Čo robiť, aby sa poschodová svadobná torta nerozpadla?

Profilova fotka
Ahojte..chcem sa spýtať žienky cukrarky ako ste spevnovali jednotlive poschodia poschodovej torty?..chcem spraviť aspoň 3 poschodovu nahú ale neviem čím to spevnit..neviete kde a co mám hľadať? :) ďakujem veľmi pekne za odpoveď
Odpovedať
Ja som videla ze sa do poschodia napichali kusky slamiek.a na to sa dal karton a na to dalsie poschodie...to je ale take domacke riesenie
Odpovedať
Profilova fotka
sice nie som cukrarka ale moja babina nam robieva torty a ona ked robi trosku vyssiu tortu tak tam dava spajdle na spevenenie ale v telke som napriklad videla aj tie slamky :) zalezi od tej velkosti, lepsie drzia slamky takze na tu 3-poschodovu by som asi tiez dala tie nech mas istotu, ze ju to drzi no nieco pod to, mozno kus tvrdeho mastneho papiera aby sa na to neprilepili tie jednotlive poschodia
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem dobre tak takymto sposobom to nejak vymyslíme :) vďaka
Odpovedať
také torty sa zvyknú normálne špajlami vystužiť, pri krájaní sa povyberajú... inak by to nedržalo
Odpovedať
Pozri na stranku wwwtortyodmamy - daj si tam do vyhladavaca - vystuzenie torty, najdes tam odpived, aj navod. Nech sa torta vydari ;-)
Odpovedať
ja som robila nedávno takúto a pod každým poschodím bola tvrdá kartónová tácka a drevené tyčky a jedna dlhá stredom
Odpovedať
Profilova fotka
@katka5454 a potom pri krajani ste ako postupovali? Inak krasna torta :)
Odpovedať
@andulak999 pri krájaní pokrájaš vrchné poschodie, odložíš kartón, na ktorom bolo, vedľa, vytiahneš z poschodia pod ním paličky (sú obalené v potravinárskej fólii, ktorej kúsok trčí nad poschodie, takže je to otázka pár sekúnd a krájaš ďalšie poschodie atď. Ak sú v poschodiach rôzne plnky, rozloží sa torta a súčasne sa môže krájať zo všetkých, podľa toho, kto má na čo chuť. Ak chceš niekomu darovať celé poschodie, napr. kolegom do práce, bez problémov im jedno poschodie na kartónovej podložke môžeš dať. Vystužujem tak všetky poschodové torty, ak sú tri a viacposchodové prevážané na väčšiu vzdialenosť, dávam ešte stredom tyč, vtedy treba urobiť do všetkých kartónových podložiek do stredu dieru. Potom môžeš kľudne dať do spodného poschodia šľahačkovú alebo jogurtovú plnku a naň ďalšie tri, štyri poschodia. Dúfam, že som to nenapísala úplne ako hotentót.
Odpovedať
@andulak999 už ti odpovedali, ale pridám aj svoj postreh, trošku kratší :-D normálne sa to krája, vlastne máš tie kartóny medzi jednotlivými poschodiami aj na také uľahčenie krájania, špajle povyberáš a keď dokrájaš poschodie, dáš preč kartón a ideš ďalej .. no a okrem menších špajlí ide samozrejme stredom jedna hrubšia tyč
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem dievčatá velmi ste mi pomohli :-) x-)
Odpovedať
Profilova fotka
O tom som pocula uz aj ja, ze sa na spevnenie a aj ako taku stabilitu pridavaju slamky, spajdle alebo prosto nejake male drevka, aby sa torta nezacala hybat alebo odlamovat. Ja som sice taky lajk v peceni, no rada sa pozriem na niektore tie krasne vytvory. Veru, ja si skor tortu objednam ako by som sa mala do nejakej takej poschodovej alebo narocnejsej sama pustat
Odpovedať
Profilova fotka
Sama som este taku nepiekla ale pomahala som uz parkrat moje maminke pritom. Najviac zatial robila tiez trojposchodu ale nebola az taka vysoka ako tato na obrazku. Bola asi polovicna ale ona tiez daval tie kartonove "tacky" pod to aby boli tie poschodia pekne rovno a cela sa nenaklanala a ona ma taky trik, ze na spevnenie pouziva take tie drievka, ktorymi sa spajaju burgre aby sa nerozpadli :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Skveleee dakujem ste super!! :)
Odpovedať
@andulak999 vystužujem týmto: https://www.cukrar.sk/vyztuhy-dortu/s... a http://www.peciem.sk/peciem/eshop/14-....
