Zmena dokladov...

Ahojte, chcem sa opýtať. Svadbu máme 29.4 a chceli by sme ist na dovolenku este v maji, neviete mi povedat ci je potrebne hned po svadbe si dat menit doklady? hlavne pas a obciansky. Vraj sa to uz teraz berie inac ako predtym.dakujem
Odpovedať
povedala by som, ze bude potrebne aby si mala doklady pred odletom na dovolenku v poriadku. ono sa to da vybavit aj v skatenej cakacej dobe len si musis byt vedoma toho, ze si za to vypytaju nejaky ten poplatok navyse. no inak to nepojde lebo vsade maju na to 30 tak aby si to aj stihla ;-)
Odpovedať
cestovny pas za zrychlene vybavenie ta vyjde dost draho, tiez ideme 5 dni po svadbe na dovolenku, takze budem riesit pas do 2 dni za 99 €... ak chces do 10 dni tak 66 € a ak chces cakat mesiac tak 33 €. Za zrychleny obciansky je to cca 25 € :)
Odpovedať
Profilova fotka
@natalka18 presne,aj ja som sa informovala a žial je to tak,ale zas nemení sa to tak často,tak sa to dá.A občiansky som si robila do 2 dní tento mesiac a stál 20€
Odpovedať
@matella @natalka18 @jovan236 dievčatá a myslíte, že sa to musí hneď po svadbe? Lebo my by sme možno radi odleteli na svadobnú cestu dva dni po svadbe a to si doklady nestihnem vybaviť, tak teraz neviem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@renatik91 občiansky treba ževraj do 15 dní vybaviť,ale pas netreba hneď-len ak idete cez cestovku,tak o tom len povedať aby v hoteli nenastali problémy.Muži nemajú po svadbe tieto vybavočky po úradoch |-| a myslieť na to,že zmenu mena treba nahlásiť v banke,zdravotke,u lekárov...
Odpovedať
a ako to funguje...kedy treba zmenu udajov nahlasit ? este pred svadbou? je tam nejaka cakacka...alebo staci po svadbe dojst a povedat ze chces obciansky a pas co najrychlejsieee a zaplatis si? dik za info
Odpovedať
podla mna by stacilo ak by si si vzala sobasny list. ako viem aj ja, ze sa daju doklady vybavit aj no tak povediac expresne ale stoji to aj 3x tolko.. najlepsie by bolo ak idete cez cestovku tak by som sa spytala tam. oni by to mali vediet najlepsie ale ten sobasny list by som so sebou vzala. tam bude datum a podla mna by to malo stacit ;-)
Odpovedať
@domi1512 Bola som presne v tvojej situacii minuly rok v juni. Svadba bola 11.6. a na dovolenku sme leteli 17.6. Samozrejme svadobnu cestu sme mali booknutu este pred svadbou na moje stare priezvisko. Odletela som na stare doklady a menila som si ich az po navrate. Leteli sme do Dubaja a odtial este potom na Maldivy a nebol s tym ziaden problem. Ak sa stihas vratit zo svadobnej cesty do 30 dni od svadby, tak nevidim v tom ziaden problem riesit doklady az po navrate. Nech svadba dobre dopadne, potom si uzite krasnu dovolenku a ziaden stres ohladne dokladov. Tie pockaju :)
Odpovedať
@renatik91Kludne odlette hned po svadbe na svadobnu cestu na stare doklady, urobila som to iste v juni minuleho roka, doklady som riesila az po navrate. A to ja som najskor musela vyriesit aj zmenu trvaleho bydliska na mestskom urade, a az potom riesit doklady. Nikde som neplatila ziadne pokuty, a uz vobec som nepriplacala za urychlene vybavenie dokladov. Nebolo to vobec potrebne. My sme mali honeymoon booknuty 2-3 mesiace pred svadbou, letenky aj vsetko som mala na stare priezvisko. Nebol s tym ziaden problem. :)
Odpovedať
prikláňam sa k @michaelke1987 nebudeš potrebovať nič rodné číslo sa ti nemení a to je asi ten najdôležitejší údaj, ktorý o sebe môžeš poskytnúť no môžeš si pre svoju istotu a taký lepší pocit so sebou vziať prekopírovaný sobášny list a už si hlávku nelám a len sa teš aké to bude všetko super však to máš už za chviľu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som tyzden po svadbe letela do Pariza a o dalsi tyzden do Grecka na stare doklady. Vybavovala som potom :)
Odpovedať
To nebude treba až tak moc naháňať. To by si aj tak nestihla ono je hlavné si nezabudnúť so sebou vziať občiansky a to je asi všetko čo by si podľa mňa mala potrebovať. nikto nebude skúmať, či máš nové doklady alebo ešte staré. rodné číslo sa ti nemení a to im bude stačiť, nebojkaj ty nič. tým sa teraz veru trápiť nemusíš ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nic takeho nie je potrebne spravit hned. a zvlast ak idete na dovolenku hned po svadbe. Hladas problemy aj tam kde nie su a potom sa zbytocne len stresujes. Hmm ale aj ja by som chcela ist po svadbe niekam na par dne. Dufam, ze nam take nieco vyjde a budeme mat chvilku pre seba. A po pravde by mi bolo jedno kam by sme sli, ono ide skor o atmosku.
Odpovedať
OP staci vybavit myslim do mesiaca, ale v zdravotke treba zmenu nahlasit do 7 dni, ale staci len poslat v maily scan sobasneho listu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Dievcata prosim vas, boli ste niektora aj v situacii, ze uz ste si dali robit nove doklady a chcete vycestovat do zahranicia? Mam totiz v procese vyroby obcanak aj vodicak a buduci tyzden ideme do Talianska, tak ze ci s tym nebude nejaky problem, ak mam od vsetkeho len ziadosti o vybavenie v slovenskom jazyku. Je to sice krajina v EU, kde by nemali nic kontrolovat, ale keby nahodou... Dakujem pekne :)
Odpovedať
@luciag2809 tie "dočasné papiere", že sa ti vyrába OP, by mal slúžiť ako jeho náhrada, aspoň mne tak povedali a som to používala.. najjistejšie to máš, keď zavoláš na oddelenie 😊
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?