Ahojte žienky! Nepoznáte nejaku žienku ktorá chodí este piect koláče domov ku neveste?

Ja mám svadbu až 2020, ale chcela by som tak tradične piecť koláče ako kedysi , keď sa ženy stretli spolu. Ďakujem.😉
Odpovedať
povolaj vsetky zeny v tvojej rodine a spolu sa pustite do toho, cim viac ruk, tym viac zakusov ;-) ;-) paci sa mi to, v tejto dobe je to take netradicne :)
Odpovedať
Profilova fotka
myslím si, že keď sa obrátiš na nejakú dedinskú cukrárku, ktorá to nerobí vo veľkom, tak s ňou by si sa mohla dohodnúť na tom že príde ku tebe domov, piecť s vami :) takéto cukrárky niekedy lepšie pečú ako také, ktoré to robia vo veľkom, príde mi to tak že si dajú na tom viac záležať :)
Odpovedať
Profilova fotka
jeej, to je ake zlate ;-) :-) tvoj napad sa mi velmi paci a taktiez si myslim, ze by si mala pozvolavat nejake zeny aj starsie z dediny a poprosit ich o spolocne pecenie kolacov. myslim si, ze niektore budu ochotne a s radostou to pre teba spravia :-)
Odpovedať
tiez si myslim, ze s tou dedinskou cukrarkou je to dobry napad :-) :-) ale paci sa mi ze niekto este dodrziava stare zvyky :-) ;-) za toto mas u mna velke plus :-D :-)
Odpovedať
tiez sme sa takto zisli a na kamaratkynu svadbu upiekli aspon par druhov kolacov, ostatne objednali z cukrarne, chcela to len preto lebo u nich je to taka tradicia, ze zavola druzicky, mamu, staru mamu a pecie sa. velmi sa mi to pacilo :)
Odpovedať
myslim si ze u normalnej cukrarky to je tazko ale prave tie strasie tetusky, tie by sa podla mna dali na toto nahovorit. a maju za sebou vela skusenosti a mnohokrat su tie zakusky lepsie chutovo ako take od original cukrarky ;-)
Odpovedať
tiež by som doma piekla len zopár rezov,len pre tú atmosféru, že sa zídu maminy, babky,lebo ak by si chcela napiecť na celú svadbu pre viac ako 50 ľudí, tak to chce aj priestory, jedna rúra zrejme stačiť nebude, viac chladničiek a pod. Mňa by na to nenahovoril pred svadbou nikto na svete a to pečiem torty, pred svadbou ale určite nie. Radšej by som to posunula na čas predvianočný, na pečenie drobných vianočných koláčikov, následné ochutnávanie a vykecávanie pri punči, či varenom vínku. Piekli tak pred rokmi u mojej svokry dve skúsené cukrárky, plus ona - veľmi šikovná, bola som tam pozrieť, ale nenahovorili by ma teda na to. Neviem si predstaviť stáť v utorok, stredu pred svadbou hodiny pri rúre, následne vo štvrtok plniť, chladiť,polievať, krájať a v sobotu si svadbu ešte aj užiť, myslím tým tancovať do rána. Ale zase záleží na type svadby, počte ľudí a pod.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?