Torta naviac do krabic?

ahojte mamka na mna tlaci, nech dam upiect jednu jednoduchu neozdobenu tortu, ktora sa uz den predtym nakraja do krabic na vysluzky. Ja som proti, budeme mat 2 vacsie torty, tie chcem krajat o 10tej, a z nich sa uz len dolozi k pripravenym krabiciam. ako ste to mali / planujete mat vy?
Odpovedať
aj moja mamina nieco podobne navrhla...ale mne to pride ako uplna zbytocnost...do krabic dame iba zakusky a kusok zo svadobnej (pokial nebude na styl cupcake :)) este sme sa reozhodli...ale davat piect dalsiu tortu len aby sa nakrajala do krabic? to uz ma aku logiku ??
Odpovedať
@kikiballa ona argumentuje tym ze ked niekto odide skor, alebo resp ze sa to nebude stihat a kopec roboty je s tym atd. lenze potom kedy sa pojedia tie torty co tam budu?
Odpovedať
@nanervy_2 ako odide skor ?? to hostia uz ani do krajania torty nepockaju ?? ved ked su pozvani na svadbu, tak sa maju s vami bavit a uzivat si do rana bieleho a nie sa najest a vyparit o 22. ]-( inak aj ja som tym argumentovala, ze aj tak bude toho vela a so skusenosti sestrenic a kamaratov viem, ze sa potom vela toho pozvysovalo a nakoniec vyhodilo...kto bude jest 3 dni zakusky ?? v tomto si asi dupnem :) a okrem toho zakusky a torty su draheeeeeeeeeee
Odpovedať
my mame malu svadbu 25ludi ale ja osm kazdemu oznamila ze nechcem ziadnu tortu napriek tradiciciam, lebo sa stane ze si ju kazdy odnesie aj domov ....nakolko my domov nic brat nebudeme, nie je v aute miesto a neviem ako by cestu domov tie torty vydrzali....takze mam len jednu co som si dala spravit ak sa nezje sa rozkraja a ak sa je vysluzky budu len zakusky hotovo....podla mna je to zbytocnost...ved ak by chcel ist niekto pred rozkrojenim svadobnej torty moze dostat z inej torty alebo len zakusky....
Odpovedať
@kikiballa tak vacsina nasich znamych uz ma male deti, takze moze sa stat ze budu musiet odist ak babysittung nezvadnu, resp sa malym nieco stane. ak potrebuju odist skor vobec sa nebudum ani hnevat, ani nic :) a ked mi daju dopredu vediet este lepsie, aspon usetrime na jedne 8-) ale vdaka za podporu, dupnem si nohou aj ja :-D mamka ma traumu z toho ze na bratovej svadbe nestihali krajat ale ona tam spravila chaos a paniku a na poslednu chvilu sa riesili veci.. tak tomuto sa planujem vyhnut...
Odpovedať
určite nedávaj piecť nič navyše. do výslužiek dokrájajte torty čo vám donesu resp.ostanú a je to.zbytočne peniaze navyše.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali obycajne torty, ktore sa davali do vysluzky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme dávať tiež len koláče do krabičiek. Torty čo prinesú do sály k´hostia, sa rozdelia potom po rodine. Určite nebudeme kupovať kvôli tomu tortu.
Odpovedať
U nás je zvykom dávať výslužky deň vopred. Výslužky nám robí cukrárka a ona má vo zvyku urobiť takú málo zdobenú tortu a rozdeliť ju do výslužiek. Mne sa to celkom pozdáva, lebo priznám sa, že potom vyzerá tá krabica so zákuskami tak honosnejšie :) . Čo sa týka finančnej záležitosti, tak na zákuskoch, pokiaľ ich chcete mať dobré a kvalitné, sa veľmi nedá ušetriť (pokiaľ si ich nerobíte sami doma) a keď je tam torta, tak v krabiciach nemusí byť tak veľa zákuskov. Vyzerá to asi takto:
Odpovedať
@coralina86 @meduzka18 @eroska88 @dufia baby vdaka za rady a tipy, pomohli ste mi v rozhodovani 8-) keby sa dvali vopred tak to ma zmysel, ale inak si budem stat za svoji, rozdelia sa svadobne torty co budu tam. nie je nas zas tak vela aby sme kupovali milion tort
Odpovedať
@dufia prosim ta ake velke ste mali tie krabice na zakusky?
Odpovedať
@ewitta123 svadbu ešte len budeme mať. Toto sme mali iba ako vzorku, ale rozmer krabice vôbec neviem. Približne mohla mať rozmery 35 x 25 cm, ale to fakt si to už neviem ani vybaviť ako veľká bola tá krabica. Mne sa zdala taká akurát. Myslím si, že takýmto množstvom zákuskov na 3 - 4 člennú rodinu nemôžem uraziť :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
my tortu do vysluziek davat nebudeme, jedna torta sa rozkraja po veceri, kazdy dostane a druha sa rozda najblizsej rodine, tym co pomahali a tak....hadam ziadna dalsia torta nebude, ale u nas sa ani nezvyknu nosit torty len tak bez dohody.