Odpovedať
A nestačilo by, ak by sa dali len špajdle? Podľa mňa by sa dalo použiť bárs čo, ako nepoviem ak sa kúpia aj také výstuhy, tak pokiaľ sú z umelej hmoty, tak sa umyjú a môžu sa ďalej veselo používať. Ale tak ešte že ťa také niečo napadlo @andulak999, bo by bolo škoda, ak by si na to zabudla a torta by sa ti začala hýbať. Vravím to preto, lebo neviem, či by to napadlo mňa :) .
Odpovedať
Profilova fotka
Hej veď nad tym sibuz dlho lamem hlavu..to by bolo keby sa prepadla :D ..och ani pomyslieť..len pri tych spajdlacg sa bojím ci by som to potom vedela najst v torte..predsa palicky su hrubsie o čosi :)
Odpovedať
špajliam by som veru neverila ani ja. to mi príde také labilné a nie moc silné riešenie. neviem si predstaviť, koľko by si ich tam musela napichať aby uniesli jedno podlažie. však torty teraz zvyknú vážiť minimálne tak tých dobrých 5 kilo. a čo v takomto prípade tá špajdla zmôže, podľa mňa nič
Odpovedať
@pitria tak to nie si sama co by im veru neverila. Ja mam doma take palicky z kvetinacov, co boli v nich zapichnute. Su celkom silne takze udrzia aj vacsiu vahu. Podla mna sa da doma najst vela veci, co by sa v takychto pripadoch dalo pouzit a neviem ci by som ich sla len tak kupovat do obchodu
Odpovedať
Profilova fotka
Niekto dáva slamky, niekto obyčajné špilky, naša torta bola vystužená takými dlhými kovovými špilkami.
Odpovedať
Profilova fotka
špajle ani slamky nedržia dobre torta sa začne prepadávať aj keď je tam ten kartón , treba použiť tie hrubšie drevené alebo plastové výstuže
Odpovedať
ja dávam drevené asi 8mm hrube paličky dostať to ako metrové palice alebo môžeš čínske paličky narezať
Odpovedať
Profilova fotka
Aaa super nápad!! @katka5454
Odpovedať
@katka5454 to by ma nenapadlo davat do torty nieco tak hrubeho. to si kupujes osmirglovane palice alebo su aj niecim nalakovane? A tie cinske palicky, to je tiez dobry napad. Ja som sa zatial nad 3 mensie poschodia nedostala, takze som nieco taketo nemusela riesit. ale dikicko za napady. Mozno sa raz zidu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Wau tá odfotená torta to je jedna báseň. Nevyzerá ani nejak zložito, lebo nie je potiahnutá ničím, no ja by som si musela aj tie korpusy kúpiť, lebo pečenie nie je mojou silnou stránkou. Aj keď sa ako koľvek snažím, niečo sa proste nájde, prečo to nevyzerá ako by malo. Nevravím, že by nechutili dobre no ja sa asi k takým to poschodovým tortám neprepracujem
Odpovedať
@renna34 Rada poradím ked sa dá..ja som piekla už párkrát aj 4poschodove kde váha ide k 30tim kilám tak to už chce niečo pevné :-)
Odpovedať
@goubina A pre mna bola práve tato torta horor, lebo som zvyknutá robiť poťahované a toto bolo niečo nové :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?