Ako vyzdobiť škaredú svadobnú sálu?

Ahojte.Hostinu by sme chceli mať v tejto ,,sále,,, keďže nám vyhovuje aj kapacitne aj cenovo a je blízko nášho kostola.Ale..... tá miestnosť je už staromódna, vôbec neni pekná.Výzdobu budem robiť svojpomocne ,nemáte niekto nejaké skúsenosti s dekoráciou takejto sály??
Odpovedať
Profilova fotka
A aky Mate rozpocet? Pozitivum Podla mna Je ze Je tam celkom pekna podlaha. Strop sa sa prekryt baldachynmi a Aj steny. Viem Si tam predstavit peknu vyzdobu, Mozno chiavary stolicky by to pekne zjemnili :)
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja si myslím, že by si mala tú podlahu využiť a možno zakomponovať niečo prírodné ale s kameňom do výzdoby. Vidím na stene hnedú aj zltu, ale asi by som skúsila kontrast sivého kameňa a možno niečo brondzové, zlaté...
Odpovedať
Ja si práve naopak myslím, že tá podlaha je hrozná :-) Za tých cca 30-40 rokov si už toho musela prežiť, veď je to čistý štýl bývalého režimu. Keď už inú možnosť nemáte, tak jedine všetky steny prekryť bielymi závesmi alebo látkami vrátane vchodových dverí. Stoličky s návlekmi, krásne obrusy aby sa prekryl aj bok stolov, neviem či budú tie čo sú na fotke. Potom ešte doladiť kvety, výzdobu, strop sa dá tiež prekryť bielymi baldachýnmi alebo látkami. Keď to budeš robiť svojpomocne, tak ti na takú veľkú sálu treba veľmi veľa "materiálu" a doplnkov. Ja na tvojom mieste by som sa snažila toto "strašidlo" :-) maximálne zútulniť a spríjemniť na pohľad, len ako hovorím na tak velikú sálu treba toho dosť. Pozerám, že svadbu budeš mať až v júni 2018, tak máš ešte dosť času si všetko postupne pripravovať, nakupovať, dolaďovať. Vymysli si len nejaký koncept, resp. farebnú kombináciu a potom už len nakupovať a založiť krúžok šikovných rúk :-) Veľa šťastia prajem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ani my sme nemali svadbu v hoteli, či na nejakom krásne romantickom mieste - tiež kvôli kapacite a rozpočtu. Hostinu sme mali v jedálni na učilišti (škaredé stoly, stoličky, výdajné okienka na stravu :-)) a komplet výzdobu som si vyrábala a chystala svojpomocne (fotky v albumoch). Zamerala som sa na stoly - "prírodné výzdoby" vtedy ešte neboli "in", takže hostí zaujala zmena oproti klasickej organze a podobne... Napriek tomu, že som neriešila žiadne prekrývanie stien baldachýnmi (čo by samozrejme isto pomohlo sále, netvrdím, že nie), naša výzdoba sa ocitla dvakrát v časopise - to nepíšem ako samochválu, ale ako motiváciu, že sa toho nemusíš báť a že sa to dá pekne spraviť aj za malý peniaz ;-) PS: výzdoba nie je všetko :-)
Odpovedať
podlahu bohuzial nejako nezakryjes preto by som to skor riesila tak, ze by som dala urobit baldachyny po stenach to by mohlo byt fajn a riesila by som vyzdobu skor take prirodne veci :-)
Odpovedať
Profilova fotka
moj názor,že sála može bit krásna aj z tejto miestnosti :) navrhla by som hromadu záclon(tých takych šifonových,napr biele a farebnu stuhu,napr cyklamen,alebo taku ako na stoličkach modru,,,rozvešala by som balony a pom pomy,popripade nejake ine ozdoby.....jednoznačne inak zoradit stoly,,toto posobi ako školská jedálen ;-) ...teda závesy,balony,popomy a kvety ti pomožu :-) bude to tvoj den,tak si ho navrhni a družičky iste pridu tiež s niečím a pomožu :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som ti tiež odporúčala ísť do prírodných materiálov - mach, drevo a veľa zelene prípadne dokombinovať s nejakými kvetmi, žltými elektrickými svetielkami alebo sviečkami :-) myslím, že z podlahy by sa pri tomto type výzdoby dalo celkom dobre vyťažiť, keďže by zapadala do konceptu :-) ak by si sa chcela vyhnúť veľkému množstvu látok na baldachýny, tak skús siahnuť po nejakých popínavých rastlitách ako brečtan alebo podobne - myslím, že by ti to mohlo ušetriť dosť veľa peniažkov v rozpočte - prípadne sa skús spýtať svadobných agentúr, v akých cenách by ti vedeli buď vyzdobiť sálu