Koľko kilogramov slaného pečiva pre 65 ľudí?

Zdravím, máme 65 hostí na hostine, viete mi poradiť, koľko kilogramov slaného pečiva bude treba? Všade sú diskusie o sladkom pečive a zákuskoch a toto neviem nikde nájsť. Ďakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
Na stránke jednej pekárne som našla že jedno kilo je pre 10 osôb.
Odpovedať
@miyajima konečne aspoň nejaký záchytný bod :) ďakujem. nikde som nič nevyguuglila, ani sama tomu neverím. ach jo :)
Odpovedať
ahoj, ja som to prave dnes riesila. Nam povedali v cateringovej spolocnosti, ze sa rata cca 4ks na osobu. A co som dnes bola v jednej pekarni, tak tam vyslo v 1kg tyciniek z listkoveho cesta okolo 150ks
Odpovedať
@zuzu83zuzu 4 sa mi zdá málo. ja ich sama schrúmem viac za večer.. ty budeš 4 rátať? ja už som to tak ale dala, že kilo na 10 ľudí a keď zostane, máme to komu rozdať :)
Odpovedať
Nam povedala cukrarka, co pecie na svadby, ze na 100 ludi staci 5 kil. Ale objednala som sedem.
Odpovedať
tak ja už neviem, wuu! :-D každopádne viem aspoň jedno, že 6 kíl bude určite dosť! :-D
Odpovedať
@raverka to slané nie je také drahé, takže pokojne vezmi aj sedem, čo sa nezje, odnesieš do práce alebo schrúmete večer pri filme :-)
Odpovedať
@hallie no počkaj, mne zahlasovali 14 - 19 eur za kilo. to je dosť. ty máš akú cenu? nakoniec som našla, ale to úplnou náhodou u nás v BA pečú na jednej škole za 5,65 eur, tak odtiaľ berieme..
Odpovedať
joj, ja sa strasne ospravedlnujem, ale ja som sa tak narehotala na tej otazke a na odpovediach este viac, tie tipy na kila a tony ;-) ale chapem samozrejme, ze ak clovek nevie a nikdy pre desiatky ludi nepiekol, tak sa to tazko tipuje, ja by som tapala tiez ;-) tak snad si tipnete spravne a ak aj nie, urcite vam to ludia odpustia 8-)
Odpovedať
@raverka fuuuuuha, my máme 5 eur za kilo, sú to pagáče a tyčinky, ale je to pani z Prievidze... privezie nám to drahého rodina.
Odpovedať
@raverka pozri ešte tu, tu je tá cena aspoň po 10 ečok http://www.floril.sk/slaneacute-pe269...
Odpovedať
@hallie ďakujem. už berieme z tej školy. v BA majú bezkonkurenčnú cenu. @nostress a ty budeš mať koľko, keď sme ti na smiech? :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ale nie ste mi na smiech, mne len prislo zabavne, co vsetko chudatko nevesta musi riesit a ako si rozsiruje pocas priprav obzory vo vsetkych smeroch, musite uznat ze po svadbe sme odbornicky uplne na vsetko, zazila som to na vlastnej kozi ;-) zial alebo chvalabohu slane pecivo som riesit nemusela a mate pre to odo mna obrovsky obdiv, lebo ani ja by som to nevedela vyratat ;-)
Odpovedať
@nostress poviem ti, po dnešku už začínam mať namakané aj kamene :-D kde všade som ja počas príprav volala (a to fakt nerada vybavujem veci), normáln mám pocit, že si môžem rovno agentúru otvoriť :-D
Odpovedať
@hallie veru, ja som tiez taky pocit mala, keby by niekto dnes povedal, spravim mu svadbu na kluc do 24 hodin ;-)
Odpovedať
@nostress tiež mi je to niekedy na smiech, čo sama riešim. a som práve rada, že pagáče už neriešim, už som si zapísala, koľko čoho objednám a finito :)
Odpovedať
@hallie mate cukraren Emily?
Odpovedať
ja som mala do 40 ľudí a brala som 2 kg a stačilo to , napísala by som aj sumu, ale asi som ten papier vyhodila s cukrárne a pagáče 30 ks ale také obrovské
Odpovedať
našla som blok od cukrárne : zákusky 500 ks (0,24 e/ks) čajové pečivo 3 kg (3,65 e/ kg), slané tyčinky 2 kg (3,65 e/kg) a pagáče neviem, lebo to som kupovala až v sobotu čerstvé 30 ks dúfam, že som aspoň trošku pomohla o predstave koľko kusov a o cenách Cukráreň Ervin odtiaľ som mala
Odpovedať
@lumi66 Nie, taku pani, o pecie tusim doma.
Odpovedať
@beatrixlenicka to sú skvelé ceny, len je to ďaleko od nás..
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali tiež 65 ľudí a mali sme tuším 4kg, ale ešte niečo napiekla svokra (možno 1kg) a ešte sme mali 100ks pagáčov. pagáče boli veľké, tak ich aj dosť ostalo. niečo málo nám z tých slaných aj ostalo.
Odpovedať
ahojte čítam si celú diskusiu a chcem vám len povedať ku tým cenám. Je rozdiel slané a slané. Keď hovoríme o kile slaných lístkových tyčiniek, čo je v podstate len dochutené lístkové cesto s minimálnymi nákladmi na suroviny a o kile bryndzového, nivového, tvarohového (ale myslím poctivé domáce pečivo, nie také že okolo syra to len išlo) tak je jasné, že aj cena je niekde inde. Klobásové koliečka, plnené slané pečivo (tu cenu navýši ešte aj maslo do plnky okrem margarínu do cesta). Osobne si myslím, že keď má byť slané pečivo ozaj dobré, že sa po ňom len zapráši, aj cena tomu zodpovedá. A nie preto, že tá pani chce na vás zbohatnúť, jednoducho sú to drahé suroviny a to nepustí. ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 rokoch
Profilova fotka
@raverka dobry den, mate uz starsi komentar ale neviete mi prosim poradit aka to bola skola v BA? dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?