Sama si pečiem zákusky

Profilova fotka
Ahojte, predsavzala som si, že si na svadbu sama napečiem aspoň nejaké zákusky :) keďže sa však bojím, že deň predtým nebudem mať na to veľa času- chcela by som začať piecť skôr- v stredu alebo vo štvrtok pred svadbou. Chcem sa spýtať, či nemáte nejaké osvedčené recepty na zákusky alebo sladké banketky, ktoré sa dajú upiecť skôr a potom zamraziť alebo zachladiť a stále budú skvelé? :) Recept na minitiramisu a cookies už mám :) chcela by som ešte niečo iné... Ďakujem za rady :)
Odpovedať
Tak ked zachladit, tak skus aj nejaky ten cheescake, mozno 2-3 druhy. Okrem toho vydrzia aj muffiny fit tycinky z ovsených vločiek. My planujeme tiez vela toho napiect sami, mamka je expert na slanicky, jedna kamoska zasa na spominane cupcakes a druha na markonky. Ak sa mozes na niekoho v okoli spolahnut, urcite nevahaj a popros ich :)
Odpovedať
@ruzenka85 ja ti neporadím, nemrazila som nikdy nič, vždy robím čerstvé, ale pred vlastnou svadbou by som to nerobila. Aj keď toho nebudeš mať veľa, treba všetko poumývať, upratať, dať do poriadku a to tiež zaberie kopu času. Okrem toho neušetríš takmer nič. Cukrárky, ktoré pečú stovky zákuskov týždenne, nakupujú za iné ceny, lebo kupujú väčšie balenia, ktoré tebe nebudú k ničomu. Ja som sa dala ukecať na zákusky na rodinnú oslavu, plus torty. NIKDY VIAC!!! Je iné upiecť jeden, dva rezy pre rodinu a iné piecť pre seba a byť na vlastnej svadbe unavená. Viem, že práve preto hľadáš recepty, aby si si mohla niečo pripraviť skôr, ale naozaj tým nezískaš nič. Možno len obdiv, aká je nevestička šikovná, čo je síce fajn, ale nevestička to môže ukázať aj po svadbe a má byť v prvom rade v deň svojej svadby oddýchnutá a najkrajšia na svete. Prepáč, že som si dovolila odhovárať ťa od tvojho rozhodnutia.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem :) ja si vážim všetky názory :) nechcem to robiť aby som ušetrila, ale chcela som aby tam bolo aspoň niečo z mojej tvorby- nech je to také osobnejšie :) uvidím čo sa podarí, prinajhoršom sa tej myšlienky asi vzdám a spoľahnem sa na odborníčky :)
Odpovedať
Dobrý deň :) Na túto sobotu pečiem zákusky na svadbu, dnes som začala (som vyučená cukrárka), a ak smiem, poradím vám,za prvé, zmrazené alebo schladené zákusky sa oveľa rýchlejšie pokazia, kôli vysokému teplotnému rozdielu. Ja miestnosť schladujem 2 ventilátormi, čiže sa drží akurátna teplota, ktorá ani zákusky nepokazí a nerozpustí, ale ani nezachladí tak aby tam vznikol vysoký teplotný rozdiel :) A ako druhé, vám poradím, poznám nejeden taký prípad, že si nevesta chcela napiecť sama, a potom to ľutovala najviac ako vedela. Nevesta by mala byť krásna, oddýchnutá, a nie unavená a zrobená :) A navyše nevesta má kopec starostí ktoré musí vybaviť, kaderníčka, kozmetička, nechtíky, šaty,výzdoba, aby bolo všetko v poriadku :) Radšej si zákusky objednajte, máte to bez starostí, za dobrú cenu :) Nemusíte ísť len cez cukráreň,kopa šikovných žien, či už cukrárok alebo nie pečie... Domáce sú predsa len domáce :)
Odpovedať
@ruzenka85 ahoj :-) urcite sa do toho nepustaj.. Najdi si sikovnu pani, daj si upiect par kuskov na skusku, ak ti budu chutit, ber ich! Mozes aj od viacerych :-) ver mi, ocenis to :-) ak chces vlastnu tvorbu, tak skus nieco z vyzdoby, pierka, svadobne oznamenia.. Mas vela moznosti :-) len nie zakusky, alebo nieco, co sa musi par dni pred svadbou.. A to este ak by sa ti nepodarili, to by boli stresy :-( Ale ak by si si nedala povedat, tak isla by som jedine do lineckych a pernikov.. To mozes mat aj 2 tyzdne pred svadbou hotove. Urcite nic nemraz! Ved hadam by si si na vlastnu svadbu nedala rozmrazovane?!
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@ruzenka85 poviem ti, my sme piekli zakusky na svadbu jednemu znamemu a bol to kriz....a ked sa clovek najviac snazi, najviac sa mu toho dobabre.. posledne dni pred svadbou budes nervozna z toho, aby vsetko dobre dopadlo...vyuzi tie dni radsej na dotiahnutie poslednych veci a ak uz nebudes mat co, tak oddychuj a tes sa :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?