alebo zapožičať materiál, aby si nemusela všetko kupovať :-) ešte by za zváženie stáli tie chiavary stoličky a okrúhle stoly, resp. usporiadanie stolov do štvorcov - tá sála je veľká, priestor jednoznačne treba využiť... :-) môžeš tam pripraviť stolí s rekvizitami k fotokútiku, môžeš polystirénové obdĺžniky potiahnuť krepovým papierom a popripínať na ne vaše spoločné fotky od detstva až kým ste sa spoznali a urobiť niečo ako "galériu vášho života" - nápadov je príliš mnoho, aby sa s nimi dalo pracovať :-) čo sa výzdoby týka, skús si do googlu zadať buď moss resp. ivy wedding decoration - osobne sa mi to najviac páči kombinované so zlatistou, zlatou alebo smotanovou či bielou :-) keby som sa vydávala ešte raz, šla by som do takejto témy :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, aj na prvý pohľad neatraktívnu sálu je veľmi jednoduché zmeniť napr. pomocou nasvietenia. Výrazne to zmení vzhľad kultúrnych domov, konferenčných sál resp. sál, ktoré pôsobia veľmi chladne. Nedostatky pri správnom nasvietení akoby zmizli. Máme skúsenosť aj so sálami, kde dokonca odpadávala omietka, steny boli popraskané atď . Nasvietením boli tieto nedostatky na oko odstránené. Možno by to bolo vhodné riešenie aj pre Vás. Na ukážku pripájame 2 fotky priestorov, kde pôvodne sály vyzerali naozaj neatraktívne
Odpovedať
Profilova fotka
Sála nie je až taká strašná, až na tú podlahu. :-/ Na strop by som možno dala látku plus nejaké pekné svetielka a hneď by to inak vyzeralo, keď nebude pozornosť sústredená na podlahu.
Odpovedať
Profilova fotka
Myslím že som tu davjesie zhliadla nejakú kocku čo požičiava dekorácie, požičala by som určite nejaké látky na prekrytie stropu, zožeňte si tie svetielka taký záves na aliexprese som to videla po nejaký 15-20e na tie bočné záclony by som to dala tým by sa to ako tak zjemnilo, stolu by som dala do klasického účka, nejaké pekné vysoké svietniky aby hostí zaujala hlavne výzdoba a neriešili okolie. Ak sú stoličky také tie klasické drevené a majú v operadle viac "paličiek" poprepletala by som cez ne organzu alebo inú látku a voľne ju nechala takú dlhšiu padnutu :) určite by to bilo viac do očí a nikto by neriešil či ste v starej alebo novej sále :)
Odpovedať
Profilova fotka
Všeliako sa dá upraviť sála, nasvietením, alebo aj látkami :)
Odpovedať
Prečo si sa rozhodla túto podľa teba "katastrofu" zdobiť sama? Neskúšala si si pýtať cenové návrhy od agentúr? Podľa toho čo píšeš, by si mala o polovicu starostí menej a ja na tvojom mieste by som to nechala na skutočných profesionálov, samozrejme, za cenu na ktorej sa dohodnete.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@relaxx11 agentúri berú minimálne 600€ aj to sa navyšuje už len na počte hostí...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
my budeme mat velmi podobnu salu, ale mensich rozmerov. je tam ta ista podla (neriesim), ovela, ovela horsi strop, v strede stlp horcicovej farby a na stenach do1 m namalovany falosny dreveny obklad :-| . strop by som chcela skryt textilnym nebom, stoly necham original, ale pospajam ich do ostrovcekov a ku nim mam objednane chiavari stolicky v tmavohnedej. obrusy dam iba obycajne biele a k tomu textilne obrusky v prirodnej farbe (asi lan alebo bezovu bavlnu - sama budem sit) a na kazdy stol planujem sama urobit velky kvetovy aranzman. na stoly chcem sviecky v poharikoch (ikea), po stenach a zo stropu by som chcela povesat vela zelene a dalsich sviecok, planujem nakupit vela papradi tento mesiac. budem si na ne vyrabat makrame zavesy. vela veci chcem robit svojpomocne, lebo pri mnozstve kvetov a dekoracii by ma to cez agenturu vyslo minimalne 2000E. hlavne kvety a zelen si budem pestovat sama, potom si uz len zozeniem niekoho na pomoc s aranzovanim (kamoska alebo platena osoba) my mame svadbu v septembri 17, tak potom dam foto :) v albumoch najdes moje inspiracie http://www.mojasvadba.sk/blog/marisha...
