Môžem mať na svadbe len jednu svadobnú tortu?

Profilova fotka
Ahojte, potrebujem poradiť ohľadom torty. S maminou a mojim drahým sme sa zhodli, žeby sme mohli mať na svadbe len jednu veľkú trojposchodovú tortu, ktorú by sme na rejdovom krájali a dávali každému. Neviem čo by som robila napr. s dvoma tortami keďže veľmi tortový niesme. Čo si o tom myslíte?? Ďakujem :-) :-)
Odpovedať
@veronika8991 tak zalezi kolko mate hosti. kazda torta je rozpocitana na urcity pocet osob. bude ta trojposchodova stacit aspon pre polovicu hosti? viac tort ssa robi jednoducho preto, aby kazdy host dostal kusok
Odpovedať
Ahoj, my budeme, mat tiez len jednu tortu. U nas byva zvykom, ze kazda strana ma "svoju" tortu ale ja chcem len jednu. Takisto velku trojposchodovu a nakraja sa tak, aby sa uslo kazdemu :) Takisto nie sme tortovy a viem, ze nie vsetci si daju.
Odpovedať
Ja tiez chcem len jednu tortu naco by mi ich bolo 5 a ako poznam kazdy si len ždibne za vidlicku marcipan nechaju tak a ostane vela torty
Odpovedať
Profilova fotka
No veď práve preto to aj my tak asi budeme riešiť, lebo určite nebudem deliť ostatné torty a skladovať to v mrazničke lebo sa zvyšilo. My máme okolo 90 hostí tak dúfam, že jedna veľká bude stačiť, prípadne sa poradím s cukrárkou či bude dosť veľká pre toľko hostí.
Odpovedať
@veronika8991 presne...povedze cukrarke kolko mate osob (naozaj nemusia dostat uplne vsetci) a ona nech to vypocita. alebo nejak pre 80% hosti. nechaj si poradit, ved na to su tam. ta torta je skor symbolicka. predpokladam, ze mate este aj zakusky, takze kto ma chut na sladke, bude mat moznost uspokojit svoje chute
Odpovedať
Profilova fotka
A máme aj dosť deti, ktoré určite nebudu jesť tortu, takže to sa nám pridá ešte ... a presne aj koláče máme takže nikto nebude ukrátený :) Ďakujem každej za radu :)
Odpovedať
Profilova fotka
Taktiez mame len jednu trojposchodovu tortu. Mame cca 74ludi a vela kolacov takzr si myslim ze je to viac nez dost :)
Odpovedať
no, ak nie ste veľmi tortoví, tak trojposchodová bude podľa mňa stačiť... bola som na svadbe so 140 ľuďmi, bola jedna trojposchodová torta "naked cake", ušlo sa každému a ešte aj ostalo, a to tam bolo aj dosť detí... myslím si, že jedna torta stačí
Odpovedať
Profilova fotka
My budeme mat tiez len jednu trojposchodovu a zakusky a to budeme len cca 50.
Odpovedať
Aj my budeme mať jednu tortu, keď sme pozývali hostí, tak sme každému povedali, že chceme mať iba jednu a tú si dáme urobiť samy podľa vlastných predstáv takže budeme mať "naked cake" a veľmi veľa ovocia na nej, máme skúsenosti že marcipán nikto neje, tak bude bez neho.
Odpovedať
@veronika8991 aj my budeme mat len jednu jedinu tortu rodine sme vraveli nech nic nenosia ziadne torty zakusky chlebicky kvetiny nic len seba :)
Odpovedať
@veronika8991 tiez by som to chcela iba tak. U nas v rodine maju este vo zvyku ze aj hostia davaju robit torty ale chcem im vsetkym povedat ze nechcem tortu ale ze si dam upiect iba jednu hlavnu svadobnu tortu a to bude uplne stacit
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@veronika8991 pokiaľ tortový nie ste tak dajte iba jednu, ušetrite aj peniažky a daj keď tak o čosi viacej zákuskov:-)
Odpovedať
@veronika8991 pečiem torty na svadby, jedna trojposchodová, maximálne štvorposchodová torta ti stačí, Síce sa počíta 150-200g torty na osobu, tých 200g pokiaľ je torta plnená tvarohovými, jogurtovými, alebo šľahačkovými plnkami s ovocím, čiže by torta mala mať teoreticky 18kg, ale podľa mňa ti torta s váhou okolo 15-16 kg bude stačiť. Ak deti nie sú úplne malé, tortu si dajú tiež, ale nie každý má sladké rád, niekto má aj diétu a pod. Kludne pozvaným hosťom povedz, aby torty nenosili, sú to pre nich zbytočné investície, pre teba zbytočné starosti, čo potom s nimi.
Odpovedať
@matulka91 je to veľmi rozumné, ako ste to hosťom povedali. Je naozaj zbytočné nosiť neveste kvety, tá má svoju svadobnú kyticu, takže kvety hneď odloží a po pár dňoch vyhodí. Ak jej pribudne zo päť, šesť tort, čo s nimi? Mne sa veľmi páči aj nápad, priniesť miesto kvetov a tort granule pre psíkov a mačky, ktoré mladý pár potom odnesie do útulku. Určite rozumnejšie investované peniaze.
Odpovedať
my budeme mat 86 hosti, ziadne deti a iba jednu tortu. Nasu tortu podla predstav. Mojich :D ale bavila som sa s cukrarkou a vraj staci 8-10 kilova, lebo i tak si neda kazdy. budeme mat 1200 kolacov + candy bar kde budu cheesecakei, muffiny, makronky, sladkosti, cupcakei, laskonky, nejake peny, ci co... takyz sladkeho budu mat hosti az az...
