Postavičky na svadobnú tortu na želanie. Poraďte

Hľadám kontakt na niekoho kto by urobil, poradil, postavičky na svadobnu tortu podľa nás. Najlepsie z marcipánu. Ale moze byť aj z hliny príp. Z inej hmoty.(maizenove cesto, keramická hmota...)
Odpovedať
1
2
dadadj tak to sa pridavam, aj ja by som nieco take chcela :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak aj ja sa k vam pridavam kocky :) ;-)
Odpovedať
dokonca som videla fotku, kde mala nevesta urobenu tortu v zivotnej velkosti, no uplne dvojnicka. tusi to je toto http://theybf.com/wp-content/uploads/..., je to fakt velke ako ona. tu je aj ona http://i24.photobucket.com/albums/c44... http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2008...
Odpovedať
moja sestra modeluje, ale teraz je v UK, tak ak bude mat niekto zaujem este, ozvite sa mi v septembri. ;-)
Odpovedať
Svadbu máme v auguste takže... Mala by som záujem o niečo takéto. http://www.lindyscakes.co.uk/Brideand...
Odpovedať
ozvite sa uzivatelke s nickom lusa ;-) ta robi postavicky, kuknite, ci tu nema nahodou album ;-)
Odpovedať
baby, skúste to samé, človek nemusí mať nejako extra talent a je to super zábava :-D najlepšia je na to hmota Fimo, modeluje sa s tým celkom dobre a potom sa to jednoducho "upečie". ja som si takto vyrobila a strašne som si to užila :-p a takto to dopadlo http://www.mojasvadba.sk/album/view.p...
Odpovedať
lucyliu, jeeeeeeej, krasne...
Odpovedať
Profilova fotka
alebo sa skús opýtať v cukrárni, kde si dáš piecť tortu, nám ich budú robiť tam (dúfam, že budú také ako chceme, povedali, že nie je problém)
Odpovedať
shaarka - ďakujem ;-) inak to Fimo odporúčam aj preto, že po svadbe si ich môžete nechať na pamiatku - a marcipánové asi nie, aspoň nie tak dlho :-) (u nás by neprežili ani do rána po svadbe, manžel miluje marcipán a všetky kvietky z torty boli do polnoci fuč :-p )
Odpovedať
Co je to to fimo hmota?
Odpovedať
Fimo hmota je taká hmota, niečo ako plastelína, predávajú to v kockách po 56 gramov, rôzne farby. vymodeluješ si čo chceš a potom sa to vypečie v rúre, cca 30 min, už si to presne nepamätám a ostane to pevné. z toho som robila tie figúrky, je to vážne super vec ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
a kde sa to da lucyliu kupit? to fimo???
Odpovedať
ja som to kupovala v ŠEVTe pri Tescu na Kamennom námestí v BA, ale videla som to aj v iných ŠEVToch a v obchodoch s umeleckými potrebami. možno by to mohli mať aj v lepších papierníctvach. jedna tá kocka stojí okolo 80 sk, keď som to ja kupovala, tak tam mali na to akurát akciu jedna plus jedna zdarma, možno to stále trvá...
Odpovedať
Profilova fotka
lucyliu nechces sa tym zacat trosku zivit :-D x-) a robit nam postavicky ;-)
Odpovedať
jasné, chcem, len pošlite objednávky - ja som aj tak teraz len "Hausfrau" a toto by bola robota pre mňa :-p (a teraz ma vymažú, že - "fórum nie je pre firmy" 8-) )
Odpovedať
dievcata ten napad nie je zly, mozno by som si tiez sama vymodelovala nas dvoch :-o , bolo by to take chutne :-D , lucyliu klobuk dole - super napad :-)
Odpovedať
kajulinka, jasné, skús to, fakt to vôbec nie je ťažké a určite sa pri tom pobavíš :-) ale nemôžem si privlastňovať zásluhy za nápad, to som tu niekde v diskusiách vyčítala a inšpirovala sa 8-)
Odpovedať
Neviete kde tu hmotu fimo najdem v Kosiciach alebo v Presove?
Odpovedať
ŠEVT má pobočky po celom SR, aj v Košiciach, myslím, že by to tam mohli mať. skús pozrieť na ich stránku na "obchodná sieť" ;-)
Odpovedať
tak čo baby, ako ste pokročili s figúrkami? podarilo sa? :-)
Odpovedať
Vôbec som nepokročila.este som ziskala kontakt na nejaku výrobňu v dubnici len som tam zatial nevolala.
Odpovedať
a nechceš to teda skúsiť sama? na tej stránke, čo si poslala, sú super postavičky, myslím, že takto podľa obrázka by to nemal byť problém vyrobiť. bojím sa, že v tej výrobni sa nedoplatíš :-N
Odpovedať
Stale mam v hlave dva možné postupy. Bud marcipan.lenže odrádza ma farbenie a práca s ním.nikdy som s ním nerobila.druhá cesta je keramická hmota na vzduchu schnuca. S nou som pracovala no neviem ako zvládnem take detaily ako tvar alebo topánky pre ženícha.a uz vôbec nehovorím o proporcionalite. Ale budem sa musieť asi naštvat a urobit to. Ozaj a da sa marcipan maľovať aj po?akože rozrobena potravinárska farba?
Odpovedať
Profilova fotka
no ja som zatial tiez nijako nepokrocila...:( ja som pisala luse...ale mne moja cukrarka povedala, ze nech si dam pozor na to, aby tie postavicky neboli prilis male...lebo potom to smiesne vyzera na torto...Ake si ich mala vysoke ty lucyliu??? Lusa robi tusim 8 cm, ale to je male...na nasu tortu...a ked som jej pisala, ze by mali byt vysoke cca 20 cm...tak vravela, ze to bude moc tazke...cca. 300g a ze to torta neudrzi...tak sa neviem rozhodnut...ja sa na to asi nedam...teraz sa ucim na statnice a potom to bude uz na tesno...
Odpovedať
naše postavičky mali cca 12 - 15 cm, nemám ich tu pri sebe. mali sme dvojposchodovú tortu, takto to vyzeralo: http://www.mojasvadba.sk/album/view.p... neviem, akú tortu chcete mať, na tú našu boli myslím si akurát. ja myslím, že by sa dali spraviť aj 20 cm postavičky, ale nesmeli by byť také masívne, ale určite by sa to dalo. na druhej strane je 20 cm fakt dosť, také asi nezoženieš ani v obchodoch... inak celá tá "výroba" zaberia asi 3 hodky, tak to sa nemusíš báť, že by si to nestihla 8-)
Odpovedať
Lucyliu mam novu správu.a ak pošleš mail tak ti hned pošlem foto. Tie naše postavičky vyzerajú fantasticky.takýto výsledok som vôbec nečakala.technicky to Nemôžem dat do albumu.teda zatial.ale chcela som sa pochvalit svojou 4hodinovou prácou.
Odpovedať
dada, mas IP, uz sa tesim :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som vyrabala z marcipanu sice len chodidla nevesty a zenicha, ktore budu akoze trcat z torty v tvare svadobneho lozka, ale bola to celkom haluz...kuknite sami:http://www.mojasvadba.sk/album/view.php?vImageID=1749954&vReferer= http://www.mojasvadba.sk/album/view.p...
Odpovedať
Danjelik to je bohovský nápad.a tvoje nožky sú take romantické. :) :) ja uz mam tiež svoje postavičky v albume.tak skús tuknut. Ale na marcipan som si netrúfla...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?