Zabezpečenie svadobnej torty

Ahojte kočky, potrebovala by som poradiť. Neviete náhodou kto zabezpečuje svadobnú tortu? Niekde je zvykom, že tortu nosia krstné mamy. My sme sa s rodičmi a svokrovcami (nastávajúcimi) dohodli, že si dáme spraviť jednu veľkú svadobnú tortu, ktorú zaplatíme napoly. No dnes som sa náhodou dozvedela od kolegýň v práci, že svadobnú tortu dáva upiecť nevesta.. Tak by som chcela vedieť ako to vlastne má byť, lebo chcem aby som sa nezachovala zle :) Ďakujem vopred za rady :)
Odpovedať
Profilova fotka
ak si svadbu platíte sami, tak to je úúúúplne jedno. a ak vám ju platia rodičia, tak bud rada, že došlo k takejto dohode, bude to aspon fifty-fifty :)
Odpovedať
@33fialka svadobnu tortu ma zaobstarat nevesta , urcite aj svadobcania nejaku prinesu ale ty by siu mala mat nieco honosne poschodove . nieje to lacne ale .............
Odpovedať
@33fialka ahoj, podla mna je vsade iny zvyk. Niekde krstne mamy nosia torty, inde nevesta zabezpecuje. Podla môjho nazoru sa nemozes zachovat zle, dohodnite sa a tak urobte.
Odpovedať
@33fialka je to v každej rodine iné, väčšinou teda dáva upiecť nevesta, aby torta ladila s výzdobou a štýlom svadby, vyberie si tortu, ktorá sa jej páči, alebo ju dáva piecť krstná mama, mama nevesty, alebo aj ženícha, babka, väčšinou po dohode s nevestou. Veľká poschodová torta pre takých 80 ľudí nie je lacná záležitosť, ale zase pri celkovej cene svadby ani niečo, čo by si nezaplatila. Čo som piekla a budem piecť tento rok, tak asi polovica prípadov je že tortu objednáva nevesta, jedna štvrtina svadobná mama a jedna štvrtina krstná mama alebo babka.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj @33fialka .. kludne to nechaj tak, ako ste sa dohodli... kazdy si v dnesnej dobe moze robit svadbu podla seba a nemusi presne dodrziavat tradicie.... kedze ste sa dohodli, tak je to na Vasej dohode... v minulosti dakedy platili hostinu mladym rodicia... teraz uz kolkokrat si to platia mladi sami... to sa potom maju u nich zastavit, ze nech im to preplatia, ze sa to tak robilo? ;-) vidis.. bude proste, ako budete mat vy.. :) alebo my sme platili obrucky spolu so snubencom vtedy... niekedy ich vraj podla tradicii kupovaval zenich... a toto objednavanie tort sa lisi aj od regionov.. ze kto objednava a plati... dakedy vraj nevesta v niektorych regionoch kupovala svadobnu koselu zenichovi... ja som sa napr. o tomto zvyku dozvedela az tu na MS.. takze dobre bude akokolvek, hlavne. ked ste sa dohodli... ;)
Odpovedať
@33fialka u nas nosi tortu krstna mama, bratovi priniesla krasnu a dost velku, takze teraz mam dilemu ci mame dat spravit este jednu, alebo bude stacit len tato...tusim aj svokra nieco vymysla, ale ked jej to urobi radost,tak nech.upozornila som ju na farby, tak hadam to bude ok.
Odpovedať
na našu svadbu dávam piecť tortu ja, nakoľko si celú svadbu aj platíme a nebude to nič veľké, len malá torta, pre cca 20 ľudí, toľko nás aj bude, i keď bude riadne vyzdobená, proste pekná .... vybrala som si podľa seba, aby som bola spokojná ... jedine viem, že ešte jednu tortu dá urobiť môj brat a či bude aj ďalšia netuším a neriešim :) ja som takto max. spokojna
Odpovedať
Profilova fotka
Ako sama píšeš, dohodli ste sa, tak nerieš, čo ti kto hovorí... Ja som názoru, ak nepoznáš zvyk, tak mu nevenuj pozornosť. Urob si to podľa seba. :-) U nás bola tiež dohoda, že torta pôjde na polovicu, ale nakoniec tam, kde sa piekla hlavná torta, sa piekla aj torta od manželovej sestry - svedkyne, tak nakoniec sme hlavnú tortu platili my a tú druhú strana ženícha. A potom ešte doniesla tortu moja svedkyňa a moja teta ako dar, takže spolu sme mali jednu hlavnú trojposchodovú a tri jednoposchodové srdiečka. ;-)
Odpovedať
@33fialka suhlasim s babami, ked uz ste sa dohodli, hadam nebudem menit dohody len kvoli reciam kolegyn.. duplom ak ti dovolia do torty hovorit a este ti ju zaplatia :)
Odpovedať
@33fialka urob si to s tortou podľa seba, kolegyne nech si hovoria do torty na vlastnú svadbu a ak sú už vydaté, majú smolu 8-) . Inak nechápem, prečo by niečo na svadbe malo byť nemenné, za to, že je to tak zaužívané. Je to predovšetkým deň tých dvoch, čo sa rozhodli svoju lásku spečatiť sobášom a ako si ju zorganizujú, tak ju budú mať.
Odpovedať
kočky, ďakujem za rady :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?