Svadobná torta TN - cena

Profilova fotka
Ahojte koľko vás stála svadobná torta? Ja mám určitú predstavu ale kamarátka cukrárka mi pre 50 ľudí tortu na fotke nacenila na 160-180 € čo sa mi zdá dosť (Trenčín).
Odpovedať
Profilova fotka
@dena19 podľa mňa je to fajn cena ... ja mám podobnú za 250 € :)
Odpovedať
Profilova fotka
@natalia611 to vážne? kokos, lebo takú tu s malými tortičkami mi nacenila na takú cenu. Toto by malo byť bez orechov (neznášam ich v koláčoch) a tvarohovo ovocnou plnkou, poťah nie je klasický ale najaká čokoláda.
Odpovedať
Profilova fotka
Miesto tej čoko, môže byť aj dobrá plnka, lepšie sa to krája, pre 50 ľudí býva podľa môjho odhadu spodok cca 25cm a postupne sa zmenšuje,avšak u každého je to iné, niekto má rád torty niekto nie, tvaroh-ovocie nemusí to byť najlacnejšie,ale takáto torta podľa mňa s tým spodným priemerom okolo 25cm by sa mohla pohybovat do 100 cca. 160 sa mi zdá precenené, ja osobne robím 22- 25 cm podľa náročnosti od 20 eur,skús priblížiť to, akú veľkú si ju predstavuješ :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dena19 a čo sa týka tej torty s tými malými, ani sa nečuduj že je to také drahé, tie malé sa aj tažšie robia, je to pracnejšia robota, a ak chceš tých malých 50 ks, tak tá cena je aj fajn, lebo niektoré kočky podľa náročnosti robia tie mini torty aj za 5-7( s tými 7 eurami som sa osobne aj ja stretla) eur..samozrejme že záleží od veľa vecí...korpus, plnka, poťah atď.... poschodové torty treba aj vystužovať, treba aj na to brať ohľad, je tam toho naozaj veľa...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja ti môžem odporučiť osloviť viacerých cukrárov/cukrárky a dať si naceniť tortu u nich ;-) . Pre 50 ľudí torta za 160€-180€ je podľa mňa mega cena aj keď torta z predlohy je prekráááásna x-) .
Odpovedať
@selinnka mega cena to až tak nie je, pretože len plastická čokoláda, ktorou je torta obalená, sa pohybuje v cene vyše 30 eur za 2,5kg a to množstvo na tú tortu spotrebuje, ale tiež som toho názoru, že nie je na prevedenie náročná a dá sa urobiť v cene okolo 120 - 130 eur. Je totiž rozdiel, ak je plnená takáto torta pudingovou plnkou bez ovocia, potiahnutá poťahovou hmotou v cene 12-15 eur, ale tu sa píše o plnke tvarohovej, ovocnej a o potiahnutí čokoládou. @radka1303 s minitortičkami je neuveriteľná babračka, robia sa nepomerne ťažšie, ako veľká torta, preto je cena taká, aká je.
Odpovedať
Profilova fotka
@maslenka jj viem aká je s tým robota.... preto som napísala, že sa tej cene nemôže nikto čudovať :-) a veru máš pravdu aj s tou čokoládou, ja som napísala, že sa dá použiť aj dobrá plnka, tým tá torta vyjde aj lacnejšie a nemyslím si, že by bola o niečo horšia chuťovo :-) tu ide o to čo má kto rád, ja osobne by som tú čoko nechcela, ale niekomu to vyhovuje/ chutí, rovnako ako keď niekto nechce poťahovku - akúkoľvek, sú ešte ľudia čo majú radi klasiku :-D maslový krém a orechy :-) alebo kokos... ale zhodli sme sa, že cena je trošku prehnaná :-)
Odpovedať
@radka1303 ja som brala plnku a poťah, ktorý uviedla nevesta- tvarohová ovocná plnka a čokoláda. Neriešim, kto má čo rád, viem, že niekomu chutí oveľa viac lacná pudingová plnka a poťah z cukríkov, inému torta eszterházy a poťah z plastickej čokolády, v druhom prípade je cena surovín na tortu takmer trojnásobná, nehľadiac na nepomerne väčšiu prácnosť. Preto nemám rada cenu od kg torty. Nie je kg ako kg, Viem, že sú ľudia, ktorí majú radi klasiku - mám jedného doma ;-) , jeho neohúrim mascarpone plnkou s lesným ovocím, ani tiramisu, ani to neochutná, ale tu som vychádzala z toho, čo uviedla nevesta. Ale súhlasím, že je cena trošku prehnaná.
