili deň pred svadbou, my sme zeleň len položili na stôl, gypsomilku tiež (tá vydrží pokojne aj bez vody) a pokiaľ chcete dať ruže, tie je najlepšie dať do ampulky.
Odpovedať
Ďakujem vám krásne dámy. Určite to nebudem robiť veľmi nahusto (aj tak sa to popravde potom vyhodi) a u mňa aj celková cena dosť rozhoduje....:) @paulinkaf ďakujem za zoznam, učite mi to pomôže :-) @beatricek ten brečtan je ževraj silný alergén som niekde čítala, ale myslím si, že každá jedna rastlina to môže spôsobiť...ešte to poskúmam. ale každopádne ti dakujem ;-) @flowerstore Super ďakujem, poštudujem to :-) @mollianka pinterest brázdim už dlhé roky...závislislosť :-D, ale skôr mi šlo o to, aké druhy sú dostuné na slovensku a ako a to celé inštaluje....Ďakujeeem ;-) @luxdecor Ďakujem Vám, presne chcem niečo také ako je na tretej fotke....pekne,minimalstické.....
Odpovedať
Vieš čo, ja som mala najskôr tiež také nápady, že si budem robiť sama výzdobu. Kreatívna som nemal by byť s tým problém. No potom som prišla na to, že ten čas a to všetko, čo by som do toho vložila mi nestojí za tých 200 eur čo si vypýtal florista za prácu. To naozaj nie je moc. Neviem odkiaľ si, ale odporúčam Peťa Hudáka z Rozprávkovej svadby. Pôsobí v Nitre, ale vie prísť kamkoľvek. Čo sa ceny listov týka, tak to sme mali niečo cez 700eur. To sa mi zdá tiež celkom v norme :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@veronnfall v jednoduchosti je krása :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, len pre inšp. možno naš práca.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, len pre inšp. možno naša práca :-)
Odpovedať
@paulinkaf Ahoj som z BB.....myslela som, že za prácu si vypýtajú omnoho viac...ale naozaj tých 200€ a žiadne starosti k tomu je príjemných. Nemáš prosím ťa náhodou nejaké fotky vašej výzdoby ? Ale každopádne ďakujem :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@veronnfall jasne v mojom albume sú alebo aj tento fotoalbum z Facebooku https://m.facebook.com/story.php?stor...
Odpovedať
Ja som robila greenery výzdobu. Bola to 12-hodinová práca 3 báb. Toto sú fotky len hlavného stola a výzdoby okrúhleho. Použila som ruscus, eukalyptus 3 druhy a brečtan (ale taký iný). Vyšlo to cca 400€ len kvety, bez práce. Okrem stolov sme zdobili aj stĺpy takými reťazami z eukalyptu a ruscusu a aj na fotokútik sme to použili aj na candy bar. Keby si mala nejaké otázky, tak mi pokojne napíš.
Odpovedať
@frederika_ka wau nadherne, krasny priestor...dakujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
velmi pekne vyzdoby ale skoda ze sa potom na stol polozia vody a taniere s kolacmi a nikto si nic ine potom nevsima :(
Odpovedať
Aaaaach my budeme mat svadbu v maji a strasne tuzim po takej bohatej zelenej vyzdobe....ale samozrejme, kedze bohatej,tak urcite nie z kvetinarstva lebo by sme sa nedoplatili...:( takze tiez by som strasne ocenila tipy na zelen,ktora sa da natrhat v okoli "dostupne" a vydrzi tie dve dni ..aby hned nevyschla...a inak napr.ruskus alebo olivove listy,eukalyptus...je to drahe?
