Hlavná svadobná torta - mať či nemať

Ahojte, prosím o radu, či ste mali alebo nemali hlavnu svadobnu tortu, lebo cukrárka mi povedala že torta so zdobením a so všetkým bude mať cca 15 kg a to mi príde pre 50 ludí velmi vela. Potom mi povedala, že je potrebné zvážit ci je to potrebné, lebo aj ostatní svadobčania tiež donesu tortu a výslužky už budeme mať vopred urobené aj s kuskom torty...teraz mám dilemu, či treba svadobnu tortu :-S Dakujem za rady..
Odpovedať
@meggy11 prečo by mala mať torta 15 kg? Veď sa dá upiecť trojposchodová, ktorá váži 7-8 kg, sú krásne aj dvojposchodové. Svadobná torta je symbolom, dotvára slávnostnú atmosféru tohoto dňa, tak ako torta patrí k narodeninám, patrí aj ku svadbe, ale vôbec nič sa nestane, keď ju nebudeš mať. V dnešnej dobe sa upúšťa od toho, aby svadobčania nosili torty, v podstate sú akosi naviac, pretože výslužky sú nachystané, aj zákusky pre hostí, dá sa upiecť jedna svadobná, ktorá farbou a štýlom ladí s celkovou výzdobou svadby. Pre 50 ľudí ti stačí o váhe 8 kg s plnkou maslovou a o váhe maximálne 10 kg s plnkou šľahačkovou, tvarohovou, alebo jogurtovou s ovocím.
Odpovedať
Profilova fotka
pre 50 ľudí zvyknem robiť tortu okolo 10 kg a je to tak akurát:-)
Odpovedať
ved práve aj ja si to myslím a mne bolo povedané že minimálne bude mať dvojposchodová 15 kg.... :( a rada by som ju mala...dievčatá a pečiete torty na svadbu? ak ako pošlite mi odkial ste, lebo ja som z Piešťan a hladám niekoho z okolia :)
Odpovedať
@maslenka Videla som že pečieš aj cupcake-ky, mohla by si mi poslať ponuku aj na tortu :) dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@meggy11 u mna ma dvojposchodka okolo 8 kg. Ja som z Trnavy. To mas asi daleko
Odpovedať
Profilova fotka
podľa mňa je dávať si piecť tortu zbytočné, keďže sa isto nájdu aspoň dvaja hostia čo ti tortu prinesú :) ja som chcela iba takú tú nevestu na ozdobu a tú mi dá robiť mama :)
Odpovedať
Ja by som si tortu dala upiect. Nakolko dvoj ci troj poschodova vyzera velmi pekne.A je to podla mna torta urcena na svadbu. Na narodeniny ci meniny sa take nedavaju. Aspon som sa s tym nestretla. A aj ked ti daju upiect mozno druhy, 2 alebo 3 poschodovu ti nedaju , podla mna. Ja budem mat okolo 45 ludi a torticku som si dala. Aj ked mozno mi niekto da upiect este. Spapa sa na popravkach ak ostane a ked nie, dostanu vysluzku plus tortu. V tom problem nevidim :-p
Odpovedať
my sme mali 45 ludi a mali sme 2-poschodovu svadobnu tortu, mohla mat tak do 10kg. na svadbe sa sice cela nezjedla, ale ten kusok, co zostal, sme rozkrajali na druhy den :-) svadobnu by som si urcite dala spravit, moze byt aj mensia, ale podla mna svadobna torta patri na svadbu, a dotvara celu svadbu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?