Odpovedať
Profilova fotka
@maslenka to si napísala maximálne výstižne :-D " torta eszterházy" dobreee :-D ja ťa chápem že si vychádzala z toho čo písala nevesta, ja som skúsila priblížiť, že ako si spomínala pudingové plnky a pod.sú lacnejšie, tak na porovnanie cenu torty... ale na jej mieste by som si urobila zoznam ako chcem aby tá torta chutila/vyzerala a dala viac cenových ponúk urobiť, jednej cukrárke /cukrárni aj na tú s tou čoko a aj niečo obyčajnejšie, lepšie sa rozhodne :-) ale zrovna na takú tvaroh ovocie som dostala chuť :-D škoda že môj tvaroh nemusí- teda plnky.... ale za to ovcie a mascarpone mu chutí do zbláznenia :-D ...idem piecť :-D krásny dník ti prajem
Odpovedať
@radka1303 ja by som sa tak krvopotne nedržala ceny, pri cene svadby to nie je až taká strašná položka a aj keď torta vôbec nie ej na svadbe to najpodstatnejšie, bola som na svadbe, kde polovica zákuskov bola takmer nejedlá, ale lacná :-p :-p :-p a môj brat si chodil "na tajnáša" brať zákusky do kufra auta, ktoré sme dostali ako výslužku - to boli tie dobré :-D , lebo ako schválne pred nami boli tie druhé....A pri torte by som si popredu overila chuť na nejakej menšej na narodeniny a meniny niekoho v rodine a dôraz by som dala na perfektné vypracovanie, tam by mi nebolo ľúto priplatiť, samozrejme nie premrštenú cenu, ale ak je práca krásna, nevadí mi priplatiť, aj šikovnej kaderníčke, krajčírke rada priplatím, ak som z ich prácou spokojná. Nech sa ti darí.
Odpovedať
Profilova fotka
Moje zadanie bolo iba vzhľad viď. na obrázku, bez orechov a tvarohovo-ovocná plnka. Čo sa poťahovky týka osobne je mi to jedno. Tiež som čakala cenu okolo 120 €. Musím osloviť ešte nejaké cukrárky, ktoré by ju vedeli vyhotoviť.
Odpovedať
Profilova fotka
@dena19 ahaa, ale asi to čo ti nacenili bolo s plastickou čokoládou :-) treba to trošku viac upresniť moja :-) lebo cukrárňam to zase nieje až tak jedno čo ti tam dajú, pokiaľ z teba nechcú dostať celý majland :-D skús ešte písať aj to, že povrch nemusí byť plastická čoko, že to môže byť aj nejaký iný chutný krém :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dena19 no iná poťahová hmota by ti cenu stiahla trošku dolu, myslela som, že si to tak chcela, že vám chutí. Väčšinou ale poťahová hmota - akákoľvek zostáva tak či tak na tanieri, milujú ju deti, dospelí väčšinou nie. Krémom by zdobenie torty nebolo také pekné.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@selinnka mne sa to vidi tiez vela- ja som platila 230 ale pre 80 ludi
Odpovedať
@mirci25 počet porcií je relatívny, nie sú uvedené gramy. Niekto považuje za porciu 100 g torty, niekto 150 g, pri plnkách šľahačkových,jogurtových a pod. s ovocím to môže byť až 200 g. Potom môže byť 10 kg torta teoreticky pre 100 ľudí aj pre 50. A porcia torty môže mať výšku 10 cm, aj 18 cm, čo zase mení veľkosť porcie. Lepšie je porovnávať kg, plnky a prevedenie.
Odpovedať
@maslenka to máš pravdu ;-) 13 kg takze cca 150g na porciu..krem bol mascarpone a aj ovocie..4 poschodia
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?