Vybavenie dokladov po svadbe ak bude svadobná cesta

Ahojte dievčatá, ako je to s novými dokladmi, chceli by sme ísť na svadobnú cestu hneď po svadbe, avšak neviem či môžem aj so starými dokladmi, lebo kým by som si vybavila nové to potrvá a radi by sme už zabezpečili . Máte s tým skúsenosť? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@monika008 doklady si mozes zmenit do 30 dni od svadby.
Odpovedať
My sme sli na dovolenku a ja mam zatial stare doklady,mala som so sebou aj sobasny list ale ten ich vobec nezaujímal.aj u lekara mi vsetko vypisali na stare meno. Sla som na zdravotnu poistovnu lebo mi vraveli ze do tyzdna tam mam ist,a tam mi povedali ze mam prist az ked mi daju novy obciansky.takze aj 10dni po svadbe stale vsade fungujem na starych dokladoch
Odpovedať
Profilova fotka
sobasny list som dostala v pondelok po svadbe. OP som si vybavila asi na treti den kedze mi povedali ze mam nato tyzden. meno v banke zmenis az s novym op, ak mas vodicak tak treba aj ten. Ja som bola menit este nejake karticky co dostavas v obchode akze clenske :-) a zdravotn poistovnu som si vybavila spolu s OP ... nie je toho az tak vela len sa nacakas
Odpovedať
@sitael no to by mi nevadilo čakať, keby nechceme ísť hneď na svadobnú cestu , kde s novými nepôjdem pretože to nejakú dobu trvá ako hovoríš. Ale ako baby píšu dosť cestovali so starými dokladmi a vybavili nové až po príchode. Zdravotku aj sociálku do 7 dní nahlásiť je potrebné a občiansky je lehota do 30 dní.
Odpovedať
ja som po svadbe odchadzala spat do uk po 2tyzdnoch..a kedze letenka bola na stare meno a na pas ..tiez som mala obavy ..ale absolutne nikoho nenapadla ze by som zmenila meno..takze bez obav mozes cestovat aj na stary pas..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ahojte, ja mám tiež z toho obavy, svadbu máme koncom apríla, na svadobnú cestu chceme/musíme ísť v máji kvôli monzúnovým dažďom, letenky si chcem booknuť už teraz lebo je super cena. Určite mi nestihnú vybaviť nové doklady cca za týždeň a pol po svadbe...uff dúfam, že to nebude problém. Máte s tým skúsenosti?
Odpovedať
ja som bola vybavovat OP a VP a povedali mi, ze budu hotove do mesiaca.. @lenkama2
Odpovedať
len svadbu máme 22.apríl a odlet na sv.cestu 8.mája, čo je 8 pracovných dní (1.máj sviatok)
Odpovedať
@lenkama2 myslim ze za priplatok by to mali do 2 dni urobit, ale neviem o kolko drahsie to je
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkama2 mam s tym skusenosti, letela som po svadbe do Azie na stare meno a uplne v pohode. Oni nemaju odkial vediet, ze si sa vydala
Odpovedať
@lenkama2 meno na letenke sa musi zhodovat s menom na pase. takze bud si buknes na nove meno a nechas si expresne urobit pas - tusim 48 hodin alebo si buknes na stare meno a vybavis si doklady az po prichode z azie.
Odpovedať
Ďakujem baby, takže bookujem na priezvisko za slobodna ;-) :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lenkama2 po tom ako dostanes sobasny list, si daj urobit obciansky. pas si nechaj a cestuj nan. ked sa vratis, vyzdvihnes obciansky a das si prerobit pas a stale budes mat jeden doklad pri sebe
Odpovedať
Ja som to tiez tak spravila, letenka je na meno za slobodna, pas tiez.. som rada, ze spominate, ze to bolo OK a nikto nesledoval nejaku databazu zo SR alebo co kde uz budu nahlasene zmeny.. Napadlo mi este ale, ako ste riesili poistenie... kedze do zdravotnej poistovne treba zmenu mena nahlasit tiez, a ci to nebude prekazat..vdaka za odpovede :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkama2 a kam sa chystate?
Odpovedať
@lubimisi poistenie zdravotné je niečo iné, ako úrazové, ktoré si vybavuješ pred cestou do zahraničia.. poistenie do 8 dní nahlásiš na akejkoľvek pobočke tvojej poisťovne (so sobášnym listom), preukaz ti vezmú a dostaneš taký papier na mesiac cca, ktorý ti platí namiesto tej kartičky kvázi.. a keď ti doručia preukaz, papier vyhodíš (podobne ako pri OP).. cestovné poistenie si vybavíš v akejkoľvek súkromnej poisťovni na doklady, ktoré ešte máš (čiže starý OP)
Odpovedať
@zuzuliennka dakujem :) a nedalo by sa vybavit poistenie cestovne na nove meno, lebo keby sa nieco stalo, urcite by mi poistku nepreplatili, kedze z uradneho hladiska sa uz budem volat inak..
Odpovedať
@lubimisi skús sa prípadne opýtať v konkrétnej poisťovni, ako to robia, či by sa to na manželovo meno nedalo (čož asi nie) alebo tak, že by prípadne to preplatenie nákladov šlo na neho.. to už tieto súkromné poisťovne a cestovné poistenie - všade iné podmienky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?