Odpovedať
My sme mali z mojej strany 20 vysluzkovych krabic a prave preto, aby sa s tym nikto nemusel babrat na svadbe som ja rozhodla, ze sa daju upiect 2 torty velkosti plechu a tie sme pekne v piatok pokrajali do vysluziek a mali sme pokoj....torty, ktore nam ostali sme dodatocne porozdavali kade tade a bol pokoj...z manzelovej strany to tak nebolo, ale to je ich problem ako chceli tak mali a na kazdu krabicku sme dali aj nalepku pre koho je, aby sa niekomu nedalo " cudzie" aj ked v kazdej bolo to iste
Odpovedať
Profilova fotka
@nanervy_2 ahoj, aj my sme to takto mali na odporucanie cukrarok. upiekli nam kolace ake sme chceli + dve torty tiez podla zelania a naplnili ich do krabic. bolo to super a velmi prakticke. vysluzky sme davali aj ludom, ktori neboli na svadbe a tak sa im usla tiez aj torta :-) potom na svadbe, ked niekto odchadzal a prisiel sa rozlucit, zobrali sme pripravenu krabicku a dali sme ju. ziadne zababranie sa od torty, otvaranie krabic, delenie, ukladanie na uz ulozene kolace.. na toto by ma nikto nenahovoril. svadobny den je beztak kratky a netreba si ho komplikovat zbytocnostami ako je tato ;-)
Odpovedať
na východe je zvykom - nie všade, nech ma niekto neukameňuje dávať piecť tortové pláty do výslužiek.. je to niečo ako plech len rozkrojené po dĺžke a nazdobené.. z toho sa odkrojí taký kus do výslužiek a simuluje to tortu.. my sme si urobili trochu robotu a tortové pláty napiekla babička a narezali sme ich asi na 12 cm kocky, tie sme s mamkou ozdobili mliečnou hmotou ako torty.. výslužky sme dávali ešte pred svadbou, na svadbe sme sa s tým aspoň nemuseli babrať.. po svadbe druhý deň sme z hotela vzali všetky koláče a zbytok torty na chatu.. o svadobnú bola taká bitka na chate, že som musela svadobným mamkam skryť :-D
Odpovedať
@nanervy_2 ahoj, nam piekla tortu ina cukrarka ako zakusky a vysluzky. Tiez ponukala, ze do vysluziek robi take minitorticky. Ja som vo vysluzkach radsej nahradila tu tortu zákuskami - ved to nie je torta z hostiny, tak preco by mala byt vo vysluzkach torta? Moji hostia dostali len zakusky. Tortu mali po krajani torty na oslave. Vysluzky sme rozdavali po svadbe pri odchode kazdeho hosta. Ine torty ako nasu sme nedostali. Nie v kazdom regione je taky zvyk. Hoci u nas je taky zvyk, ale kedze moja rodina cestovala, usmernila som ich, aby nic nenosili. Podla mna si urob podla seba, aby si to mala co najmenej komplikovane. Neviem si predstavit, ze pocas hostiny este budes doplnat tortu do krabiciek s vysluzkami, resp. niekto za teba - ak to nie je personal restauracie. Ty a tvoja mama / krstna sa ma venovat hostom, a nie zákuskom a vysluzkam :-)
Odpovedať
@sslavulka aj nam pecie tortu ina ako zakusky, a aj o to mi ide, aby rodina mala z tej torty, najma ta, ktora na svadbe nebude, kedze tortu mam vyskusanu a baba och robi vyborne :) nie, nebudeme sa na hostine babrat s kolacmi a tortami, krabice budu nachystane, len sa necha miesto pre kus torty. potom sa tam ten kus vlozi. Kedze tortu nebudeme krajat o polnoci ale najneskor o 10tej vecer (mozno aj skor), tak bude cas tych 20-30ks dat do krabic. a ostatnej rodine sa poodnasa po svadbe, takze bude cas to tam dat.
Odpovedať
@nanervy_2 a kto tych 20-30ks bude davat do krabic? ty, tvoja mamina, krstna? Aj to zaberie cas, preto to bol moj nazor, ze to ma robit personal - nam to tak navrhli, ze ak zostane vela z nasej torty.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali 2 nase torty a jednu od hosti. Niektori hostia museli odist kvoli malym detom alebo dovolenke, tak sme vopred rozkrajali jednu tortu do krabiciek. Potom sme hlavnu tortu, ktora mala 3 poschodia, rozkrajali a dali hostom, ale vyslo to tak, ze sa rozdelilo len prve poschodie, lebo kazdy bol plny kolacov :P a co sa tyka balenia kolacov, tak sme mali kolace pobalene den vopred a v den svadby sa uz len dodal kusok torty :) a mali sme cca 50 hosti takze to trvalo len chvilku :)
Odpovedať
Pečiem torty a každá rodina si to zariadi inak, tak, ako jej to vyhovuje. Niekde pečiem veľkú hlavnú tortu, ktorá sa zje na svadbe, do výslužiek sa dajú len zákusky, niekde pečiem veľkú hlavnú tortu a k nej ešte jednu - nemusí byť nejako extra zdobená (ja si na nej skúšam to, čo som ešte nerobila, napr. ručné maľovanie 8-) ) a tú pokrájajú do výslužiek, ale vždy som ju chystala tak, aby ju už v piatok pokrájali a dali do krabičiek. Piekla som aj veľkú tortu s dvojakými plnkami a tiež cupcakes s dvojakými plnkami a už na svadbe žiadne zákusky neboli, nedávali ani výslužky, takže ako si kto zariadi, tak má.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?