Odpovedať
@maslenka my sme im to povedali narovinu obaja mame normalny otvoreny vztah k rodinam sme im vysvetlili ze proste kvety za 30 eur proste vyhodime a oni zas vyhodia peniazky ze radsej nech nam tie peniazky daju a mame to tak ze kazdy zaplati jednu ruzu a ta bude vo vyzdobe a vsetci su s tym OK :) a co sa tyka tort tak sme povedali mamam ze ak sa niekto bude pytat nech razne odmietnu ze vsetkeho bude dost a stalo sa hadam niekto nespravi napriek :)
Odpovedať
@matulka91 myslím, že nie. Keď sme my boli na svadbe, tak niektorí starší členovia trocha šomrali, veď sa to patrí....no šomrali aj preto, lebo sa mladým nekupuje dar, ale dávajú peniaze. Nie, aby sa tešili, že ti majú bez starosti...ale prešli sme to s úsmevom a ignorovaním ich pripomienok. Osobne si neviem predstaviť, aký dar by som kúpila dvojici, ktorá spolu už zopár rokov žije a má na kompletku zariadený byt. Ja som naopak ocenila, že nemusím piecť tortu, nemusím objednávať kvety, ísť po ne a modliť sa, aby po ceste vydržali, šupnem peniaze do ozdobnej obálky a vybavené. Nech si mladí s nimi robia, čo uznajú za vhodné. Nech vám všetko vyjde podľa vašich predstáv. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Baby ked to citam tak mam taku chut na sladke a na taku dobru tortu. Uz aby bola dalsia svadba:-) Ale aby som k veci napisala, tiez si myslim ze bohate staci 10 kg torta a jedna. Na svadbe je tolko jedla ze uz vacsina ludi ked sa ide krajat torta si ju neda lebo ju nemaju kde dat,hovorim z vlastnej skusenosti :-D
Odpovedať
@marika194 ak sa torta krája hneď po prvom chode ku káve, väčšinou sa zje celá, to je zase z mojich skúseností. Niekto ju krája až večer okolo desiatej jedenástej, to už sa väčšina hostí nemôže na jedlo ani pozrieť 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali našu svadobnú 7 kilovú, okrem toho dala urobiť ešte mamina jednu menšiu a od strýka som dostala jednu z páleného cukru - tá sa ani nenačala... bilancia: z našej zo spodného väčšieho poschodia ostala skoro polovica (vrchné menšie sa zjedlo celé), z torty od maminky chýbali tak 2-3 kúsky takej bežnej veľkosti, tá z páleného cukru sa rozlámala dva týždne po svadbe a rozdala a po rodine :-D svadobná a od mamky sa dojedali ešte pár dní po svadbe - takže zbytočné plytvanie mať tých tortičiek viac (akurát že no zakážte mame niečo...) :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@veronika8991 my sme mali tiež len jednu tortu, aj to hlavne preto, aby pasovala do výzdoby a aby tam proste bola. Ani sme ju nemali na počet hostí, ani sme ju na svadbe nekrájali. Bolo toľko jedla a koláčov, že som chcela zabrániť tomu, aby skončila v koši, lebo každý by len ochutnal a nechal tak. A tak sme ju podelili na druhý deň a kúsok som si dala do mrazničky a teraz na 1. výročie si ju dáme :-) dokonca švagriná, čo sa vydáva budúci týždeň, nebude mať žiadnu tortu.
Odpovedať
Profilova fotka
@veronika8991 my sme tiež mali iba jednu tortu a ako pise @svetkamisko my sme ju mali len koli tomu aby nejaka torta bola a aby nam ladila do vyzdoby. Tortu sme nekrajali,az na druhy den som ju rozdelila po rodine. My sme mali v sale 600zakuskov na 78ludi a uplne to stacilo, nik sa ani nepytal na tortu ci ju budeme krajat. Ono to byva vacsinou tak,ze kazdemu das po kusku torty, sice ju ochutnaju, ale nezjedia a vyhodi sa co mi pride dost skoda.
Odpovedať
My mame 1tortu, ostatnym sme vyslovene zakazali nosit torty, lebo by sme s tym nemali co robit....vysluzky su pripravene v krabici a tortu prekrojime a kazdy z nej dostane na svadbe na ochutnavku :-)
Odpovedať
@soave my sme tortu napr. nekrájali...
Odpovedať
ahoj, aj ja budem mat na svadbe len jednu tortu a poprosila som rodinu nech nenosia žiadne torty a zakusky, že si to zabezpečujeme sami a všetkého bude dosť. No niektorým ludom jednoducho nevysvetlíš (podla nich sa to patrí a je im jedno že si to neprajem). Torty ustanu u mam doma a ja budem mat na svadbe len jednu :)
Odpovedať
@veronika8991 ked si povies, aby nikto iny torty nenosil, tak preco nie? My sme mali okrem svadobnej dalsie tri a tie sa do vysluziek krajali. Nebola ani len sanca ich ochutnat, resp. nebolo kedy...
Odpovedať
Profilova fotka
@veronika8991 my sme mali 1 krasnu trojposchodovu tortu (po polnoci cca 80 hosti) a myslim cele spodne podchodie nam ostalo. Porad sa s cukrarkou, oni uz vedia kolko kg torta ma byt pre kolko hosti. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
No keď hostia pochopia, že torty naozaj nemajú nosiť, tak prečo nie. :-D Aj keď ja v tom problém nevidím, my dostaneme odhadom 4-5, veď sa nakrájajú pre hostí nech si vezmú domov. Na svadbe sa torta krájať nebude.
Odpovedať
Profilova fotka
Jasné, aj my sme mali iba 1 :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?