Koľko zákuskov pre 60 hostí?

Profilova fotka
Moj zenich uz ma toho po krk ked sa zacne rozpravat o zakuskoch! On si mysli, ze vobec netreba objednavat zakusky, kedze budeme mat velku svadobnu tortu a hostia donesu do daru nejake torty, takze to sa moze vsetko zjest v priebehu svadby. Svadbu mame 2 dni a hned po nej ideme na svadobnu cestu, takze po vikende o zakuskoch nechceme ani pocut a starat sa o ne. Vysluzky robit nechceme ( aj ked moja mama nesuhlasi a ona si pochodi rodinu s nejakymi tymi 'svojimi' zakuskami ) kedze zenich je Poliak a zda sa mi to nefer, ak by sme obdarovavali moju rodinu s vysluzkami a jeho rodine nic? S tym v podstate suhlasim, takze sme sa rozhodli zakusky na vysluzky neobjednavat. Aj tak si myslim, ze by sme mali kupit mozno nejaku tu stovku extra zakuskov, len pre istotu a pre tych ludi, co pridu gratulovat ku kostolu a nie su pozvani. Hosti bude cca 60 a mam pocit, ze na druhy den, ked bude mat kazdy opicu:) taky zakusok dobre padne a bojim sa, ze torty nebudu stacit. Co myslite?? Dakujem za nazory :))
Odpovedať
Profilova fotka
a budete maš takú normálnu svadbu, teda celu noc alebo iba také posedenie (obed/večera) ? Lebo ak to prvé tak tie torty určite nebudú stačiť. Nemusíte davať výslužky, ale aspon na hostinu zákusky treba.
Odpovedať
Profilova fotka
no budeme mat normalnu svadbu, po obrade cca o pol 5 vecera (polievka, hlavne jedlo) a potom svedske stoly... niektore baby tu pisu o 1000 zakuskoch ale mne to pride neskutocne vela.. tak 200 ?:))
Odpovedať
Profilova fotka
Tych 1000 ks zakuskov vychadza, ked nevesty pocitaju aj s vysluzkami... Vseobecne sa pocita do saly okolo 5-6ks zakuskov na osobu... :)
Odpovedať
my budeme mat 20 ludi a budeme mat 1300 kolacov pretože sa musi este do roboty, na urad, susedom a aj tým ktorý nejdu na svadbu..
Odpovedať
Profilova fotka
@karabashka fuuu to je dosť vela :) @eichbee treba ratať ta 4-5 zákuskov na hlavu (podla velkosti), keby boli menšie tak 5-6 ks. To je do saly, bez výslužiek. Kolko budete mať hostí?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja pekávam zákusky na svadby a vždy som dohodnutá so zákazníkom ohľadom zákuskov. Do sály počítam 3-5ks na osobu (netreba zbytočne veľa, nakoľko je tam x ďalších vecí). Výslužky si každy povie aké veľké chce, najmenšia je cca 20ks (aj suché cca5ks ostatné krémové) a potom už ako kto chce...napr.30ks, 50ks ako komu. Z torty je jedna porcia cca 150-200g tak treba počítať aj to. Fakt niekedy je menej viac a nie potom ešte skladovať zákusky po mraziakoch niekoľko mesiacov...
Odpovedať
Profilova fotka
hosti bude 60 .. jaj a este som zabudla povedat ze moja mama so sestrami upecu par plechov :) takze zrejme spravim kompromis a objedname 200 ks .... ja naozaj nechcem zbytocne objednavat vela.. a polska strana svadby bude viacmenej vodku pit ako jest sladke :)))
Odpovedať
Profilova fotka
My sme pri 180 ludoch mali dokopy 5100 kolacikov + 12 velkych platov, pretoze : do praáce , a kazdej rodinke ktora bola na svadbe sla krabicka, :)
Odpovedať
do saly 5ks na osobu cize spolu to mas 300ks ale este sa patri nieco doniest do prace nevesta aj zenich, susedom dat, aj tym co pridu pred kostol ponuknut. urcite neprezenies ak objednas 400ks. :-) bez vysluziek... ;-)
Odpovedať
Ja som mala 2 torty a 500 zákuskov , na hostine som mala 36 ludí (výslužky, hostina(
Odpovedať
Profilova fotka
diky baby ,,.. este musim podebatit so zenichom..ked bude vhodna chvila;)))
Odpovedať
My sme mali na svadbe 60 ľudí, objednávali sme 800 zákuskov (spolu na hostinu aj na výslužky). Rodina upiekla ešte ďalšie zákusky typujem ešte ďalších 400. Plus sme mali hlavnú svadobnú tortu tá mala až tri poschodia (ale rozkrájala a zjedla sa na hostine skoro celá ) a 4 ďalšie menšie torty. Pôvodne som myslela že tých 800 zákuskov je tak akurát avšak na výslužkách sme rozdali aj tie ostatné ani sme nevedeli ako. Do výslužky sme dávali 15 až 20 zákuskov + kus torty. Myslela som si že bude stačiť 10 zákuskov + torta na výslužku pre 2 osoby, ale rýchlo som zistila, že škatuľka pri takom množstve vyzerala takmer prázdna.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
takze nakoniec objednavame cca 300 ks a plus budeme mat torty takze bude stacit. kupime viac alkoholu :))) dakujeme za nazory :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?