Pravá marcipánová torta - Bardejov, Prešov a okolie

Profilova fotka
Ahojte, nepoznáte niekto šikovnú cukrárku v okolí Bardejova/Prešova, ktorá vie piecť torty z pravého marcipánu? Máte s tým niekto skúsenosť? Ďakujem.
Odpovedať
Piecť torty z pravého marcipánu??? Do cesta chcete pravý marcipán,do plnky, alebo potiahnuté pravým marcipánom???
Odpovedať
Profilova fotka
Tortu potiahnutú marcipánom :-) trošku som to nesprávne napísala :-) Ďakujem za opravu
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@lundi slecna predomnou ma pravdu, marcipan nie je snehobiely, je mastnejsi, a jeho farba je taka skor do zlta.
Odpovedať
@lundi nie je až taký výrazný rozdiel v poťahovaní torty marcipánom, alebo akoukovľek poťahovou hmotou, ja robím aj tým, aj tým, jedna časť mojej rodiny marcipán miluje, druhá neznáša, tak to je potom ťažké 8-) 8-) 8-) . Marcipán nemá bielu farbu, tak ako tu už bolo spomenuté, ale dá sa vybieliť belobou. Mrkni na stránku www.tortyodmamy tam si pohľadaj kraj, z ktorého cukrárku potrebuješ, klikni naň a zobrazí sa ti zoznam cukrárok. Oslov ich mailom, určite sa nájde nejaká, ktorá pracuje aj s marcipánom - ten sa dá dnes kúpiť bežne v cukrárskych obchodoch, len rôzne druhy marcipánu majú rôzne percento mandlí, s takým, ktorý sa dáva napr.do vianočnej štóly sa torta potiahnuť nedá. Dúfam, že som aspoň trochu pomohla a že si myslela marcipánom potiahnutú tortu, lebo sú aj torty, v ktorých je marcipán v plnke, alebo je súčasťou vnútra torty.
Odpovedať
@lundi dievčatá majú pravdu. Pravý marcipán sa nezvykne používať. Ale je veľa rôznych druhov marcipánov. Každá cukrárka môže mať iný, inak chutiť. Robí sa napr. zo sušeného mlieka alebo aj z marshmallow - ak robí sama cukrárka, potom sú tzv. poťahové hmoty, ani neviem koľko druhov ich je a tie si objednávajú už hotové a chutia inak. Odporúčam najprv ochutnávku.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem Vám za odpovede, musím povedať, že som sa najprv vyľakala, či vôbec existuje niekto, kto pracuje s pravým marcipánom. Dôvod prečo som si to vybrala je, že nechceme mať fondán ani inú poťahovaciu hmotu s prídavnými látkami (éčkami a farbami). Zafarbenie marcipánu mi nevadí, keďže budem mať krémovú výzdobu a presne mi to bude ladiť :-) takže už len nájsť šikovnú cukrárku, ktorá sa nebude báť mi splniť moje prianie. Ďakujem Vám ešte raz, idem sa pustiť do hľadania. Ak by ste náhodou poznali niekoho, budem rada ak mi dáte vedieť.
Odpovedať
@stentelse pravý marcipán sa na torty používa bežne, niektoré cukrárky poťahujú len s pravým marcipánom, iba keď si niekto želá tortu snehobielej farby, tak použijú hotovú poťahovú hmotu, alebo doma robenú z marshmallow cukríkov. Niekedy sa marcipán hovorí aj doma robenej poťahovej hmote zo sušeného mlieka, zakladateľka témy má ale zrejme na mysli pravý marcipán vyrobený z mandlí. Ten dostať bežne v cukrárskych obchodoch, má podiel mandlí 26%, kvalitnejšie marcipány majú podiel mandlí aj 50%, ale na poťahovanie už veľmi vhodné nie sú. @lundi tento marcipán ešte obsahuje cukor, glukózový sirup, sorbitol a etanol. Keď vám chutí pravý marcipán z mandlí, nie je problém, určite niekoho splašíš. Držím palce.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?