Aby boli zákusky čerstvé

Ahojte. Dávam si piecť 15 kartónov zákuskov na svadbu (90% plnkových). Ak to dám upiecť jednej cukrárke, bude to stíhať tak, aby boli čerstvé alebo to mám rozdeliť radšej dvom (čo je zas organizačne zložitejšie)? Ďakujem veľmi pekne za radu :-)
Odpovedať
Ahoj :) Záleží podľa toho kedy máš svadbu či v lete alebo v zime :) Ja ako cukrárka ti viem povedať že je to náročné aby bolo také množstvo zákuskov čerstvé :) Ja osobne ti odporúčam rozdeliť to dvom, aby si ich mala všetky čerstvé :) Ale záleží aj na tom či jej má kto pomôcť alebo nie :) Veľa štastia :)
Odpovedať
@lienka737 ahoj :-) podla mna sa jej spytaj, aky ma system roboty a ako pise Barborka, ci je na to sama. Kedy bude robit plnky a plnit platy.. Ak to bude robit vo stvrtok a piatok krajat, je to v pohode. Potom este zohrava ulohu aj, ake plnky pouziva.. Ak nad parou robene, maslove, tie vydrzia dlhsie ako pudingove. Myslim, ze aj margariny predlzuju trvanlivost, ale osobne ich neznasam. A aku ma moznost uskladnenia - ci chladnicky, kde sa da teplota regulovat aj na 3-4 stupnoch, ci len chladna miestnost.. Ak to zadas dvom, este stale nemusis mat zaruku cerstvosti..Cukrarky to robia casto popri zamestnani a neviem, ci si budu brat dovolenku kvoli tomu.. Ale budes mat vyhodu vacsej rozmanitosti :-) No a mas pravdu, potom je dolezita logistika. Napr. nam trochu zrovna pri zakuskoch zahaprovala :-D
Odpovedať
@lienka737 priamo sa na to spýtaj, či je schopná zabezpečiť, aby zákusky boli úplne čerstvé. Viem, že niektoré cukrárky robia tak, že im maminy, sestry, kamarátky popečú pláty, nachystajú plnky a cukrárky robia len finálne zdobenie a krájajú. Ak počítam, že do kartóna vojde 100-130 kusov zákuskov, podľa toho, ako sú krájané, je to dosť veľké množstvo, aj keď z ich bude časť suchých, aby boli všetky čerstvé, tak to jedna osoba nezvládne, iba ak jej niekto pomáha.
Odpovedať
Teda neviem ale u nas moc nie su cukrarky ktore by si doma popri robote dovolili takto piect....torty to ano ale jedna zena to nema sancu....my tu mame niekolko cukrarskych vyrobni v okolitych dedinach a tam to robi niekolko zien....skor by som sa obzerala takymto smerom ...to som este ani nepocula toto
Odpovedať
@simipd ja taku poznam, co pecie popri praci :-) a su velmi chutne :-) neviem, podla mna, treba mat overenu cukrarku.. Isto by som si dala upiect dopredu na skusku, ci mi budu chutit.. Velkovyroby ma moc nelakaju, pouzivaju margariny - nam najprv tvrdili v jednej vychyrenej, ze nepouzivaju, ale potom priznali, ze 50:50, ale ze nikto sa nestazoval.. :-N a zakusky casto vyzeraju ako na pasovej vyrobe, nie je vidno, ze ich niekto s laskou robil :-)
Odpovedať
Jj tito co nam pecu robia maslove a ako problem vidim u jednej cukrarky hlavne s uskladnenim my mame napriklad objednanych 900 zakuskov co v byte asi neupecie 😂 ale kvalita jasne ze lepsia to sa nehadam 😊 aj vzhlad zakuskov predpokladam 😊
Odpovedať
@marienkakf pri množstve 15 kartónov už ťažko hovoriť o pečení s láskou....to je už tvrdá makačka. Ale ak to má cukrárka dobre zorganizované, má priestory a pár pomocníčok k tomu, prečo nie.
Odpovedať
Súhlasím s s Maslenkou ano je to makačka ,ale dá sa to zvládnuť aj v domácich priestoroch .Nič neskladujem "v chladných priestoroch" všetko do posledného mám v chladničke.To si neviem predstaviť,keď nemáš riadne vychladené rezy ani ich nenakrájaš pekne.Zásadne krájam v piatok,predtým ako si prídu po zákusky.Je pravda ,že to nie je robota na 5 minút,niekedy to trvá aj celé doobedie.NIKDY by som si nedovolila odovzdať obschnuté zákusky. Aj takáto makačka sa dá robit s láskou :-) Hlavne ak Vás nevesta vystíska od radosti a po svadbe ešte príde svadobná mama prinesie Vám víno kávu a ešte raz poďakuje o povie ako svadobčanom chutilo :-)To sa potom ani nedá inak robiť ako s láskou!!
Odpovedať
@gabikasz suhlasim 15 kartonou cca ma kusy 1500 az 1700 ks nieje az tak vela treba mat len system a vsetko sa da zvladnut a je pravda aky je to super pocit ak vas niekto pochvali a pride aj po svadbe s aosobne podakovat =) hned mma novu energiu do dalsej prace =)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?