Odpovedať
Podľa mňa svojpomocne robiť výzdobu je v tomto prípade veľmi ťažké, obráť sa na profikov, cena sa dá dohodnúť, alebo si daj urobiť niečo od prof agentúry a niečo svojpomocne, ale celé sama no neviem, neviem, koľko sa na tom narobíš a ako si to potom užiješ???
Odpovedať
Za tři měsíce v dubnu budu svépomocí zdobit sál v KD pro 100 lidí, kde se bude vdávat dcerka.Jsem amatér, a už teď mě z toho vstávají chlupy :-D . Přesto je to velká výzva, a při cenách 6E za výzdobu pro jednoho hosta, jak jsem se dověděla od profi služby, nám ani nic jiného nezbývá, než se pekelně snažit. Alespoň budeme mít půjčenou světelnou stěnu, která upoutá pozornost k hlavnímu stolu, Jinak kombinace bílá s trochou červené a stříbrné, Martini vázy, stříbrné vysoké svícny, vše jsem koupila v bazarku nebo ve výprodeji. Uvažuju co dát na strop, ale s tím si vůbec zatím nevím rady... potahy na židle budeme mít zapůjčené. Uvažuju o zrcadle za stolem, na kterém budou vystavené dorty, taky to přitáhne pohled... Květiny budou zčásti látkové, vyrobené dopředu, dekorace budou ozdobené taky stříbrným drátkem, bílými peříčky.
Odpovedať
@nre223 veru nie je pekná tá sála a ani tie stoly sú neni dobre porozkladané, všetko je na sebe. Nedá sa ti zohať inú svadobnú sálu? Tam môžeš dať akokoľvek krásne porobené stoly a výzdobu ale tá miestňosť to bude stále špatiť. Byť tebou volím si inú sálu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
veľa pekných drobností objednáš z netu za lacnejšie, stačí pekne poskladať stoly, vybrať farbu, ktorá túto miestnosť zvýrazní, vybrať pekné dekorácie, látky, organzy, sviečky, svietniky, kvety...., ak budete mať zábavu dobrú neboj, ľudia sa zabavia či by ste mali túto miestnosť alebo špičkový hotel :)
Odpovedať
My sme si tiez nasu svadobnu budovu museli dat do poriadku :-D kedze bola roky nepouzivana... zanedbana. Ale.chytila nas za srdce tak sme spojili hlavy, ruky a urobili svojpomocne za par supiek. Nase rodiny pripravovali hosti ze to bude skromna svadba (proste ze to bude uplne cele hrozne :-D stare, znicene atd.) a ked vosli dnu hostia tak mali sanky dole a kazdy velmi chvalil. Bolo na nich vidiet ze WOW 8-) Pridavam link na clanok ,,pred,, a ,,po,, a dole je preklik aj na svadobny clanok kde je viac peknych foto. Zaklad je urcite nasvietenie (dobry DJ ma aj paradne nasvietenie), a urcite ponahaju latky za ktpre das svetielka a zamaskujes skarede. My sme schovali takto velky farebny obraz na stene, ktpry za k svadbe vobec nehodil. On mi robil najvacsi stres 😃 a podarilo sa... vsetko sa da ked sa velmi chce :-) my sme si s muzom presadili svoje, kedze nase rodiny po prvej navsteve tejto budovy absolutne nepodporovali nase rozhodnutie a podsuvali nam rozne saly a podniky kde by to malo byt... Ale my sme tvrde hlavy takze bolo po nasom a nakoniec vsetci uznali ze to bolo super. Takze hlavne aby ste boli spokojni vy dvaja ! Drzim palce. ;-) http://www.vikicreative.eu/2016/07/o-...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?