Svadona cesta hned po svadbe. co s dokladmi?

ahojte baby mam mensi problem a dufam ze mi tu pomozete .... totizto hned po svadbe v pondelok alebo utorok by sme chceliist na svadobnu cestudo nejakej exotiky mauricius je nas vysnivany.... ale kedze budem uz vydata ako to je s papiermi? keze uz nebudem mat moje meno .... a nevbudem mat ani nove doklady .... jedni mi hovoria ze nikto este nebude vedeit ze siuz vydata ..ale co ak nahodou? nepotrebujem niekde potom trcat na letisku...... ako ste to riesili vy baby?
Odpovedať
Profilova fotka
letenku si kúp na meno za slobodna a neriš to :) inak to asi ani nepôjde, tak rýchlo ti asi nikde nevystavia doklady, na maurícius budeš zrejme aj pas potrebovať...a aj keby ti to vybavili bude ťa to stáť nemálo peňazí. kúp na staré meno a doklady vybavíš po honeymoons :)
Odpovedať
Profilova fotka
na staré meno :) aj my sme tak šli a nič sa nedialo :)
Odpovedať
@soro88 my sme boli na mauriciu, so starymi dokladmi....odkial oni mozu vediet, ze si vydata? pokial to nebudes na letisku rozhlasovat, tak nemaju co.....inak tato tema uz je tu rozoberana a zatial nikto nemal problem ist so starymi dokladmi....takze uplne v klude, nemusis sa toho bat ;-)
Odpovedať
Ja som si menila OP a pas 1, 5 roka po svadbe a medzitym som casto cestovala a nebol ziadny problem. Len potom pani na urade mi dala nepriatelsky pohlad ked som to prisla menit, na co som reagovala humornym komentom, ze ci by sa ona ponahlala si take priezvisko zmenit, moje nove priezvisko totiz nie je velmi pekne:-)
Odpovedať
@lillyanna @al_al @saintovci @janetka6 babule dakujem velmi pekne ...uplne ste ma ukludnili:)) a mozem ist do cestoviek:)
Odpovedať
@soro88 no problemo.....
Odpovedať
Profilova fotka
@soro88 Na svadobnú cestu hneď po svadbe cestujete na svoje pôvodné dievčenské meno, ktoré máte v pase a všade v dokladoch. To, že ste vydatá, nikto riešiť nebude, nemajte obavy :) Veď niektoré ženy si po svadbe i tak priezvisko nezmenia. Základ je, že meno na letenke musí byť totožné s menom na cestovnom pase.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám zase trošku odlišný problém :) Letenky budeme kupovať pár mesiacov pred svadbou a na svadobnú cestu pôjdeme 2 mesiace po svadbe. Predpokladám že doklady už budem mať vymenené. Čo robiť v takomto prípade? Kúpiť letenku na staré meno a cestovať so starým pasom? Alebo kúpiť letenku už na nové meno a cestovať s novým pasom?. Nebude potom problém že mi nový pas nebude platiť tie 3 mesiace (čo je nejaká ochranná doba?)
Odpovedať
Profilova fotka
@jajoda toto zaujima aj mna... u nas to bude nieco podobne asi.. a predsa ked napisem uz zmenene meno,, cislo OP alebo pasu dva mesiace pred svadbou este nebudem tusit :)... viete niekto prosím poradiť???
Odpovedať
Profilova fotka
@jajoda Dobrý deň. U nás je bežnou praxou, že vystavujeme letenky na meno ktoré budete mať v dokladoch po svadbe - predovšetkým ak kupujete letenky na dlhšie lety do vzdialených destinácii. Nie je problém ak cestujete s novým pasom. Ak požiadate o zmenu OP a na ňom budete mať nové meno, Vaše ďalšie cestovné doklady sa de jure automaticky stávajú neplatnými pretože neobsahujú aktuálne údaje. @shmorica k drvivej väčšine leteniek nepotrebujete čísla pasov ale len mená a dátumy narodení. USA a niektoré ďalšie krajiny vyžadujú aj ďalšie údaje o cestujúchich ale nie je nutné ich do systému zadávať už pri kúpe. Pokojne mi napíšte viac info do IP, rada poradím. Pekný deň prajem!
Odpovedať
Ahoj, my sme tiez boli hned po svadbe a samozrejme som isla s menom za slobodna, nebol s tym ziaden problem...
Odpovedať
@soro88 ak si medzičasom nepožiadaš o nový OP, nie je problém cestovať na staré meno. Podľa stránky ministerstva vnútra je o vydanie nového občianskeho preukazu občan povinný požiadať príslušné okresné riaditeľstvo Policajného zboru do 30 dní od neplatnosti občianskeho preukazu (napr. zmena mena , priezviska, trvalého pobytu, rodného čísla), Teda toto môžeš vybaviť po návrate a na honeymoon cestovať na staré doklady. Neviem ale aké sú lehoty na oznámenie zmeny stavu pre ďalšie doklady ako preukaz do zdravotnej poisťovne a pod.
Odpovedať
Článok sa načítava...
tkze ideme do cestovky bookovat :)- tesiiim sa :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?