Ahojte, chcela by som sa spýtať, ci mate niekto skusenost s tortou na ktorej boli zive kvety. Chcela by som taku svadobnu tortu, len neviem ci to bude stastne riesenie,ci nepustia farbu,alebo ci kvety nezvädnu, ci by sme nemali dat radsej cukrarke vyrobit kvety ako dat tam zive. Len predsa, zive krajsie vyzeraju. Dakujem za odpovede
My keďže budeme mať cez zimu svadbu môžem zabudnúť na to, že by som chcela mať živé kvetinky na torte. Ale po pravde, ja zbožňujem tie cukrové kvety potom jesť :-D :-D Mne to veľmi chutí :-) :-)
My budeme mat normalne marcipanovu tortu. Nemozem povedat, ze by som tu hmotu mala nejak velmi rada, ja som skor za cokoladove torty. No nasla som si velmi pekny obrazok a tak pojdem tou cestou. Me ides kor o vzhlad kedze tortu nelubim. No samozrejme, ze musi byt aj dobra. Zive kvety by boli na mna trocha extrem ale 100 ludi 100 chuti
Možno by som skúsila zájsť priamo do nejakého kvetinárstva a možno by ti kvetinárka s tým vedela pomôcť. Oni musia mať zásobu takých vecí a nemyslím si, že by to mal byť pre ňu veľký problém, ak by ti ich zopár predala. Nebude to ani za veľa a podľa mňa jej nejak chýbať nebudú, Však im nosia často kvety a tak im dodajú aj ampuky
@andulak999@goubina
Tie z kvetinárstva mi prídu o dosť väčšie - hrubé sú ako palec. To len celú tortu rozrýpe zbytočne.
Dobrý trik je aj zastoknúť kvety do slamky a tak to tam zabodnúť. Keď sú celý čas v chladničke, tak vydržia úplne v pohode.
Alebo si treba urobiť ampulku z tej slamky - odstrihnúť na požadovanú dĺžku, nahriať nad sviečkou a stlačiť k sebe.
myslis, ze su az tak hrube a zeby nemali v kvetinartve aj tensie? inak ten napad s tou slamkou je super. mna osobne by to len tak nenapadlo, ju takto pouzit. aj si to s nimi niekde uz takto skusala, ci ta to len tak napadlo? ak by som nedavala vodu do tej slamky, myslis, ze by aj tak nieco vydrzali?
@konvalinik Floristické, čo mám ja, tak sú fakt veľké. Možno existujú aj menšie, ale ja osobne som nevidela (ale ani moc nehľadala).
To so slamkou a ohňom mám odskúšané. Musela som sa raz vynájsť, keď som mala zdobiť tortu, ktorá mala byť dlhšie na slnku. Vtedy je ale lepšie kvet navatičkovať - omotať vatou a namočiť.
Ale keď len nechceš, aby prišli kvety do kontaktu s tortou, tak stačí aj nezlepená. To odporúčam hlavne vtedy, keď nevieš čím všetkým sú kvety striekané, ale vieš, že torta bude v chladničke.