Odpovedať
Ahojte Tak presne toto by aj mna zaujimalo. Kolko by stala taka jednoducha výzdoba v takom style ked ju robi aranzerka? Máte skúsenosti? Prievidza - blizke okolie. Dakujem 😊
Odpovedať
@dzejna11janka neviem, či to nejako poradím - nebola som sa ešte osobne pýtať vo veľkoskladoch, ale čo pozerám cez google tak to vychádza od 0,40€ a viac za jeden trs/haluz (ci ako sa to povie :-p ), ale ináč ja som rozmýšľala nad vŕbou (ktorá je viac než dostupná), aby som toľko neplatila.....uvidím, skúsim ju v lete odtrhnúť a zistím ako sa to bude správať aj bez vody.....resp, budem hľadať veľa alternatívnych riešení :)
Odpovedať
Profilova fotka
Baby, ja som objednala vo veľkoobchode kvetov Ruscus, 6 €/zväzok - veľký ako na 1.fotke... Skúšala som to doma na stole, jeden zväzok vychádza asi cez 3 stoly cez stred... Máme cca 120 hostí, po 4 na jednom stole, takže cca 30 stolov. Na výzdobu stolov teda vychádza 10 zväzkov po 6 € = 60 € :) + samozrejme nejaká rezerva na hlavný stôl + dekorácie na fotostenu,... Je to teda riadný rozdiel voči ponukám od kvetinárstiev, či svadobiek :) V prílohe tiež foto na stole, ospravedlňte pokrčenú plachtu miesto obrusu, to len pre ukážku :) Svietniky som nakúpila v Pepcu za 2 €/ks, pribudnú ešte zlaté klubové taniere, za 0,50 €/ks prenájom :) Myslím, že rozpočet sa mi podarilo dosť okresať, som spokojná :)
Odpovedať
@jaja1125 Ahoj prosím ťa tie svietniky ešte majú, alebo si to kupovala už dávnešie....ináč cena je super, vieš mi povedať to bol veľkoobchod, majú aj eshop ? Dikiiičko ;-)
Odpovedať
@luxdecor dobry, vyzera to krasne na fotkach, mozem sa opytat, ak mate osobne skusenosti...ako dlho vydrzia ruze v mokrom piaflore? O gypse som sa docitala, ze ta je nenarocna na vodu, len sa obavam ruzi. Planujeme zacat uz vo stvrtok s vyzdbou na sobotu, len sa bojim aby to do 48 hodin nezvädlo...dakujem krasne dopredu :)
Odpovedať
@rajnicov môžem sa ťa spýtať prečo už vo štvrtok?
Odpovedať
Profilova fotka
@rajnicov Dobrý deň, na danej výzdobe nie sú ruže v oasise (piaflore), ale v malinkých pohárikoch s vodou a sú rozmiestnené medzi ruscus. Pokiaľ chcete zeleň len "ponaťahovať" po stole tak je Vám piaflor zvytočný, skôr by som ruže riešila do skúmaviek. Ruža bez vody samozrejme zvädne do 48h., čo sa týka gypsy, tá je skutočne nenáročná, aj bez vody krásne vydrží, ale do 48 h. síce nezvädne, skôr uschne. Pri piaflore Vám ruža aj gypsa aj zeleň krásne vydržia, ale 48 hodín je dlhá doba, je to riziko, kvety síce tak rýchlo nezvädnú, ale nebudú pekné, budú skôr také usušené. Na Vašom mieste by som kvety dávala až v piatok a čo najneskôr. My sa snažíme kvety vždy dávať az v sobotu, ak to nie je možné a musíme zdobiť už v piatok, tak ako posledné ich dávame na stoly. V nedeľu keď pre ne prídeme už nie sú také čerstvé a pekné. Keď tak si skúste experiment doma s kvetmi. Tie čo chcete použiť dajte do dobre namočeného piafloru a uvidíte čo to s kvetmi urobím do 48 hodín. Ešte treba dávať pozor ja na to, že kedy, teda v akom období máte svadbu, či v danej miestnosti nie je teplejšie ako vonku.
Odpovedať
@slavcitka ahoj vo stvrtok by som rada zacala, ak by to nahodou dlho trvalo ze nech stihame...ale asi bude stacit zacat v piatok rano.. neviem, mas skusenosti so svojpomocnou vyzdobou?
Odpovedať
Profilova fotka
@rajnicov Viem že si chcete výzdobu robiť svojpomocne, ale možno Vám budeme vedieť pomôcť. Nemusíte mať od nás materiál, vieme pracovať s tým čo nám nevesta poskytne, ale vieme Vám pomôcť s kvetmi, prípadne s niektorými úpravami sály, nebudete musieť byť v strese a budete to mať rýchlejšie :) napíšte mi do správy, kedy máte svadbu a čo všetko si idete sama robiť, a čo máte od iných dodávateľov. Aj keby o naše služby neprejavíte záujem, rada pomôžem aj takto písomne. :)
Odpovedať
Niektoré nevestičky sú šikovné a vedia si výzdobu zabezpečiť aj úplne sami , no povedala by som, že to nie je až také jednoduché, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Je podľa mňa dôležité mať niekoho, kto sa v tom možno aj vyzná trocha viac a bude vedieť pomôcť
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@jaja1125 prosím kontakt na velkoobchod s kvetinkami :) Vydržala zeleň celý deň aj pri chystaní deň vopred?
Odpovedať
Profilova fotka
Svadba ešte len bude :) ja som zabezpečovala cez Kvety Tatry
Odpovedať
Profilova fotka
@xnovb017 zeleň Vám vydrží aj týždeň :) ona pomaly schne, ale nie je to až tak badateľné ako na kvetoch.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?