Aké druhy koláčov do výslužky a na stôl?

Ahojte, našla som jednu pekáreň, kde mi upečú koláče, ale problém je v tom, že mám povedať aké koláče chcem, nemajú presne stanovené druhy koláčov, urobia mi čokoľvek za jednotnú cenu. Viete poradiť aké druhy koláčov sa dávajú na svadbu a do výslužky??? Môžu ísť na stôl aj do výslužky tie isté druhy koláčov? Ako ste to mali vy? My budeme dávať na hlavu 4 koláče na osobu na stôl a po 15ks budeme davať do výslužiek, ktoré roznesieme deň pred tým. A budeme mať svadobnú tortu, ktorú rozrežeme na hostine. Počet osôb budeme mať 70 už aj s kameramanom, kapelou a atď. Zatiaľ jediný koláč, ktorý viem, že chcem je punčový rez.
Odpovedať
jazminka26 na svadbách väčšinou sú tie klasické zákusky: punčové rezy, dobošové, medové, kokosové, orechová roláda, kakaová roláda, ananásové rezy, kokosky, šamrole, penové rezy, linecké formičky, parížske rožky. Do výslužky nám vždy rozdelili tie isté zákusky ako boli aj na stole + kúsok torty.
Odpovedať
dakujeeeem velmi pekne :-)
Odpovedať
Ano, do vyslúžiek sa dávajú klasické zákusky.Takto pečiem aj ja.A robím aj také malé tortičky 10x10cm. Poliate čokoládou a môžu byť posypané aj orechami s malou ozdobou.Tortičky preto, keď sa zákusky rozdávajú v piatok, tak torty ešte nemáš, preto tie malé tortičky.
Odpovedať
@jazminka26 záleží od toho, čo máte radi, sú rodiny, kde sa žiadna oslava nemôže zaobísť bez určitého drzhu zákusku, ktorý je veľmi obľúbený. Čo sa týka výslužiek, do nich sa dávajú zákusky, ktoré sú trvanlivejšie, teda nie ovocné, šľahačkové a pod. Radšej klasika - punčáky, doboška, kokosové, čokoládové, orechové, karamelové rezy, trubičky plnené vareným snehom...ale aj moravské buchtičky, suché pečivo zdobené náročnejším spôsobom, ako je bežné, makrónky...Naopak, na svadbe môžeš mať tortu s plnkou šľahačkovou, tvarohovou, mascapone, s ovocím, cheescakes, tiramisu....ale aj zopár klasických zákuskov, najmä staršia generácia ich určite uprednostní. Na stôl ti štyri kusy na osobu stačia, ak máš aj tortu, dáva sa 4-5, do výslužiek sa dáva aj podľa počtu členov rodiny, do ktorej výslužka ide. Nezabudni na také pomimo - do práce, farárovi....Inak spomínaný punčový rez je vyhľadávaný asi na každej svadbe 8-) 8-) 8-) 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?